Alphens bedrijf lonkt naar Deventer

Het Alphense overslagbedrijf BKV Nederland kan zich mogelijk toch in het Deventer havengebied vestigen. De Stentor meldt dat.Al jaren aast BKV op het braakliggende terrein aan de haven, maar tevergeefs. Het college van burgemeester en wethouders wil het bedrijf niet toelaten en realiseert er liever een tijdelijke truckparking.GroenLinks heeft een motie voorbereid waarin het stelt dat op het braakliggende perceel watergebonden activiteiten voorrang moeten krijgen en dat er naar een nieuwe locatie voor de truckparking moet worden gezocht. GroenLinks heeft de motie voorbereid samen met Algemeen Plattelands Belang, PvdA, VVD, Algemeen Deventer Belang en SP, waardoor een ruime meerderheid van de raad voor is.Dirk Koman, manager van BKV, is blij met de ontwikkelingen: 'We strijden al drie jaar voor dit plekje aan de haven. Dat het onderwerp eindelijk op de politieke agenda staat, schept voldoening. Het voelt als een doorbraak. Het feit dat een duidelijke meerderheid van de raad vindt dat er op die plek een watergebonden bedrijf moet komen, stemt me zeer positief. Al reken ik me zeker nog niet rijk.' BKV Nederland zit momenteel aan de Antonie van Leeuwenhoek weg in Alphen gevestigd en importeert en leveranciert bouwgrondstoffen.
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg vandaag 16:26

Je kunt het Mantelzorgcompliment weer aanvragen!

Mantelzorg is zorgen voor een naaste, vaak uit liefde voor een partner, kind, familielid, vriend of buur. Deze zorg lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Zonder deze onbetaalde hulp zou het leven voor veel mensen er heel anders uitzien. Daarom willen de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem alle mantelzorgers die langdurig en intensief voor hun dierbare zorgen, met het Mantelzorgcompliment bedanken voor hun enorme inzet.

Sport vandaag 14:50

Tempo C1 uit Alphen aan den Rijn wint NK Korfbal

De C1 van Korfbalvereniging Tempo uit Alphen aan den Rijn heeft de afgelopen weken op het veld een ongeëvenaarde reeks neergezet door alle wedstrijden te winnen. Afgelopen zaterdag stonden ze op het Nederlands Kampioenschap en wisten ze de felbegeerde titel mee naar huis te nemen.

Dieren vandaag 13:53

Dierenambulance redt hanen uit benarde situatie in Aarkanaal

Vorige week dinsdag deden zich bijzonder trieste omstandigheden voor langs het Aarkanaal achter ARC, waar twee jonge hanen in een schrijnende situatie werden aangetroffen. De dierenambulance deelde op Facebook het volgende: "Vaak denken we dat we alles wel gezien hebben, totdat het tegendeel weer bewezen wordt."

Evenement vandaag 11:28

Bereid je voor op de Alphense Bruggenrun

Op donderdag 20 juni vindt de 14e editie van de Alphense Bruggenrun plaats. Deze unieke hardlooptocht voert dwars door het oude centrum van Alphen aan den Rijn, met twee afstanden om uit te kiezen en talloze bruggen om te trotseren: de 10 km (33 bruggen) en de 5 km (21 bruggen). De 5 km route is ook uitstekend geschikt om op eigen tempo te wandelen. Het thema van dit jaar is "Oranje Boven", dus deelnemers worden aangemoedigd om in het oranje te verschijnen!

Sport vandaag 10:32

De eerste halve week van de Sportontmoeting zit erop

Woensdag 12 juni begon de Sportontmoeting van dit jaar met dertien deelnemende Alphense sportverenigingen, twee meer dan in 2023. De commissie Sportontmoeting hoopt dat er volgend jaar nog meer verenigingen zullen deelnemen.