Josh Walet
Blog Opinie

Zaterdag twee hoofdklassewedstrijden in Alphen

Echte voetballiefhebbers kunnen zaterdag 1 februari in Alphen twee duels uit de Hoofdklasse bekijken. Om 14:30 uur ontvangt ARC FC Rijnvogels en om 18:00 uur wordt afgetrapt bij Alphense Boys – MSC.

Om niet nog een paar plaatsen te zakken op de ranglijst moet ARC zaterdag winnen van FC Rijnvogels. Die club staat weliswaar twee treden lager op de ranglijst, achtste, maar het verschil met ARC bedraagt slechts twee punten. In Katwijk bleef het destijds 0-0. FC Rijnvogels verloor vier van de uitwedstrijden en won er ook vier. De uitslagen zijn doorgaans klein. Er werd drie keer met 2-1 gewonnen en vier keer met 2-1 verloren. Inmiddels heeft Maurits Splinter laten weten dat hij na dit seizoen stopt. De wedstrijd wordt geleid door de zeer ervaren Mathijs Jobse uit Sint Laurens. Hij floot dit seizoen ook ARC – DHSC, uitslag 0-3.

Alphense Boys krijgt visite van MSC, waarvan in Meppel met 2-1 werd verloren. Dat gaat nu niet gebeuren, want het gaat de laatste tijd bepaald niet goed met de club. Na een redelijk begin volgden in de achterliggende weken stevige nederlagen. De club staat nu voorlaatste met elf punten. Het betreft de minst scorende ploeg in de Hoofdklasse A en het aantal tegengoals is het grootst. Doelsaldo 16-53. Buiten Meppel werd slechts één punt behaald. In de tweede periode, die zes wedstijddagen oud is, werd alleen nog maar verloren en daarin bedragen de doelcijfers 3-28. De club lijkt rechtstreeks op degradatie af te stevenen, maar daar zal niemand in Meppel om rouwen. Besloten is namelijk om na dit seizoen te stoppen met prestatievoetbal op zondag. Dat betekent dat MSC in de vijfde klasse zaterdag gaat voetballen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur vandaag 17:15

DWDD-favorieten in Castellum

Ze zijn de favorieten van Matthijs van Nieuwkerk. Daarom zette hij ze, voordat hij stopt, nog even in de spotlight van De Wereld Draait Door: Jett Rebel en Her Majesty. In maart en april zijn deze DWDD-favorieten te zien in Castellum.

Overige vandaag 16:06

Ooievaar 119 gespot in Spanje

In samenwerking met stichting STORK ringt Avifauna ieder jaar jonge wilde ooievaars. Van één van deze ooievaars is een terugmelding gekomen.

Gezondheid en welzijn vandaag 14:52

17 maart NAH-café over de Hulpkaart

Elkaar ontmoeten en ervaringen met elkaar delen helpt. Tom in de Buurt organiseert daarom voor mantelzorgers en mensen met niet-aangeboren hersenletsel drie tot vier keer per jaar een NAH-café in Aquarijn. Aanstaande 17 maart is de Hulpkaart het onderwerp van gesprek.

Advertorial Algemeen vandaag 14:03

Walk&Talk 3 maart

Werkzoekend? Wat doet het met jou en wat doet het met je directe omgeving? Van de ene op de andere dag moet je min of meer gedwongen op zoek naar ander werk. Het verliezen van je baan kan veel vragen oproepen.

Blog Opinie vandaag 13:25

Alleen Alphense Boys voetbalt zondag

Er wordt weinig gevoetbald komend weekeinde. Van de Alphense clubs komt alleen Alphense Boys in actie. Dat gaat zondag gebeuren in Leidschendam waar RKAVV de tegenstander is.