Zijdekwartier architecten

Zo komen de woningen voor senioren in het Bospark eruit te zien

Woonforte gaat de 28 bungalows en het appartementengebouw met 58 woningen aan de Magnoliastraat en de Bosparkweg slopen. Er komen in totaal 135 nieuwe woningen verspreid over twee nieuwe gebouwen met ieder een binnentuin voor terug. Een artist impression geeft een beeld van hoe de woningen eruit komen te zien. 

De bewoners wonen fijn op deze locatie, maar de woningen zijn klein en kampen met vocht-, tocht- en schimmelproblemen. Woonforte heeft eerst gekeken naar renovatie van de woningen. Onder aan de streep bleek dat erg duur en dan nog konden de woningen niet voldoen aan de hedendaagse woonwensen en duurzaamheidseisen. Daarom heeft Woonforte besloten de in totaal 86 huurwoningen te vervangen. Alle huidige bewoners uit Magnoliastraat en Bosparkweg hebben terugkeergarantie naar de nieuwbouw op deze locatie.

Monique Brewster, directeur bestuurder van Woonforte: “Een sloopbesluit is geen makkelijke keuze. De boodschap aan huurders dat je hun woning gaat slopen, is nooit leuk. Maar we bouwen hier prachtige nieuwe woningen in een park, er komt een woonservicezone en winkels zijn dichtbij. Hier gaan de huidige bewoners en andere senioren straks met heel veel plezier wonen.”

Sloop en nieuwbouw in twee fasen

De sloop en nieuwbouw gaat in twee fasen. Woonforte sloopt eerst de bungalows. Op die plek komt het eerste gebouw met 67 appartementen en een recreatieruimte. Als het eerste woongebouw klaar is, kunnen de bewoners van de huidige appartementen hiernaar toe verhuizen. Ook de bewoners van de bungalows kunnen dan met voorrang terugkeren naar de nieuwbouw. Daarna start de sloop van het huidige appartementengebouw. Naar verwachting start de sloop van de bungalows in het najaar van 2023 en zijn alle nieuwe woningen in 2026 klaar.

Comfortabel, duurzaam en groen

Architecten Ianthe Mantingh en Patrick Corry van Zijdekwartier architecten hebben een prachtig ontwerp gemaakt van twee woongebouwen met in totaal 135 appartementen. “Er komen 2-, 3- en 4-kamerwoningen met een ruim balkon. In de gebouwen, in de binnentuinen en rondom de gebouwen zijn veel mogelijkheden om elkaar te ontmoeten. Dat is de basis voor een prettige buurt: het kennen van je buren. De bomen, struiken en ander groen maken de leefomgeving fijn en bovendien draagt het groene karakter bij aan de klimaatdoelstellingen. De nieuwe woningen zijn ook extra goed geïsoleerd, maken gebruik van elektrische warmte en hebben zonnepanelen op het dak.”

Bestrijden wooncrisis

“Het Bospark is een toplocatie om te wonen. De ligging is prachtig in het groen, dicht bij winkels en midden in de woonservicezone die hier komt.” Gelet op de wooncrisis bouwt Woonforte hier meer woningen terug. “Door (een deel van) deze fijne woningen toe te wijzen aan senioren uit eengezinswoningen, kunnen gezinnen verhuizen naar de eengezinswoningen. Zij laten weer een woning achter voor een starter.” Zo kan Woonforte met iedere extra woning die zij hier bouwt, drie huishoudens aan een (beter) passend (t)huis helpen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 14:34

Laatste optreden Van Velzen en De Jager

Kees van Velzen en Han de Jager nemen afscheid van de politieke arena in Alphen aan den Rijn. Beide CDA-wethouders keren niet terug in het college van burgemeester en wethouders. Zij stappen uit de actieve politiek en nemen donderdag 19 mei afscheid.

Calamiteiten vandaag 13:52

Grote file door verkeersongeval op de N11

Op de N11 is woensdag aan het begin van de middag een ongeval gebeurd tussen een vrachtwagen en een personenauto. Dit heeft een grote file veroorzaakt.

Wonen en bouwen vandaag 13:41

Bewoners Rode Dorp vieren de afronding van fase 1

Dinsdag werd in het Rode Dorp de oplevering van de nieuwbouwwoningen van Woonforte en de vernieuwde straten door de gemeente gevierd. Het feest startte in de Jan Nieuwenhuijzenstraat bij de onthulling van de nieuwe gevelsteen en eindigde met een gezellige barbecue in de speeltuin Kindervreugd.

Blog Opinie vandaag 12:02

Het zal je kind maar wezen

Nederland werd recent weer opgeschrikt door het zoveelste incident met een verward persoon. En weer wordt er moord en brand geschreeuwd hoe het zover heeft kunnen komen.