Parkvilla
Advertorial Cultuur

Alphense kunstenares en winnares van Sterren op het Doek exposeert in Parkvilla

De fraaie expositie van de Alphense kunstenares Yvette Bavelaar is tot 27 augustus te zien in de foyer van Parkvilla. Yvette is hyperrealistisch portrettekenaar en won in april het populaire tv-programma Sterren op het Doek met een portret van Frank Boeijen.

Na een grafische opleiding werd duidelijk dat het talent van Yvette lag bij tekenen. Ze volgde als kind en als volwassene les bij Parkvilla. Nu is Yvette zelf docente bij Parkvilla én geeft ze tijdens de Zomerweken Masterclasses Portrettekenen.

Waarom een expositie bij Parkvilla?

"Parkvilla is de plek waar het voor mij allemaal begon. De plek waar ik me als kind kon ontwikkelen op het gebied van tekenen en als een vis in het water voelde. Dat was heel belangrijk omdat ik verder nergens goed in was en ik voelde me daardoor een buitenbeentje. Ik kreeg bij Parkvilla erkenning. En nu weer, dat maakt het voor mij een waardevolle plek. Ik durf bij Parkvilla te zijn wie ik ben. Daarnaast is Parkvilla natuurlijk een prachtige locatie."

Veel stoere mannen en filmsterren op het doek. Specifieke reden?

"Mannen zijn vaak wat ‘geleefder’ om naar te kijken, ze hebben vaak wat littekens, een wat minder verzorgd plaatje. Je kunt meer details zien bij mannen, dat maakt het voor mij net wat boeiender om te lezen, en te tekenen. Ik wil wel wat verhaal zien en vrouwen verdoezelen wat dat betreft meer. Ik kies inderdaad vaak voor de bekendere personen voor exposities, zodat het publiek ook kan zien dat het gelijkend is."

De hyperrealistisch portretten zijn gemaakt van grafiet en zwarte poeder, maar we zien ook ander werk op deze expositie.

"Het hyperrealistische vergt veel concentratie, en daarom vind ik het ook heerlijk soms een uitstapje te maken met kleur en lekker iets te maken wat vooral creatief is en kleuren bij elkaar plaatsen. Ik vind schoonheid gecombineerd met chaos boeiend om naar te kijken, vandaar die keuze. Ik zie mijn werken met bijvoorbeeld Brigitte Bardot of Kate Moss dan helemaal voor me in een restaurant of interieur. En die afwisseling houdt me dan weer gefocust."


Meer nieuws

Weekoverzicht vandaag 16:35

Het nieuws van week 29 samengevat in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen? Van nieuwe locaties voor de Alphense kermissen en vernielingen bij de Kinderboerderij Bospark tot aan een scheur in de Koningin Julianabrug en de opening van Boekhandel Haasbeek in hun nieuwe pand. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 15:20

Zelfstandig wonen met een lichamelijke handicap? Dat kan

Verspreid over de flat Stortemelk heeft Woonforte vijftien bijzondere appartementen: de Fokuswoningen. Een Fokuswoning is een aangepaste, gelijkvloerse en rolstoeldoorgankelijke woning, die je huurt van de woningcorporatie.

Werken vandaag 14:03

Het nieuwe vacature aanbod van week 29

Op zoek naar leuke baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je diverse soorten vacatures in verschillende branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Romeinen vandaag 12:00

ROMEINEN Fabrica

Het eerste Alphense castellum is gebouwd in 'the middle of nowhere'. Langs een rivier ingeklemd tussen het land en het water. Albaniana ligt in een smalle corridor met als dichtstbijzijnde Romeinse legerbases Velsen en Vleuten. Dat betekent dat de mannen de eerste jaren op zichzelf zijn aangewezen.