Verpleeghuis Oudshoorn

Zweden zien op televisie hoe medewerker Verpleeghuis Oudshoorn wordt ingeënt

Afgelopen maandag was Angela Blom, gastvrouw in Verpleeghuis Oudshoorn en medewerker op de corona-afdeling, te zien in het Zweedse journaal. Een Zweedse cameraploeg legde vast hoe Angela als eerste medewerker van de verpleeghuizen van Alrijne de vaccinatie tegen corona kreeg toegediend.

Angela kreeg de vaccinatie toegediend in het Expo Centre in Houten. Daar dient de GGD de vaccinaties toe. Bij binnenkomst werd ze aangesproken door een Zweedse verslaggever, die haar graag wilde volgen bij het inenten. Hierover zegt Angela: “Dit was een hele bijzonder ervaring!”

In de uitzending wordt Angela gevolgd tijdens het toedienen en vertelt ze over waarom ze het vaccin neemt. “Ik ben er blij om”, zegt Angela tegen de Zweedse verslaggever, “want we willen weer graag normaal leven en je wil ook niemand besmetten.” Vervolgens is te zien dat Angela haar mouw opstroopt en het vaccin krijgt toegediend. Na het vaccin moet Angela nog een kwartier wachten in de relaxruimte, dit in verband met een mogelijke allergische reactie. Aan het einde zegt ze: “Als al het personeel snel gevaccineerd is, dan is er ook weer meer mogelijk voor die mensen alvast. We willen weer leven, he!”

De uitzending is hier te bekijken (vanaf minuut 05:44).


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weer in Alphen gisteren 18:27

Alphen kleurt langzaam wit

De eerste sneeuw van het jaar is gevallen. In de loop van de middag dwarrelden de eerste sneeuwvlokken naar beneden en sindsdien kleurt Alphen langzaam steeds witter. En dat levert mooie plaatjes op!

Alphens.nl Magazine gisteren 15:54

Vrijwilliger Willem Versteeg: ‘’Dat virus draag je altijd met je mee’’

Geboren in Den Haag in een familie waar vrijwel iedereen in dienst was van de telefoondienst. Zijn lidmaatschap van een toneelvereniging bracht hem eigenlijk naar Alphen en voetbaldier als hij was zocht hij, omdat hij zaterdag werkte, een zondagsclub. Zo kwam hij bij Alphense Boys. De rest is geschiedenis. Dit is het verhaal van Willem Versteeg, een vrijwilliger pur sang.

Coronavirus in Alphen gisteren 11:45

Dit zijn de regels rondom quarantaine

Weet jij hoe het nu ook alweer zit met quarantaine? Wanneer ga je in quarantaine en wat kun je doen als je thuis moet blijven? Hier staat het nog allemaal een keer op een rijtje.

Alphens.nl Magazine gisteren 10:21

Eigenaren Proto hebben vertrouwen in de toekomst

In de nacht van 26 op 27 juni 2020 sloeg het noodlot toe: een brand en de daarop volgende blus-actie verwoestten een groot deel van het monumentale pand waarin restaurant Proto is gevestigd. De eigenaren, de Griekse broers Nikos en Alexandros Baloumis, voelden de grond onder hun voeten wegvallen, maar zijn nu vooral optimistisch: “We hebben een succesvolle formule en komen in 2021 alleen maar sterker terug!”