Zondag Huiskamerfestival Gluren bij de Buren

Alphen aan den Rijn doet mee aan het landelijk initiatief Gluren bij de Buren. In huiskamers van gewone mensen zijn op zondag 10 februari kleine optredens van bands, singer-songwriters, dichters, goochelaars en nog veel meer. Gluren bij de Buren is van 12.00 tot 17.00 uur.

Er zijn onder meer optredens van de Kinderband, De Nostalgini’s, en The Young Ones. Er is fado door Maria Fernandes, het blazersensemble Castellum Kwartet blaast, Koudekerkse gedichten worden voorgedragen door Albert Dorrestein en er is klassiek pianospel. Kortom, het programma is zeer gevarieerd en gaat van bekende tot onbekende artiesten.

Elke optreden wordt drie keer herhaald. Door een slimme route te maken, is het mogelijk om zeven optredens bij te wonen. Na afloop van elk optreden mogen bezoekers vrijwillig een kleine donatie achterlaten om het festival ook in 2020 mogelijk te maken.

De huiskameroptredens zijn in de hele gemeente. Er zijn niet minder dan tachtig gezinnen die in hun huiskamer de lokale artiesten en bezoekers ontvangen. Een lijst met locaties, artiesten en soort optreden, is te vinden op glurenbijdeburen.nl/alphen-aan-den-rijn/programma.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 18:42

Drukte op de weg door boeren

Het was op woensdagmiddag 19 februari druk op de weg. Op de N207 en N446 waren er een hoop tractoren op weg naar huis.

Gemeente vandaag 17:11

Aantal bijensoorten mede door gemeente Alphen aan den Rijn gestegen

Sinds 2015 is de gemeente Alphen aan den Rijn actief betrokken bij het Groene Cirkel Bijenlandschap. Het doel is om de soortenrijkdom van bijen en andere bestuivende insecten in de regio aanzienlijk te vergroten. In 2018 is het aantal bijensoorten hierdoor al met 34% toegenomen.

Advertorial Overige vandaag 15:38

Productiehuis Alphen bouwt aan werktheater op broedplaats De Werf

Nog even en er kan geen creatieve, ondernemende huurder meer bij op De Werf, de hotspot van de Alphense maakindustrie. Ook Productiehuis Alphen (PA) heeft een plek gekregen tussen de ambachtslieden, kunstenaars en ondernemers.

Blog Opinie vandaag 14:25

Komt een vrouw bij de bank...

Daar zat ze dan op maandagochtend bij mij aan tafel, geheel ontredderd. Het was pas een paar maanden geleden dat ze op dezelfde plek zat, nu alleen, destijds nog met haar man.