Zondag Huiskamerfestival Gluren bij de Buren

Alphen aan den Rijn doet mee aan het landelijk initiatief Gluren bij de Buren. In huiskamers van gewone mensen zijn op zondag 10 februari kleine optredens van bands, singer-songwriters, dichters, goochelaars en nog veel meer. Gluren bij de Buren is van 12.00 tot 17.00 uur.

Er zijn onder meer optredens van de Kinderband, De Nostalgini’s, en The Young Ones. Er is fado door Maria Fernandes, het blazersensemble Castellum Kwartet blaast, Koudekerkse gedichten worden voorgedragen door Albert Dorrestein en er is klassiek pianospel. Kortom, het programma is zeer gevarieerd en gaat van bekende tot onbekende artiesten.

Elke optreden wordt drie keer herhaald. Door een slimme route te maken, is het mogelijk om zeven optredens bij te wonen. Na afloop van elk optreden mogen bezoekers vrijwillig een kleine donatie achterlaten om het festival ook in 2020 mogelijk te maken.

De huiskameroptredens zijn in de hele gemeente. Er zijn niet minder dan tachtig gezinnen die in hun huiskamer de lokale artiesten en bezoekers ontvangen. Een lijst met locaties, artiesten en soort optreden, is te vinden op glurenbijdeburen.nl/alphen-aan-den-rijn/programma.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Wonen en bouwen gisteren 16:19

Een winkel die voelt als thuis

Sinds april is Marquardt Keukens gevestigd aan de Rijneke Boulevard in Zoeterwoude. Met zijn unieke manier van werken wil ondernemer Filip Gels zich onderscheiden in de keukenbranche. Passie, vakkennis en transparantie staan centraal bij dit nieuwe concept.  

Algemeen gisteren 14:54

Gemeentelijke Veteranendag op de Werf

Op zaterdag 21 september was het College van Burgemeester en Wethouders aanwezig op de gemeentelijke Veteranendag, wat plaatsvond op de Werf in Alphen.

Sport gisteren 13:43

ARC kan winnen in de Hoofdklasse

Zo, de eerste overwinning in de Hoofdklasse is binnen. Op het prima veld van Capelle wist ARC de nog ongeslagen thuisclub te verslaan. Met een 2-1 zege op zak werd de bus ingestapt en dat was uiteraard een heerlijk gevoel.

Overige gisteren 12:30

Dansflashmob op Wereld Alzheimer Dag

Zaterdag 21 september was het Wereld Alzheimer Dag. Met een dansflashmob in het Alphense centrum haalde dansers van Cools Dance & Events ruim € 200 euro op.  

Evenementen gisteren 10:54

TOOST Foodtruckfestival wordt druk bezocht

Vandaag is de laatste dag van het TOOST Foodtruckfestival, en dus de laatste kans om het festival in het Europapark te bezoeken. Vanaf 13:00 uur is het terrein geopend voor publiek. Tot 21:00 uur kun je terecht voor de lekkerste gerechten.

Advertorial Wonen en bouwen gisteren 09:36

Bezoek de Duurzaamheidsmarkt op 10 oktober in Archeon

Wist je dat een duurzaam huis eigenlijk veel eerder binnen je bereik ligt dan je denkt? Het bespaart niet alleen energie maar ook kosten. Wil je meer weten over energiebesparende maatregelen voor jouw woning? En welke subsidie- en financieringsoplossingen er zijn? Bezoek dan de Duurzaamheidsmarkt op donderdagavond 10 oktober in Archeon.