Pauline Heijkoop tweede D66

De Boskoopse Pauline Heijkoop is de nummer twee op de kieslijst van D66 bij de gemeenteraadsverkiezingen van 13 november. Zittend raadslid Frans Vink staat op plek tien en Boskoper Pim de Bokx neemt plaats achttien in. De D66-lijst wordt aangevoerd door I

Thea de Langen, nu raadslid in Boskoop, stelde zich niet meer beschikbaar voor de nieuwe raad. Vink en De Langen geven het stokje bewust door. ‘Politiek is een intensieve bezigheid; het is goed af en toe verse bronnen aan te boren’, aldus Thea de Langen. Pauline Heijkoop werkte jarenlang als leidinggevende bij de gemeente Boskoop. Momenteel is zij ambtelijk secretaris van de Tweede Kamerfractie van D66. ‘Ik weet hoe het politiek-bestuurlijke spel wordt gespeeld en ook hoe het eraan toegaat in een ambtelijke organisatie. Die combinatie van ervaringen wil ik graag inzetten in de nieuwe gemeente.’

Boskoop sterk merk

Heijkoop: ‘Boskoop is een sterk merk en moet dat in de nieuwe gemeente blijven. D66 heeft daar in het verleden een forse bijdrage aan geleverd. Thea de Langen en Frans Vink kozen daarbij altijd voor een evenwicht tussen economie en leefbaarheid. Op die koers ga ik verder. We moeten geld verdienen met z’n allen en we willen tegelijkertijd prettig wonen. D66 koos voor investeren in de Greenport en legde ook veel nadruk op het belang van onderwijs, culturele voorzieningen, zoals de bibliotheek, en monumentenzorg. Het D66-initiatiefvoorstel dat opriep meer te doen om de watertoren van de ondergang te redden, werd aangenomen. Dat alles onder noemer “Kwaliteit van leven” in een dorp dat tot de verbeelding spreekt.‘

Twitter

Dat de nieuwe gemeenteraad in Alphen aan den Rijn zetelt, wil volgens Heijkoop niet zeggen dat de belangen van Boskoop ondersneeuwen. ‘De raad is er natuurlijk voor het algemeen belang, maar D66 zal zeker ook de Boskoopse speerpunten inbrengen. Zoals dat hier in Boskoop ook ging: altijd op basis van een goed plan met visie en altijd met inspraak van bedrijven en burgers. Ik duik volop de samenleving in en ik nodig iedereen uit mij op te zoeken.’ Pauline Heijkoop is bereikbaar via pheheijkoop@gmail.com en te volgen via twitter: @PHEHeijkoop.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werken vandaag 14:16

Vacatureoverzicht week 17: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Verkeer en vervoer vandaag 11:55

Afsluiting kruising Pieter Doelmanstraat voor werkzaamheden

De gemeente kondigt aan dat de kruising Pieter Doelmanstraat, in samenwerking met aannemer Dura Vermeer, vanaf 29 april tot en met 3 mei tijdelijk afgesloten zal worden voor gemotoriseerd verkeer. Deze afsluiting is nodig vanwege de noodzakelijke werkzaamheden voor het aanbrengen van een pompput en het vernieuwen van de riolering.

Advertorial Evenement vandaag 09:24

Terugkeer van Culinair Alphen? Mysterieuze posts zet geruchtenmolen in gang

Een verrassende post van Culinair Alphen, het geliefde culinaire evenement dat sinds 2017 niet meer is georganiseerd, heeft de aandacht van Alphenaren getrokken. Verschillende mysterieuze socialemediaposts verschenen op het officiële Culinair Alphen-account, slechts bestaande uit puntjes en een cryptische boodschap:

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.