Alphens

Boekhandel Haasbeek opent zaterdag deuren van nieuwe pand: ‘’We hebben er onwijs veel zin in’’

Zaterdag 24 juli opent Boekhandel Haasbeek dan eindelijk de deuren van hun nieuwe pand aan de Sint Jorisstraat 13 in Alphen. ‘’We hebben de afgelopen week keihard gewerkt om alle boeken en dergelijke te verhuizen. We hebben onwijs veel zin om zaterdag onze vaste én nieuwe klanten te verwelkomen.’’

Het pand is compleet anders ingericht dan het oude pand in de Julianastraat. ‘’De winkel is overzichtelijk ingedeeld met diverse plekken om te zitten’’, legt Jasper Oostveen, manager bij Boekhandel Haasbeek, uit.

Tweedehands boeken

Naast uitbreiding van het huidige assortiment, bestaande uit kinderboeken, kantoorartikelen, spelletjes, fictie en non-fictie, wordt er ook iets nieuws aan de winkel toegevoegd: een grotere aparte afdeling voor tweedehands boeken. ‘’We merken dat daar veel vraag naar is, dus we hebben de afdeling met tweedehands boeken ingericht met een thema dat helemaal past bij het onderwerp.’’

Inrichting

In het midden van de winkel komt de toonbank te staan. ‘’Zo zorgen we ervoor dat onze medewerkers altijd overzicht houden in de winkel en iedere klant zo goed mogelijk kunnen helpen.’’ Verder komen er verschillende hoekjes waar klanten even kunnen uitrusten of rustig even in een boek kunnen bladeren.

‘’We hebben ook bewust gekozen om het tijdschriftenrek midden in de winkel te plaatsen. Normaal is het zo standaard dat de tijdschriften aan het begin van de winkel staan, maar wij willen graag wat anders’’, vertelt Jasper.

Verder krijgt elk genre boeken zijn eigen stukje. ‘’Zo worden de kinderboeken gesorteerd op leeftijd en komt er een gedeelte waar zij kunnen zitten op stoeltjes in de vorm van varkentjes.’’ Maar ook kunnen ouders even tot rust komen op een grote bank terwijl hun kinderen hun favoriete spelletjes aan het uitzoeken zijn.

Een echte eyecatcher voor Jasper is de oude tafel van de oprichter van Haasbeek: Maartje Haasbeek. ‘’Als je binnenkomt loop je meteen tegen de tafel aan.’’ Op de tafel komen de nieuwe releases van boeken te liggen. Zo wordt een stukje historie gecombineerd met iets moderns.

Locatie

De nieuwe winkel is ook beter toegankelijk voor mindervaliden. ‘’Dit was altijd een probleem op de oude locatie. Nu hebben we brede paden en kunnen mensen die bijvoorbeeld in een rolstoel zitten, makkelijker bij de boeken.’’

Jasper is erg te spreken over de nieuwe locatie. ‘’Voorheen waren we gevestigd tussen allemaal horecagelegenheden. Dat was niet erg omdat we samenwerkten met Barista Café. Maar nu zij ook verhuisd zijn, zijn we blij dat het nieuwe pand precies in de winkelstraat zit. We hopen dan ook op veel aanloop.’’

Zaterdag om 09:30 uur zal de winkel officieel haar deuren openen. ‘’We nodigen dan ook iedereen uit om een kijkje te nemen. Ik ben trots op alle collega’s en wat we bereikt hebben in een korte tijd.’’ De feestelijke opening blijft nog even uit vanwege recente ontwikkelingen rondom het coronavirus.  


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.

Overige vandaag 11:59

Nieuwe supermarkt geopend in Driehoorne: Food Lovers Lekker Makkelijk

Donderdag 25 april heeft Mark Vriezema samen met zijn gezin en medewerkers het stokje overgenomen van Anton van Rijn en zet daarmee dit mooie initiatief voort. Voor de bewoners van Driehoorne een fantastische winkel aan huis met zelfs de mogelijkheid om boodschappen te laten bezorgen.

Politiek vandaag 11:01

Raad wil meer Hbo-studenten als stagiair in Alphen

De Alphense gemeenteraad vindt dat er te weinig aandacht is voor het bieden van stageplekken en voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, inclusief gemeente, en het Hbo. Daarom heeft de raad een motie ingediend om een praktische manier te vinden om dit toch voor elkaar te krijgen.

Maatschappelijk vandaag 10:31

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.

Advertorial Evenementen vandaag 09:15

Danjil op Sama Sama Maluku Festival

De in Alphen geboren Danjil Tuhumena is allang geen onbekende meer in onze regio. De carrière van Danjil begon als 3-jarige drummer in de familie band ‘The Family Song’. Na het veel te vroege overlijden van vader Marcus Tuhumena stopte The Family Song en is Danjil zijn muzikale weg blijven volgen.

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.