Stichting VakantieSpel

Alphense Avond4Daagse verder onder vlag Stichting Vakantiespel 

De Alphense Avond4Daagse is terug van weggeweest. In 2023 gaat de Alphense Avond4Daagse verder als onderdeel van Stichting Vakantiespel. Met de toevoeging van dit evenement aan Stichting Vakantiespel hebben zij nu in totaal drie evenementen onder zich. Ook de activiteiten van Sint in Alphen, die onder andere de Alphense intocht organiseert, en Het VakantieSpel worden namelijk door de stichting georganiseerd.  

De Alphense Avond4Daagse werd sinds 2015 weer georganiseerd in Alphen aan den Rijn na een afwezigheid van ruim 18 jaar. In 2023 is het tijd voor de 6e editie. Even rekenen leert natuurlijk dat een aantal jaren noodgedwongen is overgeslagen door de toen geldende Covid-19 maatregelen. De bestuursleden van de Alphense Avond4Daagse, Sandra Wansinck en Richard Zoetemelk, stonden na deze jaren voor een grote opgave. Het vrijwilligersbestand was na twee jaar afwezigheid geslonken, even als het bestuur dat uit nog maar twee personen bestond. Reden voor hen om buiten de deur te gaan kijken naar een mogelijke samenwerking.  

Voorzitter Stefan de Graaf, Stichting Vakantiespel, geeft aan niet specifiek op zoek te zijn geweest naar uitbreiding van de evenementen. "De Alphense Avond4Daagse sluit echter goed aan bij de andere evenementen die al worden georganiseerd door de stichting. De doelgroep is hetzelfde, ook bij de Alphense Avond4Daagse: kinderen in de basisschoolleeftijd", stelt hij. Daarnaast bleek er een grote overlap te zitten in het vrijwilligersbestand van de twee organisaties. "Kortom, genoeg redenen om voor een gezamenlijke doorstart te gaan!"

De 6e editie van de Alphense Avond4Daagse vindt plaats van 22 tot en met 25 mei 2023.  


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:32

Oranje Nassausingel wordt helemaal 50 km/u straat

De Oranje Nassausingel die vanaf de N207 Alphen-Stad invoert, wordt over de hele lengte een 50 km/u toegangsweg. De weg wordt opnieuw ingericht "Het blijft natuurlijk niet alleen bij een nieuw bord met 50", zegt wethouder Relus Breeuwsma.

Wonen en bouwen vandaag 14:52

Gemeente laat video maken over toekomst Gnephoek

Wel of niet bouwen in de Gnephoek? Deze vraag klinkt al jaren in de gemeente. Inmiddels is ook de provincie én de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening betrokken. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een video laten maken die laat zien hoe zij aankijken tegen de woningbouw.

Wonen en bouwen vandaag 13:45

Beschermde waterspitsmuis zorgt voor uitstel bouw Van der Valk hotel

In oktober vorig jaar heeft de raad ingestemd met de bouw van het Van der Valk hotel. Dit hotel zal langs de N11 gebouwd worden en zal dienen als ‘landmark’ in de entreeport van Alphen aan den Rijn. Waarom de bouw nog niet begonnen is? De boosdoener is een beschermde diersoort.