Josh Walet

Zomers vermaak en plezier in Alphen aan den Rijn. Deze week: Het Europapark

De zomervakantie zit er alweer bijna op. Nog maar 2 weken te gaan. Gelukkig nog genoeg tijd om leuke dingen te doen. Wat is er tijdens de zomer allemaal te doen in Alphen aan den Rijn waar je (bijna) niet voor hoeft te betalen? Alphens.nl zoekt het voor je uit.

Het Europapark ligt midden in de wijk Kerk en Zanen, naast winkelcentrum De Atlas. Met de komst van de wijk, begin jaren '90, werd ook het Europapark gerealiseerd. Het park ligt vlakbij het station en is door de verschillende recreatiemogelijkheden een geliefde locatie bij mensen van zowel binnen als buiten Alphen.

Het Europapark biedt een grote hoeveelheid buitenvermaak voor jong en oud. Het meest in het oog springt natuurlijk de speelvijver. Er zijn verharde wandel- en fietspaden aangelegd en voor de jongere kinderen zijn er verschillende speeltoestellen. Daarnaast is er ook voor de echte actievelingen een grote verzameling aan faciliteiten.

Skatepark

Voor de grotere kinderen en jongeren is er het Kenzy Skatepark. In het skatepark vind je speciaal ingerichte installaties waar je met skateboards skates en/of BMX fietsen gebruik van kunt maken. In 2020 werd daar zelfs een skatewedstrijd georganiseerd.

Sport

Ook sporters maken goed gebruik van het Europapark.  Er zijn regelmatig bootcamps die worden georganiseerd door verschillende sportscholen, en de wandelpaden doen dubbele dienst als hardlooproute. Daarnaast is er gebruik te maken van een tennisbaan, een voetbalkooi, en een basketbalveld.

Shelter

Speciaal voor de jongeren is er een “shelter” neer gezet. Dit is een mooie ontmoetingsplek voor jongeren uit de omgeving. Jongeren uit de wijk Kerk en Zanen hebben de shelter een aantal jaren geleden een metamorfose gegeven door deze meer open te maken en een flinke schoonmaakbeurt te geven.

Speelvijver

Ondanks dat de speelvijver vanwege de slechte waterkwaliteit geen officiële zwemplek meer is kan er nog steeds gespeeld worden. Bij de vijver vind je bijvoorbeeld een trekpont. Hiermee kun je je van de ene kant van de speelvijver naar de andere kant verplaatsen.

Hondenlosloopgebied

Waar honden bij (en in) de speelvijver niet welkom zijn is het gebied ernaast wel speciaal voor honden ingericht. Hier mogen honden vrij los lopen, spelen, snuffelen en rennen. Wel geldt er een opruimplicht.

Keltische bomen horoscoop

Wist je dat er een bomen-horoscoop bestaat? Volgens de oude Kelten wordt je karakter bepaald door de boom die gekoppeld is aan de periode waarin je bent geboren. Er is van alles over te zien en te lezen in het Europapark. Kijk welke boom er bij jou past.

De Lelie

Aan de rand van het Europapark vind je restaurant De Lelie. Niet gratis maar wel leuk voor een kopje koffie, een lunch, een drankje met een hapje of een diner.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Overige gisteren 17:10

Maak je fiets winterklaar met VoorFietsen

De herfst heeft zijn intrede gedaan en dat betekent dat de straten langzaam maar zeker bedekt raken met de gevallen bladeren. Een prachtig gezicht, maar ook een signaal dat de wegen en fietspaden glad kunnen worden. Als je je afvraagt of jouw fiets klaar is voor de komende wintermaanden, dan is het hoog tijd om actie te ondernemen. Maak een afspraak bij VoorFietsen om jouw fiets winterproof te maken en geniet zorgeloos van je fietstochten.

Politie en handhaving gisteren 16:19

Vermiste Louiza Loukili (16) terecht

De zestienjarige Louiza werd sinds 15 september vermist en is inmiddels na bijna drie weken in goede gezondheid gevonden.

Advertorial Winkels gisteren 15:24

Al 3 jaar lekker borrelen bij Taste aan den Rijn

Delicatessenwinkel Taste aan den Rijn is jarig! Haar deuren zijn al geopend sinds oktober 2020, wat betekent dat de winkel inmiddels 3 jaar lang de Alphenaren voorziet van lekkernijen. Om dit te vieren heeft Taste aan den Rijn een actie.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 14:32

Zwemwaterseizoen eindigt na een succesvolle zomer

Op 1 oktober is het zwemwaterseizoen van 2023 officieel beëindigd. Alle maatregelen zijn ingetrokken bij zwemlocaties. Na het succes van afgelopen zomer bij zwemlocatie Zegersloot, komt het waterseizoen tot zijn einde.

Advertorial Cinema gisteren 13:38

The Blue Caftan op de Coming Out Day bij Parkvilla

De acteerprestaties van Saleh Bakri en Lubna Azabal (Incendies, Adam) zorgen samen met de prachtige cinematografie voor een aangrijpende, warme en universele film genaamd The Blue Caftan. Parkvilla vertoont deze film in het kader van de Coming Out Day op woensdag 11 oktober 2023.

Overige gisteren 12:45

Juffrouw Gerda na 49 jaar met pensioen

Als je bij De Thermen2 komt zul je haar wel kennen. Gerda is jarenlang hét gezicht geweest van het zwembad. Nu, na bijna een halve eeuw gaat ze met pensioen.