Stichting VakantieSpel

Alphense Avond4Daagse verder onder vlag Stichting Vakantiespel 

De Alphense Avond4Daagse is terug van weggeweest. In 2023 gaat de Alphense Avond4Daagse verder als onderdeel van Stichting Vakantiespel. Met de toevoeging van dit evenement aan Stichting Vakantiespel hebben zij nu in totaal drie evenementen onder zich. Ook de activiteiten van Sint in Alphen, die onder andere de Alphense intocht organiseert, en Het VakantieSpel worden namelijk door de stichting georganiseerd.  

De Alphense Avond4Daagse werd sinds 2015 weer georganiseerd in Alphen aan den Rijn na een afwezigheid van ruim 18 jaar. In 2023 is het tijd voor de 6e editie. Even rekenen leert natuurlijk dat een aantal jaren noodgedwongen is overgeslagen door de toen geldende Covid-19 maatregelen. De bestuursleden van de Alphense Avond4Daagse, Sandra Wansinck en Richard Zoetemelk, stonden na deze jaren voor een grote opgave. Het vrijwilligersbestand was na twee jaar afwezigheid geslonken, even als het bestuur dat uit nog maar twee personen bestond. Reden voor hen om buiten de deur te gaan kijken naar een mogelijke samenwerking.  

Voorzitter Stefan de Graaf, Stichting Vakantiespel, geeft aan niet specifiek op zoek te zijn geweest naar uitbreiding van de evenementen. "De Alphense Avond4Daagse sluit echter goed aan bij de andere evenementen die al worden georganiseerd door de stichting. De doelgroep is hetzelfde, ook bij de Alphense Avond4Daagse: kinderen in de basisschoolleeftijd", stelt hij. Daarnaast bleek er een grote overlap te zitten in het vrijwilligersbestand van de twee organisaties. "Kortom, genoeg redenen om voor een gezamenlijke doorstart te gaan!"

De 6e editie van de Alphense Avond4Daagse vindt plaats van 22 tot en met 25 mei 2023.  


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Theater vandaag 17:07

Crowdfundingscampagne voor nieuwe stoelen filmhuis

De bioscoopstoelen bij Parkvilla zijn aan vervanging toe en dat vergt een behoorlijke investering. "Elke dag opent ons filmhuis haar deuren. Je kunt dus zeggen dat de inrichting intensief wordt gebruikt", vertelt Cindy van der Hoorn, coördinator filmhuis.  

Sport vandaag 16:16

Oud-trainer Alphense Boys Remco Tuinenburg (51) nieuwe hoofdtrainer van ARC

Remco Tuinenburg wordt met ingang van volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van ARC. Daarmee volgt hij Mark Evers op, die onlangs aankondigde aan zijn laatste seizoen bij de club bezig te zijn. Met Tuinenburg haalt de Alphense Racing Club een man van de club in huis: hij was in eerdere perioden al (jeugd)speler, jeugdtrainer en trainer van diverse selecties bij de Alphense Racing.

Maatschappelijk vandaag 15:24

Kerstpakkettenactie: 350 kerstpakketten naar Alphenaren die dat nodig hebben

Ook dit jaar wordt door het Diaconaal Platform Alphen de Kerstpakkettenactie georganiseerd om plaatsgenoten die een steuntje in de rug verdienen een kerstpakket te bezorgen. Er worden 350 kerstpakketten uitgedeeld aan Alphenaren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.