Advertorial Overige

Alphense ondernemer laat zich omscholen van directeur naar vrachtwagenchauffeur

Geboren en getogen Alphenaar, Bart Schmitz, (39) is ondernemer en eigenaar van de PFM Groep. Met inmiddels 60 medewerkers op 3 locaties, Alphen aan den Rijn, Corby (UK) en Hamburg (Duitsland) wilde hij verdere groei op een andere manier gaan realiseren, met een opmerkelijke carrière switch!

De PFM Groep ontwikkelt diverse producten en de kans is groot dat elke Alphenaar hier ongemerkt wel eens mee te maken heeft gehad. Zo komen alle communicatiesystemen (praatpalen, headsets enz) van de grote fastfood ketens bij deze Alphense onderneming vandaan. Daarnaast richt PFM zich op het kwantificeren en analyseren van passantenstromen in winkels en winkelgebieden. De Aarhof, Hoog Catharijne en London Whitecity (red: het grootste winkelcentrum van Europa) behoren tot de vele opdrachtgevers.

Ambitie op wielen
In een wereld van BIG-DATA, analyses, IoT sensoren en software vond Bart het tijd worden om innovatie écht innovatief te maken. Hij doet dit in de vorm van PLANET PFM, een container op wielen waarmee hij relaties, klanten, vrienden en vijanden gaat verassen op locatie. Om deze ambitie te kunnen bekostigen, verkocht hij eerder dit jaar zijn nieuwbouwhuis aan de Karmelietenlaan, haalde hij zijn CE-rijbewijs en deed een aanbetaling op een 5-assige Mercedes Benz vrachtwagen.

Luister vooral naar jezelf
“Als iedereen je aanraadt om iets vooral niet te gaan doen, dan weet je dat je iets unieks van plan bent. Ik heb geen eigen woning meer, maar ben in blijde verwachting van een vrachtwagen”, aldus Bart. In januari 2020 komt het chassis naar Nederland en begint een opbouwperiode van 6 maanden. De cabine wordt met bijna 1 meter verlengd en er wordt een geheel nieuw interieur met opbergkasten voor pakken ingebouwd. Daarnaast komt er een zware kraan op en wordt er een demonstratie ruimte in een zeecontainer gebouwd waarin middels 3D schermen de analyses en producten van PFM gedemonstreerd kunnen worden.

De Planet PFM vrachtwagen wordt zijn boardroom, kantoor én slaapkamer in één. Bart wordt de eerste vrachtwagenchauffeur in 3-delig pak: The SuitedTruckDriver. In de aanloop naar de eerste rit worden alle voorbereidingen de komende periode vastgelegd in korte video’s. Zijn verhaal en alle voorbereidingen zijn te volgen op onder andere Youtube, Facebook, Instagram.


Meer nieuws

Overige gisteren 14:49

Kerstlichtje voor Alphenaren

Na de zeer geslaagde actie vorig jaar organiseert Tom in de Buurt dit jaar opnieuw weer een Kerstlichtje-nominatie. Welke Alphenaar verdient volgens jou een kerstlichtje?

Werken gisteren 13:04

Het nieuwe vacature aanbod van week 47

Op zoek naar baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je vacatures in diverse soorten branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Sport gisteren 09:36

Mooie opbrengst Spinning Marathon Alphen

Begin deze maand werd de Spinning Marathon Alphen gehouden bij Jawi Fitness Club Nederland. En dat heeft een mooie opbrengst opgeleverd. 

Calamiteiten 27 nov. 2021 18:30

Auto belandt in de sloot na botsing

Op de N11 nabij Zwammerdam heeft zaterdag aan het einde van de middag een ongeval plaatsgevonden. Een auto is daarbij in de sloot beland.

Advertorial Wonen en bouwen 27 nov. 2021 15:56

Eerste sleutel voor huis Housing First in Alphen aan den Rijn

Iedereen verdient een kans en soms is er meer dan één kans nodig. Als je geen netwerk hebt om op terug te vallen of als het allemaal niet lukt omdat je niet in het 'juiste' hokje past, dan is het zo lastig om terug te komen van een tegenslag. En die tegenslag kan ons echt allemaal overkomen. Woonforte is daarom blij dat ze hier een bijdrage aan kunnen leveren.