Josh Walet

Zwemmers en geluidsoverlast in de Rijnhaven: “Bewoners zijn het alweer zat”

Met dit warme weer is het aantrekkelijk om een verfrissende duik te nemen in de Rijnhaven. Omdat het een haven is mag je daar echter niet zwemmen. Maar veel mensen doen dat wel, wat leidt tot de nodige frustratie en overlast.

Vorig jaar is in de Rijnhaven een bord opgehangen met een aantal spelregels. Naast dat er regels op staan zoals het netjes houden van de steiger en het verzoek om afval in de afvalbakken te deponeren, staat op het bord ook dat het verboden is om in de haven te zwemmen. Dit omdat het in  geen enkele haven toegestaan is om te zwemmen. Een andere leefregel is ‘geen herrie en/of versterkte muziek afspelen’.

In de praktijk blijkt dat lang niet iedereen zich aan deze spelregels houdt. Dat merkt ook Ton Tijsen, wijkagent van Alphen West. Hij controleert regelmatig op de kade of de aanwezige mensen de regels naleven. “Veel mensen zwemmen in de haven, zorgen voor geluidsoverlast en deponeren hun afval in en om het water”, zegt hij. Het zou vooral de jeugd zijn die dit doet. Dit tot frustratie van omwonenden, die hier overlast van ervaren. “Bewoners zijn het alweer zat. En dan moet de zomervakantie nog beginnen…”

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Wijkagent Ton Tijsen (@wijkagent_kerkenzanen)


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Doekje voor het bloeden

De menstruatiemotie heeft het natuurlijk gehaald in de Alphense gemeenteraad. Oftewel er komt een pilot op middelbare scholen om gratis maandverband en tampons te verstrekken.

Politiek gisteren 17:26

Algemene Beschouwingen deze keer niet erg spannend

Voor het vaststellen van de begroting voor het komende jaar hebben de Alphense politieke partijen hun mening gegeven in de Algemene Beschouwingen. Donderdag 30 juni hebben de meeste fractievoorzitters hun mening gegeven.

Advertorial JA in de Horeca gisteren 17:13

Julia (19) zegt JA in de Horeca: “Wijn is mijn nieuwe passie geworden”

Al een jaar vind je Julia (19) in de bediening bij Wijnbar&Zo. Met veel plezier laat zij gasten kennismaken met de lekkerste wijnen. “Eigenlijk ben ik een soort personal assistant, want ik sta altijd klaar voor de gasten. Ik voel aan wat ze nodig hebben en bezorg ze een gezellige tijd. Het leukste is als ik ze kan verrassen!”

Blog Fase 2, lees je mee?! gisteren 16:41

Brick by brick

Steen voor steen is het laatste huis in het rijtje gesloopt. Afgepeld als een ui. Tijdens de sloop van het laatste huis heb ik de hele dag in de stress gezeten omdat ik aan het werk was (dus niet thuis). Gelukkig is alles goed gegaan.

Politiek plein gisteren 15:58

Toekomstvisie voor De Werf als broedplaats

Dit jaar nog komt er een toekomstvisie voor De Werf, waarin het uitgangspunt is opgenomen dat de locatie de functie van creatieve broedplaats moet hebben. Dat was de strekking van de overgenomen motie van GroenLinks tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn op 30 juni.