Josh Walet

Zo ziet het programma voor de Alphense Sinterklaasintocht eruit

Hij komt, hij komt, de lieve goede Sint! Zaterdag 13 november komt Sinterklaas aan in Alphen aan den Rijn. Hoe het programma eruitziet, lees je hier.

Het Rijnplein dat vol staat met honderden kinderen en ouders, die allemaal vol spanning wachten totdat Sinterklaas en de Pieten arriveren. Vorig jaar hebben we dat moeten missen, maar dit jaar kan de Sinterklaasintocht wel doorgaan. Een leuk vooruitzicht voor kinderen en hun ouders. De goedheiligman komt zaterdag 13 november aan in het Alphense centrum met de oude en vertrouwde Pakjesboot12.

Sint in Alphen, de organisatie van de Alphense Sinterklaasintocht, kan in ieder geval niet wachten totdat het 13 november is. “We hebben er zin in”, zegt Stefan de Graaf, de nieuwe voorzitter van Stichting Vakantiespel. "Na een lange periode van onzekerheid, zijn we blij nu echt door te kunnen zetten met de laatste voorbereidingen voor de feestelijk verwelkoming van de goedheiligman in Alphen aan den Rijn.”

Het programma

Hoe ziet het programma er dan uit? Het begint zaterdag om 10:00 uur. Vanaf dat moment zijn de eerste pieten al te vinden in het Alphense centrum. Een uur later zal er muziek klinken en gaat ook het entertainment van start op het Rijnplein. Rond de klok van 11:30 uur zullen Sinterklaas en de Pieten vanaf Pakjesboot12 de kade opstappen aan het Rijnplein, waarna ze op het podium feestelijk worden ontvangen. Verder zullen natuurlijk ook een podiumshow, muziek, optredens en demonstraties van verschillende sport- en dansverenigingen in het Alphense stadscentrum niet ontbreken.

In het kort

10:00 uur - De eerste Pieten zijn al te vinden in het stadscentrum
11:00 uur - Muziek en entertainment op het Rijnplein
11:30 uur - Aankomst Pakjesboot 12
11:45 uur - Ontvangst op het podium
12:00-15:00 uur - Rondrit stadscentrum met optredens van o.a. DOS, D-beatz & danscentrum de Vos

Roetveegpieten

Een gedeelte van het gezelschap zal bestaan uit roetveegpieten. “De kern van het Sinterklaasfeest blijft behouden. Het draait ten slotte vooral om gezelligheid, samenzijn en vrolijkheid. Daar hoort diversiteit bij. Alle Pieten van Sint in Alphen zijn vrolijke types met ieder hun eigen karakter. Ze helpen met veel plezier en vol overtuiging Sinterklaas bij zijn dagelijkse werkzaamheden. Er is geen verschil in gelijkheid tussen Sinterklaas en de Pieten.”

Pieten in het centrum

Ook in de weken na de intocht is er in het Alphense centrum nog van alles te beleven rondom Sinterklaas. Op onderstaande momenten lopen er Pieten door het centrum. Daarnaast kun je meedoen aan een etalage speurtocht en een fotowedstrijd. Wie goed zijn best doet, krijgt van Piet ook nog een leuk presentje.

Zaterdag 20 november 11:00-16:00
Zondag 21 november 13:00-16:00
Woensdag 24 november 13:00 - 16:00
Zaterdag 27 november 11:00-16:00
Zondag 28 november 13:00-16:00
Woensdag 1 december 13:00-16:00
Zaterdag 4 december 11:00-16:00


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 15:02

Zuiveringskringen Alphen-Noord en Kerk en Zanen worden gerenoveerd

Onlangs is project ZANK, het plan voor de renovatie van twee zuiveringskringen in Alphen aan den Rijn, ondertekend door Hoogheemraad Bas Knapp en de betrokken aannemers. Beide rioolwaterzuiveringen kunnen na de vernieuwing zo’n tien tot vijftien jaar mee.

Advertorial Winkels vandaag 14:11

Nieuwe hoog zomercollecties bij Fantastisch

Er is altijd wel een reden voor een leuke nieuwe outfit of die ene mooie tas! Goed nieuws, kledingwinkel Fantastisch heeft weer veel nieuwe items binnen die je niet mag missen. 

Onderwijs en opvang vandaag 13:29

Basisscholen Het Startblok en De Jenaplaneet gaan mogelijk fuseren

In de wijk Ridderveld heeft Morgenwijzer een aantal basisscholen, waaronder openbare school Het Startblok en katholieke basisschool De Jenaplaneet. De afgelopen jaren is het aantal leerlingen op beide scholen flink afgenomen. Daarom is de Morgenwijzer voornemens om de scholen te fuseren.

Oekraine vandaag 11:40

Alphenaren zamelen toilettassen en lakenpakketten in voor Oekraïne

Miljoenen mensen zijn getroffen door de oorlog in Oekraïne. Zij hebben alles achter moeten laten om te vluchten voor het geweld. Because We Carry is een grote inzameling gestart voor vluchtelingen die verblijven in Polen en Moldavië. Ook Alphenaren helpen een handje mee.