Josh Walet

Zomers vermaak en plezier in Alphen aan den Rijn. Deze week: Het Europapark

De zomervakantie zit er alweer bijna op. Nog maar 2 weken te gaan. Gelukkig nog genoeg tijd om leuke dingen te doen. Wat is er tijdens de zomer allemaal te doen in Alphen aan den Rijn waar je (bijna) niet voor hoeft te betalen? Alphens.nl zoekt het voor je uit.

Het Europapark ligt midden in de wijk Kerk en Zanen, naast winkelcentrum De Atlas. Met de komst van de wijk, begin jaren '90, werd ook het Europapark gerealiseerd. Het park ligt vlakbij het station en is door de verschillende recreatiemogelijkheden een geliefde locatie bij mensen van zowel binnen als buiten Alphen.

Het Europapark biedt een grote hoeveelheid buitenvermaak voor jong en oud. Het meest in het oog springt natuurlijk de speelvijver. Er zijn verharde wandel- en fietspaden aangelegd en voor de jongere kinderen zijn er verschillende speeltoestellen. Daarnaast is er ook voor de echte actievelingen een grote verzameling aan faciliteiten.

Skatepark

Voor de grotere kinderen en jongeren is er het Kenzy Skatepark. In het skatepark vind je speciaal ingerichte installaties waar je met skateboards skates en/of BMX fietsen gebruik van kunt maken. In 2020 werd daar zelfs een skatewedstrijd georganiseerd.

Sport

Ook sporters maken goed gebruik van het Europapark.  Er zijn regelmatig bootcamps die worden georganiseerd door verschillende sportscholen, en de wandelpaden doen dubbele dienst als hardlooproute. Daarnaast is er gebruik te maken van een tennisbaan, een voetbalkooi, en een basketbalveld.

Shelter

Speciaal voor de jongeren is er een “shelter” neer gezet. Dit is een mooie ontmoetingsplek voor jongeren uit de omgeving. Jongeren uit de wijk Kerk en Zanen hebben de shelter een aantal jaren geleden een metamorfose gegeven door deze meer open te maken en een flinke schoonmaakbeurt te geven.

Speelvijver

Ondanks dat de speelvijver vanwege de slechte waterkwaliteit geen officiële zwemplek meer is kan er nog steeds gespeeld worden. Bij de vijver vind je bijvoorbeeld een trekpont. Hiermee kun je je van de ene kant van de speelvijver naar de andere kant verplaatsen.

Hondenlosloopgebied

Waar honden bij (en in) de speelvijver niet welkom zijn is het gebied ernaast wel speciaal voor honden ingericht. Hier mogen honden vrij los lopen, spelen, snuffelen en rennen. Wel geldt er een opruimplicht.

Keltische bomen horoscoop

Wist je dat er een bomen-horoscoop bestaat? Volgens de oude Kelten wordt je karakter bepaald door de boom die gekoppeld is aan de periode waarin je bent geboren. Er is van alles over te zien en te lezen in het Europapark. Kijk welke boom er bij jou past.

De Lelie

Aan de rand van het Europapark vind je restaurant De Lelie. Niet gratis maar wel leuk voor een kopje koffie, een lunch, een drankje met een hapje of een diner.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de gemeente.

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.

Overige vandaag 11:59

Nieuwe supermarkt geopend in Driehoorne: Food Lovers Lekker Makkelijk

Donderdag 25 april heeft Mark Vriezema samen met zijn gezin en medewerkers het stokje overgenomen van Anton van Rijn en zet daarmee dit mooie initiatief voort. Voor de bewoners van Driehoorne een fantastische winkel aan huis met zelfs de mogelijkheid om boodschappen te laten bezorgen.

Politiek vandaag 11:01

Raad wil meer Hbo-studenten als stagiair in Alphen

De Alphense gemeenteraad vindt dat er te weinig aandacht is voor het bieden van stageplekken en voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, inclusief gemeente, en het Hbo. Daarom heeft de raad een motie ingediend om een praktische manier te vinden om dit toch voor elkaar te krijgen.

Maatschappelijk vandaag 10:31

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.