Duurzaamheidsconvenant en opvang asielzoekers

GroenLinks Alphen aan den Rijn is tevreden met de uitkomst van de gemeenteraad van 15 oktober: het plan van ons raadslid Erik van Zuylen voor een duurzaamheidsconvenant met bedrijven is overgenomen door het college, en het besluit tot noodopvang voor asielzoekers in de penitentaire inrichting is met de grootst mogelijke meerderheid in de raad aangenomen.

We zijn opgelucht en trots op de ordentelijke manier waarop het vluchtelingendebat in onze gemeenteraad is gevoerd. In tegenstelling tot in andere gemeenten verliep de discussie rustig en beheerst.

Door het maken van de duurzaamheidsafspraken met het bedrijfsleven zet Alphen aan den Rijn een goede stap in de richting van een energieneutrale gemeente. Deze doelstelling had de gemeente zichzelf al ten doel gesteld, maar het college had niet eerder de grootste energieverbruiker aangesproken: het bedrijfsleven.

GroenLinks raadslid Erik van Zuylen: "De transitie naar duurzame energie moet gaan leven in Alphen! Door bedrijven hiervoor medeverantwoordelijk te maken, geven we ze een extra stimulans om hun beste beentje voor te zetten. Bedrijven hebben daar zelf ook veel baat bij, omdat hun kosten dan dalen. Er zijn veel mogelijkheden voor subsidies en goedkope leningen van de overheid. Ook kunnen bedrijven meer samenwerken, bijvoorbeeld door gezamenlijk zonnepanelen in te kopen."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Muziek vandaag 16:32

Berget Lewis treedt op tijdens Sama Sama Maluku Festival

Met haar krachtige en betoverende stem, bekend als de "Queen of Soul", zal Berget Lewis optreden op het Sama Sama Maluku Festival op 7 juli 2024. Dit grootste Molukse festival in Nederland vindt plaats op het festivalterrein aan de Zegerplas in Alphen.

Kinderen vandaag 14:36

Inschrijving Huttenbouw opent op woensdag 1 mei!

Ahoy, piraten! Het belooft weer een groot feest te worden, want de 51e editie van de Huttenbouw staat voor de deur, en dit jaar kunnen jullie op avontuur als echte piraten! Dit jaar vindt het evenement plaats van maandag 12 tot en met vrijdag 16 augustus. Kinderen van 4 tot en met 14 jaar kunnen zich vanaf woensdag 1 mei aanmelden.

Maatschappelijk vandaag 10:02

Actiegroep World Servants Alphen aan den Rijn ondersteunt Voedselbank

De Actiegroep World Servants Alphen aan den Rijn heeft onlangs de handen ineengeslagen met de plaatselijke voedselbank, in een poging om niet alleen wereldwijd, maar ook lokaal impact te maken. Tijdens hun recente paasactie heeft de actiegroep niet alleen fondsen verzameld voor hun buitenlandse projecten, maar ook geld ingezameld ten behoeve van de voedselbank. Op deze manier hoopt de groep een helpende hand te bieden aan degenen die het het hardst nodig hebben, hier in ons eigen dorp.