Josh Walet
Blog Overige

ARC en Alphense Boys in actie

FC ’s-Gravenzande schakelde in het bekertoernooi Alphense Boys uit, maar liet zich vervolgens door Aarlanderveen uit datzelfde toernooi wippen. Met nagenoeg dezelfde opstelling kwam de dit seizoen vooralsnog tegenvallende club naar ARC. Moest kunnen voor de Racing zou men vooraf denken. Dat viel dus tegen.

Beide tams kwamen niet tot scoren, maar aan Alphense zijde was men niet ontevreden met het gelijkspel. In de eerste helft voetbalden de bezoekers namelijk beter en het was aan doelman Aäron Balk te danken dat het halverwege niet tenminste 2-0 stond. Luuk Samsom viel al snel uit en het ziet er naar uit dat hij tot de winterstop niet meer beschikbaar is.

Alphense Boys speelde bij vlagen bijzonder aantrekkelijk voetbal tegen de bezoekende laagvlieger Alcides. De club uit Meppel kwam vrij snel op voorsprong, maar was toch duidelijk minder dan de thuisploeg. Cem Sahin, met Joey Lauhouh uitblinker, schoot uit een onmogelijke hoek uit een vrije trap de gelijkmaker binnen. De 2-1 viel niet veel later door Lauhouh. Een kwartier na de pauze kwam spits Kees Tol binnen de lijnen en die liet meteen merken dat hij eigenlijk in de basis hoort.

Cahin stuurde hem direct met een verre pass diep waarna hij net buiten de zestien onreglementair werd gestuit. Dat betekende rood voor de Meppelaar en een vrije trap voor Boer die zelf fraai de 3-1 liet noteren. Met 11 tegen 10 ging Alphense Boys een beetje loepen knoeien en de gasten wisten het nog spannend te maken: 3-2. Toen gingen de gastheren weer even lekker voetballen hetgeen de 4-2 van Kaper Michel opleverde. Het betekende de 5e overwinning op een rij en wat minstens zo belangrijker is, het voetbal wordt met de week beter en aantrekkelijker. Dit spel verdient absoluut meer kijkers dan de krap 100.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige gisteren 18:59

‘Dit is sport voor de huid’

Wanneer de huid ouder wordt, neemt de veerkracht af. Dan kun je natuurlijk je toevlucht nemen tot botox of fillers, maar er zijn ook natuurlijke middelen om het verouderingsproces tegen te gaan. Een bindweefselmassage, bijvoorbeeld. Beauty Boutique Josien heeft zich al in een vroeg stadium gespecialiseerd in deze innovatieve massagetechnieken en boekt daarmee mooie resultaten.

Sport gisteren 17:01

Dove voetballers klaar voor Barcelona

Van 10 tot en met 12 april 2020 vindt het internationaal zaalvoetbaltoernooi plaats in Barcelona. Dit is niet zomaar een toernooi, het is namelijk een toernooi voor dove voetballers. Alphenaar Goran Trajanov (30) is een crowdfundingsactie gestart om het voor zijn team mogelijk te maken om hieraan deel te nemen.

Algemeen gisteren 16:11

Lachgas wordt een softdrug

Het kabinet plaatst het verdovende middel lachgas onder de Opiumwet, waardoor het bezit, de handel, de verkoop, het vervoer en de productie van lachgas wordt verboden. De gemeente Alphen aan den Rijn kondigde eerder al aan dit te wijzigen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Economie gisteren 15:06

Bekendmaking genomineerden VOAWARDS 2020

Donderdag 19 december worden de genomineerden bekendgemaakt voor de VOAWARDS 2020 tijdens de VOA-netwerkborrel. Dit jaar is de verkiezing in een nieuw jasje gestoken, waarbij ondernemingen worden onderverdeeld in 5 categorieën.

Rechtszaak gisteren 14:23

Strafzaak geseponeerd door omgekomen verdachte

De rechtszaak tegen een Alphenaar is geseponeerd door het Openbaar Ministerie (OM). De reden? De verdachte is onlangs om het leven gekomen bij een ongeluk.

Politiek gisteren 13:29

Verbouwing Theater Castellum definitief in zomer 2020

De geplande verbouwing van Theater Castellum in Alphen aan den Rijn gaat door. De entree wordt ruimer en logischer ingedeeld, de horecafuncties worden vernieuwd en verbeterd, achterstallig onderhoud wordt verholpen. Kortom: het theater kan er weer een paar jaar tegenaan.