Google Street View

Bewoners hoeven zich geen zorgen te maken: “Er komt geen ‘Polenhotel’ op de Kalkovenweg”

Nee, er komt écht geen ‘Polenhotel’ aan de Kalkovenweg. Dat verzekert de koper van het nu nog leegstaande bedrijfspand op nummer 16. Wat de koper dan wel van plan is? Dat licht hij toe.

Onlangs heeft de gemeente een vergunningaanvraag in behandeling genomen om het bestaande kantoorpand aan de Kalkovenweg 16 te transformeren tot zestien studio’s en vier appartementen. Bewonersplatform LOHW vreesde dat hier mogelijk een ‘Polenhotel’ zou worden gerealiseerd, aangezien vijf jaar geleden een vergelijkbare vergunningaanvraag werd gedaan. Deze zorgen van bewoners helpt de koper van het leegstaande bedrijfspand graag de wereld uit.

“Ik probeer in deze regio projecten tot ontwikkeling te brengen voor beleggers. Via één van mijn relaties ben ik in contact gekomen met de huidige eigenaar van de locatie die ons ook de plannen van vijf jaar geleden heeft laten zien. Ik heb ook begrepen dat daar veel weerstand tegen is, wat overigens op andere locaties vaak niet anders is”, zegt zelfstandig ontwikkelaar Huibert Kralt.

“Zodra ik een project gevonden heb waar ik potentie in zie voor herontwikkeling dan ga ik zoeken naar de juiste belegger, deze heb ik bij dit project ook gevonden waarna we aan de slag gaan. Als men de plannen van vijf jaar geleden naast de plannen van nu legt kan men zien dat er een hele andere insteek is gekozen.”

Hij licht verder toe: “We hebben er nu voor gekozen om zelfstandige woonruimten te maken, allen met eigen voorzieningen zoals badkamer en keuken. We richten ons met dit plan op het steeds breder wordende publiek van alleenstaanden, bewust of geworden na een scheiding. In de grotere units zullen ook zeker starters ondergebracht worden en we zien ook nog wel dat er units verhuurd worden aan expats.”

Of alle units verhuurd zullen worden of dat er uiteindelijk toch nog gekozen wordt voor een verkoopvariant is nog niet duidelijk. “Uiteindelijk zal er sprake zijn van marktbehoefte”, stelt Kralt.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Werken gisteren 16:51

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 13

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Blog Satire Politiek gisteren 15:13

Dom? Je kan nog altijd raadslid worden

Gemeentepolitiek is vaak saai. Van de meeste punten op de raadsagenda staat van te voren al vast wat de uitkomst van een stemming zal zijn.

Advertorial Gezondheid en welzijn gisteren 15:03

WIJdezorg behaalt zilver met Milieuthermometer Zorg

WIJdezorg, een organisatie met zeven zorglocaties in het Groene Hart, heeft zich gecertificeerd voor niveau zilver van de Milieuthermometer Zorg. Op 28 maart 2023 nam bestuurder Marian van Roosmalen een van de certificaten in ontvangst.

Overige gisteren 11:23

Alphense Danjil te zien in ‘Better than Ever’ op RTL4

Op donderdag 6 april is de Alphense Danjil Tuhumena te zien op RTL4 tijdens het programma ‘Better than Ever’. Hij zal tijdens dit programma samen met vier andere zangers/zangeressen, Waylon en Martijn Krabbé terugkijken op de afgelopen elf jaar.

Advertorial Horeca gisteren 09:32

Vier Pasen met een heerlijk McDonald’s Paasontbijt

McDonald’s Alphen Drive viert Pasen samen met jou! Het is niet alleen bijna Pasen, maar het is ook bijna de eerste editie van het McDonald’s Paasontbijt, op eerste en tweede paasdag. Klinkt leuk, maar hoe ziet zoiets eruit?