Josh Walet

Alphense zendmast kleurt rood en geel tijdens Sinterklaas

Dit weekend vieren veel gezinnen pakjesavond. Speciaal voor deze gelegenheid is de Alphense zendmast van 4 tot en met 6 december verlicht in de kleuren van de Sint. 

Op zaterdag 4 en zondag 5 december vieren veel gezinnen pakjesavond. Op maandag 6 december verlaat de Sint ons land weer. De Alphense zendmast zal daarom van 4 tot en met 6 december verlicht zijn in de kleuren van de Sint: rood en geel.

Als Sinterklaas het land uit is, kleurt de zendmast nog een paar dagen oranje. Dit in verband met Orange the World, de landelijke campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Vanaf 11 december zal de zendmast weer de gebruikelijke kleur hebben.

Alphense zendmast

De basiskleur van de zendmast is wit / groen / wit, een verwijzing naar Alphen aan den Rijn als middelpunt van het Groene Hart van Holland. Met het lichtschema wordt ook ingespeeld op belangrijke dagen en gebeurtenissen die publieke aandacht verdienen, bijvoorbeeld carnaval, Kerst en Sinterklaas. Kijk op AlphenLinkt.nl voor het volledige overzicht.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 16:49

Plan voor bescherming van cultuurhistorie valt goed

De plannen van wethouder Erik van Zuylen voor beleid rond cultuurhistorie vallen goed bij de Alphense politiek. De beheersverordening en het bestemmingsplan cultuur gaan beide als hamerstuk naar de gemeenteraad die dit beleid zal goedkeuren. Bij de plannen gaat het vooral om bescherming van historisch erfgoed.

Advertorial Kinderen vandaag 15:33

Theater Castellum geeft Mad Science V.I.Pakketje weg

Op zondag 6 februari gaat het er knallend aan toe in Castellum met de voorstelling Mad Science (5+). Het theater mag twee V.I.Pakketjes vol met proefjes en experimenten weggeven. 

Wonen en bouwen vandaag 12:10

Nieuwbouw Scala College officieel begonnen: eerste paal is de grond in

De eerste paal voor de nieuwbouw van het Scala College aan de Henry Dunantweg is de grond in. De realisatie van de nieuwbouw voor het Scala College is daarmee gestart. De bouw is in handen van Du Prie bouw & ontwikkeling. De oplevering wordt verwacht in juni 2023.