Josh Walet

Zomers vermaak en plezier in Alphen aan den Rijn. Deze week: Het Europapark

De zomervakantie zit er alweer bijna op. Nog maar 2 weken te gaan. Gelukkig nog genoeg tijd om leuke dingen te doen. Wat is er tijdens de zomer allemaal te doen in Alphen aan den Rijn waar je (bijna) niet voor hoeft te betalen? Alphens.nl zoekt het voor je uit.

Het Europapark ligt midden in de wijk Kerk en Zanen, naast winkelcentrum De Atlas. Met de komst van de wijk, begin jaren '90, werd ook het Europapark gerealiseerd. Het park ligt vlakbij het station en is door de verschillende recreatiemogelijkheden een geliefde locatie bij mensen van zowel binnen als buiten Alphen.

Het Europapark biedt een grote hoeveelheid buitenvermaak voor jong en oud. Het meest in het oog springt natuurlijk de speelvijver. Er zijn verharde wandel- en fietspaden aangelegd en voor de jongere kinderen zijn er verschillende speeltoestellen. Daarnaast is er ook voor de echte actievelingen een grote verzameling aan faciliteiten.

Skatepark

Voor de grotere kinderen en jongeren is er het Kenzy Skatepark. In het skatepark vind je speciaal ingerichte installaties waar je met skateboards skates en/of BMX fietsen gebruik van kunt maken. In 2020 werd daar zelfs een skatewedstrijd georganiseerd.

Sport

Ook sporters maken goed gebruik van het Europapark.  Er zijn regelmatig bootcamps die worden georganiseerd door verschillende sportscholen, en de wandelpaden doen dubbele dienst als hardlooproute. Daarnaast is er gebruik te maken van een tennisbaan, een voetbalkooi, en een basketbalveld.

Shelter

Speciaal voor de jongeren is er een “shelter” neer gezet. Dit is een mooie ontmoetingsplek voor jongeren uit de omgeving. Jongeren uit de wijk Kerk en Zanen hebben de shelter een aantal jaren geleden een metamorfose gegeven door deze meer open te maken en een flinke schoonmaakbeurt te geven.

Speelvijver

Ondanks dat de speelvijver vanwege de slechte waterkwaliteit geen officiële zwemplek meer is kan er nog steeds gespeeld worden. Bij de vijver vind je bijvoorbeeld een trekpont. Hiermee kun je je van de ene kant van de speelvijver naar de andere kant verplaatsen.

Hondenlosloopgebied

Waar honden bij (en in) de speelvijver niet welkom zijn is het gebied ernaast wel speciaal voor honden ingericht. Hier mogen honden vrij los lopen, spelen, snuffelen en rennen. Wel geldt er een opruimplicht.

Keltische bomen horoscoop

Wist je dat er een bomen-horoscoop bestaat? Volgens de oude Kelten wordt je karakter bepaald door de boom die gekoppeld is aan de periode waarin je bent geboren. Er is van alles over te zien en te lezen in het Europapark. Kijk welke boom er bij jou past.

De Lelie

Aan de rand van het Europapark vind je restaurant De Lelie. Niet gratis maar wel leuk voor een kopje koffie, een lunch, een drankje met een hapje of een diner.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen vandaag 15:43

Wet 'n Wild Beachfestival weer een groot succes

Afgelopen weekend vond de zesde editie van het Wet 'n Wild Beachfestival plaats. Met grote namen zoals Benny Rodrigues en Jonna Fraser was het house en urban festival weer een groot succes.

Kinderen vandaag 11:06

49e editie Huttenbouw van start gegaan

Maandagochtend 8 augustus is de 49e editie van de Huttenbouw van start gegaan. Op de nieuwe locatie aan de Olympiaweg 2a, op de parkeerplaats tegenover Stichting MAX zal de komende week volop gebouwd en getimmerd worden. 

Weekoverzicht gisteren 16:27

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 31 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van een volledig uitgebrande woning en brand in de Ridderbuurt tot aan de redding van een pasgeboren kalfje. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.