Josh Walet
Blog Opinie

Zaterdag twee hoofdklassewedstrijden in Alphen

Echte voetballiefhebbers kunnen zaterdag 1 februari in Alphen twee duels uit de Hoofdklasse bekijken. Om 14:30 uur ontvangt ARC FC Rijnvogels en om 18:00 uur wordt afgetrapt bij Alphense Boys – MSC.

Om niet nog een paar plaatsen te zakken op de ranglijst moet ARC zaterdag winnen van FC Rijnvogels. Die club staat weliswaar twee treden lager op de ranglijst, achtste, maar het verschil met ARC bedraagt slechts twee punten. In Katwijk bleef het destijds 0-0. FC Rijnvogels verloor vier van de uitwedstrijden en won er ook vier. De uitslagen zijn doorgaans klein. Er werd drie keer met 2-1 gewonnen en vier keer met 2-1 verloren. Inmiddels heeft Maurits Splinter laten weten dat hij na dit seizoen stopt. De wedstrijd wordt geleid door de zeer ervaren Mathijs Jobse uit Sint Laurens. Hij floot dit seizoen ook ARC – DHSC, uitslag 0-3.

Alphense Boys krijgt visite van MSC, waarvan in Meppel met 2-1 werd verloren. Dat gaat nu niet gebeuren, want het gaat de laatste tijd bepaald niet goed met de club. Na een redelijk begin volgden in de achterliggende weken stevige nederlagen. De club staat nu voorlaatste met elf punten. Het betreft de minst scorende ploeg in de Hoofdklasse A en het aantal tegengoals is het grootst. Doelsaldo 16-53. Buiten Meppel werd slechts één punt behaald. In de tweede periode, die zes wedstijddagen oud is, werd alleen nog maar verloren en daarin bedragen de doelcijfers 3-28. De club lijkt rechtstreeks op degradatie af te stevenen, maar daar zal niemand in Meppel om rouwen. Besloten is namelijk om na dit seizoen te stoppen met prestatievoetbal op zondag. Dat betekent dat MSC in de vijfde klasse zaterdag gaat voetballen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 20:32

Chemische fabriek op Heijmanswetering afgeblazen

Een gepland haalbaarheidsonderzoek naar de vestiging van een chemische fabriek die plastic afval zou verwerken tot olie is van tafel. Een van de initiatiefnemers heeft zich teruggetrokken. Bovendien, zo meldt wethouder Gerard van As: "De gemeente had geen toestemming gegeven."

Alphens Restaurantweek vandaag 17:35

Alphens Restaurantweek bij jou thuis: Wet 'n Wild

De Alphens Restaurantweek bij jou thuis is volop bezig. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met het aanbod van de deelnemende restaurants. Dit keer de beurt aan een nieuwe deelnemer: Wet 'n Wild.

Coronavirus in Alphen vandaag 17:08

Alphen Inside: thuisblijvers vastgelegd op beeld

Fotografen voelen het vaak als hun taak om personen, voorwerpen en locaties op beeld vast te leggen en zichtbaar te maken, ook in moeilijke situaties. Zo ook Christel Ransdorp. Zij ging de straat op om mensen te fotograferen die binnen zitten in verband met het coronavirus.

Blog Opinie vandaag 16:24

Opeens voorbij

Het is heel vreemd. Spelers die inmiddels te kennen hadden gegeven na dit seizoen naar een andere club te zullen overstappen, hebben nu opeens zo maar hun allerlaatste wedstrijd voor hun huidige club gespeeld. In sommige gevallen is dat uitermate triest eigenlijk. Dat is zeker van toepassing op Stefan den Horder.

Coronavirus in Alphen vandaag 15:47

Videoboodschap Leo Maat: "Cultuur leeft altijd door"

Evenementen die maandenlang zijn voorbereid kunnen niet meer doorgaan, of theatervoorstellingen waar met hart en ziel voor is gerepeteerd, zijn gecanceld. Ook de cultuursector heeft het zwaar. Maar: "Cultuur leeft altijd door. Ook nu zien we mooie initiatieven", aldus wethouder Leo Maat.

Overige vandaag 15:08

Bar Amsterdam gaat bezorgen

Vanaf aanstaande vrijdag zal ook Bar Amsterdam gaan bezorgen. Via de website van Bar Amsterdam kan een keuze gemaakt worden uit alle aanwezige dranken en zullen deze bij de mensen thuis in de bekende glazen van Bar Amsterdam geschonken en eventueel gemixt worden.