Cultuur

Zondag Huiskamerfestival Gluren bij de Buren

Alphen aan den Rijn doet mee aan het landelijk initiatief Gluren bij de Buren. In huiskamers van gewone mensen zijn op zondag 10 februari kleine optredens van bands, singer-songwriters, dichters, goochelaars en nog veel meer. Gluren bij de Buren is van 12.00 tot 17.00 uur.

Er zijn onder meer optredens van de Kinderband, De Nostalgini’s, en The Young Ones. Er is fado door Maria Fernandes, het blazersensemble Castellum Kwartet blaast, Koudekerkse gedichten worden voorgedragen door Albert Dorrestein en er is klassiek pianospel. Kortom, het programma is zeer gevarieerd en gaat van bekende tot onbekende artiesten.

Elke optreden wordt drie keer herhaald. Door een slimme route te maken, is het mogelijk om zeven optredens bij te wonen. Na afloop van elk optreden mogen bezoekers vrijwillig een kleine donatie achterlaten om het festival ook in 2020 mogelijk te maken.

De huiskameroptredens zijn in de hele gemeente. Er zijn niet minder dan tachtig gezinnen die in hun huiskamer de lokale artiesten en bezoekers ontvangen. Een lijst met locaties, artiesten en soort optreden, is te vinden op glurenbijdeburen.nl/alphen-aan-den-rijn/programma.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Calimeroland
Blog Opinie 16 aug. 2019 19:57

MINERVA Calimeroland

Het is inmiddels meer dan 5 jaar later. Je zou zeggen dat het oude zeer dan wel een keer voltooid verleden tijd is. Maar nee, in de kleine dorpjes die met de grote boze stad tot één gemeente Alphen aan den Rijn zijn gefuseerd, is het nog altijd kommer en kwel.