Gemeente Alphen aan den Rijn

Zaterdagmarkt op Tweede Kerstdag wordt verplaatst naar 24 december

Alphenaren opgelet! Doordat Tweede Kerstdag op een zaterdag valt, is besloten om de zaterdagmarkt van 26 december te verplaatsen naar donderdag 24 december. Zo heb je voor de kerstdagen ook nog extra gelegenheid om jouw benodigdheden op de markt te halen.

De gemeente houdt er rekening mee dat het rond de feestdagen drukker is in het centrum van Alphen. Daarom zijn er niet alleen extra koopavonden ingelast op 22 en 23 december tot 20:00 uur ‘s avonds, maar is ook de zaterdagmarkt verplaatst naar de donderdag voor kerst. Op 24 december kun je dus van 08:00 tot 17:00 uur ook nog terecht voor de laatste verse producten.

Om het voor iedereen zo veilig mogelijk te houden, is er in het centrum een looproute aangegeven met witte pijlen. In totaal moeten zo’n 250 pijlen de route duidelijk maken. Bezoekers wordt gevraagd om zich hier zoveel mogelijk aan te houden. Er zullen toezichthouders rondlopen om een oogje in het zeil te houden. Mocht het echt te druk worden, dan kunnen er parkeerplaatsen en/of (delen van) het openbaar gebied worden afgesloten. Maar, zo stelt de gemeente, “de inzet is erop gericht deze maatregelen niet toe te hoeven passen.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 19:46

Jongeren komen af op protestactie, grote rel lijkt uit te blijven

Er hangt een grimmige sfeer op het Rijnplein. Tientallen jongeren zijn afgekomen op de oproep die op social media rondging om maandagavond naar het Rijnplein te komen om te protesteren tegen de coronamaatregelen. Vernielingen lijken uit te blijven. 

Alphense Zendmast gisteren 17:15

Alphense zendmast kleurt oranje voor zwembad De Hoorn

Om te vieren dat het buitenbad van zwembad De Hoorn open is om baantjes te zwemmen, kleurt de Alphense zendmast maandagavond 25 januari oranje. Hiermee zet de Alphense zendmast, die tegenover het zwembad staat, De Hoorn nog eens extra in de schijnwerpers.

Advertorial Winkels gisteren 15:39

Subway in de Baronie vanaf vandaag weer geopend na verbouwing

Subway in winkelcentrum de Baronie opent na een verbouwing van twee weken haar deuren om Alphenaren weer te voorzien van overheerlijke broodjes en andere lekkernijen. De vernieuwde winkel heeft een behoorlijke metamorfose ondergaan!

Winactie Mode gisteren 14:13

Win een stylingbox naar keuze!

Januari is dé maand van nieuwe woonaccessoires. De kerstboom is inmiddels de deur uit, dat betekent dat we het huis weer heerlijk mogen gaan aankleden met nieuwe woonaccessoires! Stylingbox wil jou daarom in de watten leggen. Doe mee aan deze winactie en maak kans op een Stylingbox naar keuze!