Stichting VakantieSpel

Alphense Avond4Daagse verder onder vlag Stichting Vakantiespel 

De Alphense Avond4Daagse is terug van weggeweest. In 2023 gaat de Alphense Avond4Daagse verder als onderdeel van Stichting Vakantiespel. Met de toevoeging van dit evenement aan Stichting Vakantiespel hebben zij nu in totaal drie evenementen onder zich. Ook de activiteiten van Sint in Alphen, die onder andere de Alphense intocht organiseert, en Het VakantieSpel worden namelijk door de stichting georganiseerd.  

De Alphense Avond4Daagse werd sinds 2015 weer georganiseerd in Alphen aan den Rijn na een afwezigheid van ruim 18 jaar. In 2023 is het tijd voor de 6e editie. Even rekenen leert natuurlijk dat een aantal jaren noodgedwongen is overgeslagen door de toen geldende Covid-19 maatregelen. De bestuursleden van de Alphense Avond4Daagse, Sandra Wansinck en Richard Zoetemelk, stonden na deze jaren voor een grote opgave. Het vrijwilligersbestand was na twee jaar afwezigheid geslonken, even als het bestuur dat uit nog maar twee personen bestond. Reden voor hen om buiten de deur te gaan kijken naar een mogelijke samenwerking.  

Voorzitter Stefan de Graaf, Stichting Vakantiespel, geeft aan niet specifiek op zoek te zijn geweest naar uitbreiding van de evenementen. "De Alphense Avond4Daagse sluit echter goed aan bij de andere evenementen die al worden georganiseerd door de stichting. De doelgroep is hetzelfde, ook bij de Alphense Avond4Daagse: kinderen in de basisschoolleeftijd", stelt hij. Daarnaast bleek er een grote overlap te zitten in het vrijwilligersbestand van de twee organisaties. "Kortom, genoeg redenen om voor een gezamenlijke doorstart te gaan!"

De 6e editie van de Alphense Avond4Daagse vindt plaats van 22 tot en met 25 mei 2023.  


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.

Overige vandaag 11:59

Nieuwe supermarkt geopend in Driehoorne: Food Lovers Lekker Makkelijk

Donderdag 25 april heeft Mark Vriezema samen met zijn gezin en medewerkers het stokje overgenomen van Anton van Rijn en zet daarmee dit mooie initiatief voort. Voor de bewoners van Driehoorne een fantastische winkel aan huis met zelfs de mogelijkheid om boodschappen te laten bezorgen.

Politiek vandaag 11:01

Raad wil meer Hbo-studenten als stagiair in Alphen

De Alphense gemeenteraad vindt dat er te weinig aandacht is voor het bieden van stageplekken en voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, inclusief gemeente, en het Hbo. Daarom heeft de raad een motie ingediend om een praktische manier te vinden om dit toch voor elkaar te krijgen.

Maatschappelijk vandaag 10:31

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.

Advertorial Evenementen vandaag 09:15

Danjil op Sama Sama Maluku Festival

De in Alphen geboren Danjil Tuhumena is allang geen onbekende meer in onze regio. De carrière van Danjil begon als 3-jarige drummer in de familie band ‘The Family Song’. Na het veel te vroege overlijden van vader Marcus Tuhumena stopte The Family Song en is Danjil zijn muzikale weg blijven volgen.

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.