Pixabay

Bibliotheek Rijn en Venen is online gewoon open

Alle vestigingen van de bibliotheek zijn tijdelijk gesloten, maar je kunt nog steeds blijven lezen én leren. De online diensten van de bibliotheek zijn namelijk 24 uur per dag beschikbaar.

Als lid van Bibliotheek Rijn en Venen heb je een wereld aan e-books tot je beschikking. Zo’n 28.000 stuks om precies te zijn. Lenen gaat eenvoudig via www.onlinebibliotheek.nl. Als lid van de Bibliotheek Rijn en Venen hoef je je daar alleen maar te registeren om toegang te krijgen. Je kunt de e-books lezen op je computer, e-reader, tablet of smartphone.

Geen lid?

Dan heeft Bibliotheek Rijn en Venen ook goed nieuws, want met de gratis LuisterBieb-app krijg je de beschikking over een grote selectie luisterboeken. Van spanning tot literair en van hoorspelen tot hoorcolleges. Er zijn ook veel luisterboeken voor kinderen én er is een speciaal aanbod voor middelbare scholieren die willen lezen voor hun lijst. Er is tijdelijk een extra reeks mooie luisterboeken toegevoegd. Voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Speciaal voor jeugd

En dan ineens zijn ze thuis. Gelukkig is er online veel aanbod om het leren en lezen leuk te houden. Voor niet-leden is er bijvoorbeeld Leesbeesten & Luistervinken; een kinderboekenpodcast voor groep 6, 7 en 8. Of neem eens een kijkje in De Voorleeshoek, nu tijdelijk gratis voor iedereen. Je kunt er honderden voorleesfilmpjes voor kinderen van 0 tot 10 jaar bekijken.

Het complete overzicht met tips voor thuisblijvers, links voor online gebruik van de bibliotheek en vele andere diensten lees je op www.bibliotheekrijnenvenen.nl. Veel leesplezier!


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Cultuur vandaag 13:05

ROMEINEN De kade

Het Romeinse castellum in Alphen aan den Rijn, Albaniana, is gebouwd langs de oever van de rivier de Rijn. In de Romeinse tijd was de Oude Rijn de snelstromende hoofdstroom in de delta van de machtige rivier.

Calamiteiten vandaag 12:27

Omgewaaide boom verspert rijbaan

Op zondagochtend 29 maart is er een boom omgewaaid op de Zegerbaan (N207) bij Alphen. De brandweer heeft de boom inmiddels opgeruimd. 

Overige vandaag 10:01

Luisterlijn Rijnwoude in het leven geroepen

Voor veel mensen betekenen de coronamaatregelen veel minder bewegingsvrijheid en veel minder bezoek. Dat is moeilijk, want je mist een kletspraatje of een luisterend oor. Onder het motto 'Elkaar ondersteunen, zo doen we dat in Rijnwoude' is vorige week de Luisterlijn Rijnwoude gestart.

Overige gisteren 15:10

Help Maarten naar huis

De afgelopen weken is de hele wereld in de ban geraakt van het coronavirus. Voor veel mensen staat de wereld even stil. Voor Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, was dit al even het geval. Hij liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk.

Coronavirus in Alphen gisteren 14:08

Nieuwe coronabesmettingen, totaal 35 in Alphen

Voor de vijfde dag op rij zijn er nieuwe coronabesmettingen gemeld in de gemeente Alphen. Het nieuwe aantal officieel gemelde besmettingen staat nu op 35.