Uit het archief - afval in de Hooftstraat

World Cleanup Week in Alphen

Op de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar, World Cleanup Day, geeft Nederland samen met ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt. In Alphen aan den Rijn stopt het niet bij één dag, van zaterdag 19 september t/m 26 september 2020 wordt er namelijk een opschoonweek georganiseerd. 

De gemeente vraagt alle inwoners, scholen, bedrijven en sportverenigingen om tijdens deze week naar buiten te gaan en te helpen met het opruimen van zwerfafval, ‘’want Alphen aan den Rijn schoonhouden doen we samen.’’

Door corona ziet de World Cleanup Day er anders uit dan gewoonlijk. ‘’Daarom gaan we niet met grote groepen op pad. Als iedereen een klein stukje in de buurt opruimt, ruimen we met z’n allen veel zwerfafval op. Uiteraard met inachtneming van de 1.5 m regel’’, aldus de gemeente.

Wethouder Erik van Zuylen is zaterdag 19 september vanaf 10:00 uur aanwezig in het Europapark om met vrijwilligers de handen uit de mouwen te steken.

Help jij ook mee? 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:42

Bewoners tevreden over afvalinzameling door gemeente

Uit een onderzoek onder de inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn blijkt dat zij tevreden zijn over de afvalinzameling en over de manier waarop dit gebeurt. Het rapportcijfer voor de gemeente in 2020 is een 7,5 en dat is 0,1 punt hoger dan in 2017.

Wonen en bouwen vandaag 15:51

Lumen Holland Rijnland opent Respijthuis in Alphen

Een veilige plek voor wie het even tegenzit. Mensen met psychische klachten kunnen vanaf medio oktober terecht in het Respijthuis. Het pand, gelegen aan de Prins Hendrikstraat 135, wordt zaterdag 10 oktober feestelijk geopend.

Onderwijs vandaag 14:43

Feestelijke uitreiking Anglia-certificaten op het Leerpark

Afgelopen schooljaar hebben zeventien leerlingen van het Groene Hart Leerpark voor het eerst Anglia-examen gedaan, en alle leerlingen zijn geslaagd. Dinsdag 22 september werden de officiële certificaten feestelijk uitgereikt.