Josh Walet

Aantal nieuwe coronabesmettingen nagenoeg gelijk, enkele versoepelingen mogelijk

De afgelopen week is het aantal nieuwe coronabesmettingen in Alphen stabiel gebleven. Er is slechts één besmetting meer gemeld dan de week ervoor. Tijdens de persconferentie dinsdagavond zullen enkele versoepelingen worden aangekondigd. En de avondklok? Die blijft nog even.

Het totaal aantal nieuwe coronabesmettingen in Alphen lag afgelopen week op 178, dit ten opzichte van 177 nieuwe coronabesmettingen die week ervoor. Dit aantal is dus nagenoeg gelijk. Het aantal ziekenhuisopnamen en sterfgevallen lag afgelopen week wel hoger dan de week ervoor. Waar GGD Hollands Midden in week 6 nog 2 ziekenhuisopnamen en 1 sterfgeval meldde, staat dit aantal nu op 4 ziekenhuisopnamen en 5 sterfgevallen.

Enkele versoepelingen mogelijk

Tijdens het overleg in het Catshuis is gesproken over de coronamaatregelen en of er versoepelingen mogelijk zijn. Dat blijkt het geval, al zijn het maar enkele versoepelingen. Zo mogen kappers naar alle waarschijnlijkheid de deuren vanaf 2 maart weer openen. Na de voorjaarsvakantie mogen ook middelbare scholen weer open voor alle leerlingen. Studenten van het mbo kunnen ongeveer één dag in de week leskrijgen. Aan winkelen op afspraak wordt ook gedacht.

Volgens demissionair minister Hugo de Jonge zijn de cijfers nog niet heel goed en staan we aan de vooravond van de derde golf. Een maatregel die dan ook vrijwel zeker nog blijft is de avondklok. Deze wordt naar verwachting met drie weken verlengd. De reden hierachter is dat als de avondklok verlengd wordt, er versoepelingen op andere gebieden mogelijk zijn.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport gisteren 13:45

Een terugblik op de 55e editie van de 20 van Alphen

Het is alweer een jaar geleden dat duizenden lopers aan de start verschenen van de 20 van Alphen. Dit jaar zal de openingsklassieker van het Nederlandse hardloopseizoen helaas niet doorgaan. Daarom blikken we terug op de vorige editie van het Alphense sportevenement.

Calamiteiten gisteren 13:00

Fietser met spoed naar het ziekenhuis na botsing achterop auto

Op zondag 7 maart heeft er aan het begin van de middag een ongeluk plaatsgevonden tussen een automobilist en een fietser op de Renaissancelaan in Alphen. De fietser raakte daarbij zwaargewond en is met spoed richting het ziekenhuis vervoerd.

Romeinen gisteren 11:52

ROMEINEN Centurion en optio

De basiseenheid voor het Romeinse leger is een centurie. Deze groep van tachtig mannen wordt geleid door de centurion en zijn assistent de optio. De centurion is de officier die de centurie leidt en de optio is wat we tegenwoordig een drilsergeant zouden noemen.