Alphens EV

Afsluiting Hefbrug Boskoop heeft grote gevolgen voor de hele gemeente

Van de afsluiting van de Hefbrug in Boskoop zal niet alleen het dorp zelf last hebben. Ook de hele Greenport en al het verkeer in het zuiden van de gemeente Alphen aan den Rijn kunnen veel overlast verwachten.

De hefbrug in Boskoop is onveilig. Gedeputeerde Floor Vermeulen heeft namens de provincie Zuid-Holland besloten om de brug tot nader order te sluiten voor het wegverkeer en voor de scheepvaart. Voor fietsers en voetgangers wordt zo snel mogelijk een noodvoorziening getroffen.

Scheepvaart
Er mogen geen schepen onder de Hefbrug Boskoop doorvaren. Het heeft daarom ook geen zin om de brug permanent geopend te houden. De scheepvaart naar en van de Alphense Overslag Terminal over de Gouwe ligt daarom helemaal stil. De beroepsvaart die van Rotterdam naar Amsterdam vaart en vice versa moet omvaren via het Amsterdam-Rijnkanaal. Dit kan een hele dag omvaren betekenen.
De route over de Gouwe is ook de staande mastenroute voor zeilboten en grotere motorjachten van het noorden naar het zuiden van de Randstad. Ook de pleziervaart is daarom gedupeerd.

Vrachtwagens
Vrachtwagens in het kwekerijgebied rond Boskoop kunnen de Gouwe in Boskoop niet passeren. Zij moeten omrijden via de N11 of via de A12. Op zichzelf is dit geen ramp, want een deel van het vrachtverkeer gebruikt de Boskoopse hefbrug als sluiproute. Het is wel heel vervelend voor kwekerijen die zowel in oost als in west een vestiging hebben. Vanaf Alphen aan den Rijn via de N207 naar de westkant van Boskoop is onmogelijk.

Personenvervoer
Bussen, personenauto’s, fietsers en voetgangers mogen de brug in geen geval betreden. Dit betekent voor auto’s en bussen omrijden. Wellicht zal de afsluiting gevolgen hebben voor de haltes van de buslijnen.
Voor fietsers en voetgangers komt er een pont en later eventueel een ponton. Op dit moment zijn gestrande fietsers en voetgangers het meest gedupeerd. Zij kunnen bijna niet omrijden om thuis te komen.

Maanden
Hoelang de afsluiting van de brug gaat duren, is nog niet bekend. Vermeulen heeft het woord ‘maanden’ laten vallen, maar kan er eigenlijk geen zinnig woord over zeggen. De gedeputeerde wil eerst inzicht in wat er precies aan de hand is en hoe dit moet worden opgelost. Er lopen dan ook twee trajecten: een traject om de brug zo snel mogelijk weer in gebruik te nemen en een traject met een onderzoek naar de oorzaak.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur gisteren 17:25

Expositie abstracte schilderijen Parkvilla foyer

Tot en met 5 januari 2020 exposeren Vera Pieterse en Bep Cherillo een deel van hun schilderijen in de foyer van Parkvilla in Alphen. De expositie bestaat uit schilderijen op doek met een abstracte stijl met soms daarin verborgen een realistische toets.

Gemeente gisteren 16:47

Scanauto controleert op betaald parkeren

Vanaf 2 december gaat Gemeente Alphen aan den Rijn een scanauto inzetten om te controleren of mensen betaald hebben voor het parkeren of een vergunning hebben.

Evenementen gisteren 16:08

Data van de Avond- en Dag LAURA zijn bekend

In 2020 vindt de 73e editie plaats van de fietsvierdaagse van de LAURA en de 51e editie van de avondfietsvierdaagse. De organisatie heeft de data van het evenement bekend gemaakt. Let op! De Dag Laura vindt in een andere week plaats.

Overige gisteren 15:22

Intertoys donatie-actie voor Jantje Beton van start

De donatie-actie van Intertoys voor Jantje Beton is van start gegaan. Tot en met 31 maart 2020 kun je bij de kassa van de Intertoys € 0,50 doneren aan Jantje Beton. De opbrengst komt ten goede aan projecten van Jantje Beton voor kinderen in kwetsbare posities.