Google Street View

Bewoners hoeven zich geen zorgen te maken: “Er komt geen ‘Polenhotel’ op de Kalkovenweg”

Nee, er komt écht geen ‘Polenhotel’ aan de Kalkovenweg. Dat verzekert de koper van het nu nog leegstaande bedrijfspand op nummer 16. Wat de koper dan wel van plan is? Dat licht hij toe.

Onlangs heeft de gemeente een vergunningaanvraag in behandeling genomen om het bestaande kantoorpand aan de Kalkovenweg 16 te transformeren tot zestien studio’s en vier appartementen. Bewonersplatform LOHW vreesde dat hier mogelijk een ‘Polenhotel’ zou worden gerealiseerd, aangezien vijf jaar geleden een vergelijkbare vergunningaanvraag werd gedaan. Deze zorgen van bewoners helpt de koper van het leegstaande bedrijfspand graag de wereld uit.

“Ik probeer in deze regio projecten tot ontwikkeling te brengen voor beleggers. Via één van mijn relaties ben ik in contact gekomen met de huidige eigenaar van de locatie die ons ook de plannen van vijf jaar geleden heeft laten zien. Ik heb ook begrepen dat daar veel weerstand tegen is, wat overigens op andere locaties vaak niet anders is”, zegt zelfstandig ontwikkelaar Huibert Kralt.

“Zodra ik een project gevonden heb waar ik potentie in zie voor herontwikkeling dan ga ik zoeken naar de juiste belegger, deze heb ik bij dit project ook gevonden waarna we aan de slag gaan. Als men de plannen van vijf jaar geleden naast de plannen van nu legt kan men zien dat er een hele andere insteek is gekozen.”

Hij licht verder toe: “We hebben er nu voor gekozen om zelfstandige woonruimten te maken, allen met eigen voorzieningen zoals badkamer en keuken. We richten ons met dit plan op het steeds breder wordende publiek van alleenstaanden, bewust of geworden na een scheiding. In de grotere units zullen ook zeker starters ondergebracht worden en we zien ook nog wel dat er units verhuurd worden aan expats.”

Of alle units verhuurd zullen worden of dat er uiteindelijk toch nog gekozen wordt voor een verkoopvariant is nog niet duidelijk. “Uiteindelijk zal er sprake zijn van marktbehoefte”, stelt Kralt.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Werken vandaag 15:27

Vijf goede redenen om te kiezen voor meer werkgeluk

Werkgeluk: een controversieel onderwerp waar zelden bij wordt stilgestaan. De combinatie van een leuke job, je privéleven, drie keer in de week sporten en het onderhouden van je sociale contacten vraagt om onwijs veel intrinsieke motivatie van jezelf, vind je niet? Je lichaam en geest zijn ervoor gebouwd. Maar is dat genoeg?

Politiek vandaag 14:34

Laatste optreden Van Velzen en De Jager

Kees van Velzen en Han de Jager nemen afscheid van de politieke arena in Alphen aan den Rijn. Beide CDA-wethouders keren niet terug in het college van burgemeester en wethouders. Zij stappen uit de actieve politiek en nemen donderdag 19 mei afscheid.

Calamiteiten vandaag 13:52

Grote file door verkeersongeval op de N11

Op de N11 is woensdag aan het begin van de middag een ongeval gebeurd tussen een vrachtwagen en een personenauto. Dit heeft een grote file veroorzaakt.

Wonen en bouwen vandaag 13:41

Bewoners Rode Dorp vieren de afronding van fase 1

Dinsdag werd in het Rode Dorp de oplevering van de nieuwbouwwoningen van Woonforte en de vernieuwde straten door de gemeente gevierd. Het feest startte in de Jan Nieuwenhuijzenstraat bij de onthulling van de nieuwe gevelsteen en eindigde met een gezellige barbecue in de speeltuin Kindervreugd.

Blog Opinie vandaag 12:02

Het zal je kind maar wezen

Nederland werd recent weer opgeschrikt door het zoveelste incident met een verward persoon. En weer wordt er moord en brand geschreeuwd hoe het zover heeft kunnen komen.