Advertorial Overige

Alphense ondernemer laat zich omscholen van directeur naar vrachtwagenchauffeur

Geboren en getogen Alphenaar, Bart Schmitz, (39) is ondernemer en eigenaar van de PFM Groep. Met inmiddels 60 medewerkers op 3 locaties, Alphen aan den Rijn, Corby (UK) en Hamburg (Duitsland) wilde hij verdere groei op een andere manier gaan realiseren, met een opmerkelijke carrière switch!

De PFM Groep ontwikkelt diverse producten en de kans is groot dat elke Alphenaar hier ongemerkt wel eens mee te maken heeft gehad. Zo komen alle communicatiesystemen (praatpalen, headsets enz) van de grote fastfood ketens bij deze Alphense onderneming vandaan. Daarnaast richt PFM zich op het kwantificeren en analyseren van passantenstromen in winkels en winkelgebieden. De Aarhof, Hoog Catharijne en London Whitecity (red: het grootste winkelcentrum van Europa) behoren tot de vele opdrachtgevers.

Ambitie op wielen
In een wereld van BIG-DATA, analyses, IoT sensoren en software vond Bart het tijd worden om innovatie écht innovatief te maken. Hij doet dit in de vorm van PLANET PFM, een container op wielen waarmee hij relaties, klanten, vrienden en vijanden gaat verassen op locatie. Om deze ambitie te kunnen bekostigen, verkocht hij eerder dit jaar zijn nieuwbouwhuis aan de Karmelietenlaan, haalde hij zijn CE-rijbewijs en deed een aanbetaling op een 5-assige Mercedes Benz vrachtwagen.

Luister vooral naar jezelf
“Als iedereen je aanraadt om iets vooral niet te gaan doen, dan weet je dat je iets unieks van plan bent. Ik heb geen eigen woning meer, maar ben in blijde verwachting van een vrachtwagen”, aldus Bart. In januari 2020 komt het chassis naar Nederland en begint een opbouwperiode van 6 maanden. De cabine wordt met bijna 1 meter verlengd en er wordt een geheel nieuw interieur met opbergkasten voor pakken ingebouwd. Daarnaast komt er een zware kraan op en wordt er een demonstratie ruimte in een zeecontainer gebouwd waarin middels 3D schermen de analyses en producten van PFM gedemonstreerd kunnen worden.

De Planet PFM vrachtwagen wordt zijn boardroom, kantoor én slaapkamer in één. Bart wordt de eerste vrachtwagenchauffeur in 3-delig pak: The SuitedTruckDriver. In de aanloop naar de eerste rit worden alle voorbereidingen de komende periode vastgelegd in korte video’s. Zijn verhaal en alle voorbereidingen zijn te volgen op onder andere Youtube, Facebook, Instagram.


Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!