Stichting VakantieSpel

Alphense Avond4Daagse verder onder vlag Stichting Vakantiespel 

De Alphense Avond4Daagse is terug van weggeweest. In 2023 gaat de Alphense Avond4Daagse verder als onderdeel van Stichting Vakantiespel. Met de toevoeging van dit evenement aan Stichting Vakantiespel hebben zij nu in totaal drie evenementen onder zich. Ook de activiteiten van Sint in Alphen, die onder andere de Alphense intocht organiseert, en Het VakantieSpel worden namelijk door de stichting georganiseerd.  

De Alphense Avond4Daagse werd sinds 2015 weer georganiseerd in Alphen aan den Rijn na een afwezigheid van ruim 18 jaar. In 2023 is het tijd voor de 6e editie. Even rekenen leert natuurlijk dat een aantal jaren noodgedwongen is overgeslagen door de toen geldende Covid-19 maatregelen. De bestuursleden van de Alphense Avond4Daagse, Sandra Wansinck en Richard Zoetemelk, stonden na deze jaren voor een grote opgave. Het vrijwilligersbestand was na twee jaar afwezigheid geslonken, even als het bestuur dat uit nog maar twee personen bestond. Reden voor hen om buiten de deur te gaan kijken naar een mogelijke samenwerking.  

Voorzitter Stefan de Graaf, Stichting Vakantiespel, geeft aan niet specifiek op zoek te zijn geweest naar uitbreiding van de evenementen. "De Alphense Avond4Daagse sluit echter goed aan bij de andere evenementen die al worden georganiseerd door de stichting. De doelgroep is hetzelfde, ook bij de Alphense Avond4Daagse: kinderen in de basisschoolleeftijd", stelt hij. Daarnaast bleek er een grote overlap te zitten in het vrijwilligersbestand van de twee organisaties. "Kortom, genoeg redenen om voor een gezamenlijke doorstart te gaan!"

De 6e editie van de Alphense Avond4Daagse vindt plaats van 22 tot en met 25 mei 2023.  


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Sport vandaag 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken vandaag 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Verkeer en vervoer vandaag 11:26

Onderhoudswerkzaamheden aan A12 en A20 in volle gang

Het grootschalige onderhoud aan de A12 en A20 is nu twee weken bezig. In juni wordt het wegdek vernieuwd tussen Nieuwerbrug aan den Rijn en Utrecht, en er wordt gewerkt aan viaducten en vangrails. Weggebruikers van Alphen aan den Rijn richting Utrecht dienen hier rekening mee te houden.   

Overige gisteren 16:38

Woonforte overhandigt cheque ter waarde van € 5.000 aan Participe

Op de Nationale Buitenspeeldag op de Burgemeester Bruins Slotsingel overhandigde Monique Brewster, directeur-bestuurder van Woonforte, een cheque van € 5.000 aan Participe voor het organiseren van sportactiviteiten voor jongeren in aandachtswijken. Participe en de jongerenwerkers zetten zich in voor deze kwetsbare groep binnen onze samenleving. Ook Woonforte vindt het belangrijk dat deze jongeren een waardevolle plek vinden in hun buurt.

Advertorial Kinderen gisteren 12:48

Romeinse dag in het Alphense Stadshart

Op vrijdag 28 juni wordt het Alphense stadshart omgetoverd tot een levendig Romeins dorp, speciaal voor groepen van zowel jongeren als ouderen. Het programma biedt activiteiten zoals een speurtocht en Romeinse vaartochten, waardoor op een interactieve manier kennis gemaakt kan worden met de Romeinse geschiedenis van Alphen.