Josh Walet

Zo ziet het programma voor de Alphense Sinterklaasintocht eruit

Hij komt, hij komt, de lieve goede Sint! Zaterdag 13 november komt Sinterklaas aan in Alphen aan den Rijn. Hoe het programma eruitziet, lees je hier.

Het Rijnplein dat vol staat met honderden kinderen en ouders, die allemaal vol spanning wachten totdat Sinterklaas en de Pieten arriveren. Vorig jaar hebben we dat moeten missen, maar dit jaar kan de Sinterklaasintocht wel doorgaan. Een leuk vooruitzicht voor kinderen en hun ouders. De goedheiligman komt zaterdag 13 november aan in het Alphense centrum met de oude en vertrouwde Pakjesboot12.

Sint in Alphen, de organisatie van de Alphense Sinterklaasintocht, kan in ieder geval niet wachten totdat het 13 november is. “We hebben er zin in”, zegt Stefan de Graaf, de nieuwe voorzitter van Stichting Vakantiespel. "Na een lange periode van onzekerheid, zijn we blij nu echt door te kunnen zetten met de laatste voorbereidingen voor de feestelijk verwelkoming van de goedheiligman in Alphen aan den Rijn.”

Het programma

Hoe ziet het programma er dan uit? Het begint zaterdag om 10:00 uur. Vanaf dat moment zijn de eerste pieten al te vinden in het Alphense centrum. Een uur later zal er muziek klinken en gaat ook het entertainment van start op het Rijnplein. Rond de klok van 11:30 uur zullen Sinterklaas en de Pieten vanaf Pakjesboot12 de kade opstappen aan het Rijnplein, waarna ze op het podium feestelijk worden ontvangen. Verder zullen natuurlijk ook een podiumshow, muziek, optredens en demonstraties van verschillende sport- en dansverenigingen in het Alphense stadscentrum niet ontbreken.

In het kort

10:00 uur - De eerste Pieten zijn al te vinden in het stadscentrum
11:00 uur - Muziek en entertainment op het Rijnplein
11:30 uur - Aankomst Pakjesboot 12
11:45 uur - Ontvangst op het podium
12:00-15:00 uur - Rondrit stadscentrum met optredens van o.a. DOS, D-beatz & danscentrum de Vos

Roetveegpieten

Een gedeelte van het gezelschap zal bestaan uit roetveegpieten. “De kern van het Sinterklaasfeest blijft behouden. Het draait ten slotte vooral om gezelligheid, samenzijn en vrolijkheid. Daar hoort diversiteit bij. Alle Pieten van Sint in Alphen zijn vrolijke types met ieder hun eigen karakter. Ze helpen met veel plezier en vol overtuiging Sinterklaas bij zijn dagelijkse werkzaamheden. Er is geen verschil in gelijkheid tussen Sinterklaas en de Pieten.”

Pieten in het centrum

Ook in de weken na de intocht is er in het Alphense centrum nog van alles te beleven rondom Sinterklaas. Op onderstaande momenten lopen er Pieten door het centrum. Daarnaast kun je meedoen aan een etalage speurtocht en een fotowedstrijd. Wie goed zijn best doet, krijgt van Piet ook nog een leuk presentje.

Zaterdag 20 november 11:00-16:00
Zondag 21 november 13:00-16:00
Woensdag 24 november 13:00 - 16:00
Zaterdag 27 november 11:00-16:00
Zondag 28 november 13:00-16:00
Woensdag 1 december 13:00-16:00
Zaterdag 4 december 11:00-16:00


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.