Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid zorgt in Alphen aan den Rijn voor positieve beweging

Wist jij dat onze regio gemiddeld meer beweegt dan de rest van Nederland? Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid draagt hier graag haar steentje aan bij, als partner van verschillende (sportieve) initiatieven in Alphen aan den Rijn en de rest van de regio.

Beweging, gezonde voeding en ontspanning zijn belangrijk voor een gezonde leefstijl. Als regionale zorgverzekeraar pakt Zorg en Zekerheid hier een actieve rol, samen met regionale partners. Alles om van onze regio de gezondste regio van Nederland te maken! #WIJJUICHENJETOE

Lokale initiatieven

Als een rode draad loopt samen bewegen door alle initiatieven en (aanvullende) verzekeringen van Zorg en Zekerheid. “Bewegen is gezond, maar samen bewegen is nog gezonder”, legt Ton van Houten uit. “Zorg en Zekerheid gelooft in het Positieve Gezondheid-concept. Ga niet uit van je ziekte, beperking of leeftijd, maar van wat (nog) wel kan. En beweeg samen, dan kun je elkaar motiveren en het is nog gezellig ook.”

In Alphen aan den Rijn is Zorg en Zekerheid vanuit die gedachte betrokken bij verschillende initiatieven. “Heel trots zijn wij op Fietsmaatjes, JOGG Alphen aan den Rijn (Goed Bezig!) en Welzijn en Bewegen op Recept”, vertelt Van Houten. “Een recent voorbeeld is #HeelAlphenBeweegt. Daarnaast organiseren we al jaren ons eigen hardloopcircuit en zijn we intensief betrokken bij Zorg en Zekerheid Basketball.”

Maar wat als je toch echt zorg nodig hebt? “Zorg en Zekerheid zorgt al jaren dat er in Alphen en omstreken goede zorg beschikbaar is. Wij zijn bijvoorbeeld nauw betrokken bij het Alphens Ketenoverleg, met huisartsen en andere zorgprofessionals. Zo zorgen we voor betaalbare zorg op maat, met oog voor nieuwe ideeën. Hierdoor hoeven mensen minder vaak naar het ziekenhuis, of minder medicijnen te slikken.” Ook is Zorg en Zekerheid al jaren betrokken bij ‘Snelle hulp bij schulden’. “Soms krijgen mensen klachten door financiële problemen. Door samen te werken met onder andere de gemeente kunnen wij als zorgverzekeraar ook hier hulp bieden.”

Tekst loopt door onder de afbeelding

Juichteam #wijjuichenjetoe.jpg

Veilig Sporten

Bewegen zorgt bewezen voor meer gezondheid. Van Houten: “Het regiobeeld Zuid-Holland Noord, dat wij samen met regionale zorginstellingen hebben gemaakt, laat zien dat onze regio gemiddeld meer beweegt dan de rest van Nederland. Ouderen bewegen zelfs nog meer dan jonge mensen.”

Dat betekent volgens de Zorg en Zekerheid topman niet dat we nu achterover kunnen leunen. “Bewegen blijft belangrijk, hoe jong of hoe oud je ook bent. Of je nu ziek bent of gezond, bewegen kan altijd. Op je eigen niveau, in je eigen tempo. Zo worden we samen de gezondste regio van Nederland!”

Zorg en Zekerheid stimuleert bewegen, maar vindt veilig sporten ook heel belangrijk. Daarom zocht de zorgverzekeraar de samenwerking met het Rode Kruis. “Samen bieden we sportverenigingen in onze regio, waaronder ook Alphen aan den Rijn, een pakket aan bestaande uit een AED, EHBO-Sport koffer en de bijbehorende cursussen (Reanimatie- en EHBO-Sportcursus). Zo kan iedereen veilig sporten en zorgen we een beetje extra voor elkaar.”

Meer lezen over de initiatieven van Zorg en Zekerheid of heb je zelf een goed idee? Kijk dan op www.zorgenzekerheid.nl/initiatieven.

banner heel alphen beweegt.jpg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 11:01

Raad wil meer Hbo-studenten als stagiair in Alphen

De Alphense gemeenteraad vindt dat er te weinig aandacht is voor het bieden van stageplekken en voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, inclusief gemeente, en het Hbo. Daarom heeft de raad een motie ingediend om een praktische manier te vinden om dit toch voor elkaar te krijgen.

Maatschappelijk vandaag 10:31

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.

Advertorial Evenementen vandaag 09:15

Danjil op Sama Sama Maluku Festival

De in Alphen geboren Danjil Tuhumena is allang geen onbekende meer in onze regio. De carrière van Danjil begon als 3-jarige drummer in de familie band ‘The Family Song’. Na het veel te vroege overlijden van vader Marcus Tuhumena stopte The Family Song en is Danjil zijn muzikale weg blijven volgen.

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.