Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid zorgt in Alphen aan den Rijn voor positieve beweging

Wist jij dat onze regio gemiddeld meer beweegt dan de rest van Nederland? Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid draagt hier graag haar steentje aan bij, als partner van verschillende (sportieve) initiatieven in Alphen aan den Rijn en de rest van de regio.

Beweging, gezonde voeding en ontspanning zijn belangrijk voor een gezonde leefstijl. Als regionale zorgverzekeraar pakt Zorg en Zekerheid hier een actieve rol, samen met regionale partners. Alles om van onze regio de gezondste regio van Nederland te maken! #WIJJUICHENJETOE

Lokale initiatieven

Als een rode draad loopt samen bewegen door alle initiatieven en (aanvullende) verzekeringen van Zorg en Zekerheid. “Bewegen is gezond, maar samen bewegen is nog gezonder”, legt Ton van Houten uit. “Zorg en Zekerheid gelooft in het Positieve Gezondheid-concept. Ga niet uit van je ziekte, beperking of leeftijd, maar van wat (nog) wel kan. En beweeg samen, dan kun je elkaar motiveren en het is nog gezellig ook.”

In Alphen aan den Rijn is Zorg en Zekerheid vanuit die gedachte betrokken bij verschillende initiatieven. “Heel trots zijn wij op Fietsmaatjes, JOGG Alphen aan den Rijn (Goed Bezig!) en Welzijn en Bewegen op Recept”, vertelt Van Houten. “Een recent voorbeeld is #HeelAlphenBeweegt. Daarnaast organiseren we al jaren ons eigen hardloopcircuit en zijn we intensief betrokken bij Zorg en Zekerheid Basketball.”

Maar wat als je toch echt zorg nodig hebt? “Zorg en Zekerheid zorgt al jaren dat er in Alphen en omstreken goede zorg beschikbaar is. Wij zijn bijvoorbeeld nauw betrokken bij het Alphens Ketenoverleg, met huisartsen en andere zorgprofessionals. Zo zorgen we voor betaalbare zorg op maat, met oog voor nieuwe ideeën. Hierdoor hoeven mensen minder vaak naar het ziekenhuis, of minder medicijnen te slikken.” Ook is Zorg en Zekerheid al jaren betrokken bij ‘Snelle hulp bij schulden’. “Soms krijgen mensen klachten door financiële problemen. Door samen te werken met onder andere de gemeente kunnen wij als zorgverzekeraar ook hier hulp bieden.”

Tekst loopt door onder de afbeelding

Juichteam #wijjuichenjetoe.jpg

Veilig Sporten

Bewegen zorgt bewezen voor meer gezondheid. Van Houten: “Het regiobeeld Zuid-Holland Noord, dat wij samen met regionale zorginstellingen hebben gemaakt, laat zien dat onze regio gemiddeld meer beweegt dan de rest van Nederland. Ouderen bewegen zelfs nog meer dan jonge mensen.”

Dat betekent volgens de Zorg en Zekerheid topman niet dat we nu achterover kunnen leunen. “Bewegen blijft belangrijk, hoe jong of hoe oud je ook bent. Of je nu ziek bent of gezond, bewegen kan altijd. Op je eigen niveau, in je eigen tempo. Zo worden we samen de gezondste regio van Nederland!”

Zorg en Zekerheid stimuleert bewegen, maar vindt veilig sporten ook heel belangrijk. Daarom zocht de zorgverzekeraar de samenwerking met het Rode Kruis. “Samen bieden we sportverenigingen in onze regio, waaronder ook Alphen aan den Rijn, een pakket aan bestaande uit een AED, EHBO-Sport koffer en de bijbehorende cursussen (Reanimatie- en EHBO-Sportcursus). Zo kan iedereen veilig sporten en zorgen we een beetje extra voor elkaar.”

Meer lezen over de initiatieven van Zorg en Zekerheid of heb je zelf een goed idee? Kijk dan op www.zorgenzekerheid.nl/initiatieven.

banner heel alphen beweegt.jpg


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:01

MINERVA Theater

Er moet opnieuw geld worden bijgelegd bij Theater Castellum. Nu gebeurt dat elk jaar, dus we hoeven hier niet verbaasd over te zijn. Deze keer al helemaal niet, want het is een gevolg van de coronacrisis. Iedereen staat nu in het rood speciaal in de culturele sector.

Voor Kinderen gisteren 17:21

Culturenplein op het Topaasplantsoen feestelijk geopend

Onder toeziend oog van veel publiek is op vrijdagmiddag 10 juli het Culturenplein aan het Topaasplantsoen in Alphen geopend. Wethouder Gert-Jan Schotanus was aanwezig bij de onthulling van het bord.

Overige gisteren 16:08

Goedkeuring Zorgunit voor Maarten van den Bergh

Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk. Sindsdien staat zijn wereld op zijn kop. Maar nu is er goed nieuws voor Maarten: er is overeenstemming bereikt over het plaatsen van een zorgunit.

Overige gisteren 15:12

Scootmobielruimte voor bewoners aan de Aardster

Voorheen moesten de bewoners van de Aardster in Alphen hun scootmobiel in de galerij stallen, maar daar komt verandering in. Vanaf volgende week kunnen zij namelijk gebruikmaken van een nieuwe scootmobielruimte naast het gebouw.