Economie

Boekstartkoffer met Gouden Wikkel voor Martha en haar baby

BoekStart bestaat tien jaar. Al 500.000 baby’s ontvingen een BoekStartkoffer via hun Bibliotheek. Om dit succes te vieren lanceerde BoekStart de Gouden Wikkelactie, waarbij vinders van een gouden wikkel een mooi prijzenpakket ontvangen.

De Gouden Wikkelactie
Iedere baby die wordt ingeschreven als lid van de Bibliotheek, ontvangt een gratis koffertje met boekjes. Het lidmaatschap is tot het kind 18 wordt gratis. Wie in de BoekStartkoffer een gouden wikkel vindt, kon tijdelijk een leuk prijzenpakket winnen. Bij de Bibliotheek Rijn en Venen werd Martha verrast met de gouden wikkel, toen zij het koffertje voor haar zoon kwam ophalen.

Over de winnares
Martha is een jonge moeder uit Oekraïne. Samen met haar zoon van 1,5 jaar en vriend woont ze nu een paar jaar in Langeraar. Ze spreekt al goed Nederlands maar wilde haar uitspraak verbeteren. Zo kwam ze bij het Taalhuis en heeft ze de afgelopen maanden samen met taalcoach Liset aan haar doelen gewerkt. Ze is er niet alleen in haar Nederlands op voorruit gegaan, ook haar wereld is groter geworden. Via het Taalhuis werd zij ook gewezen op Boekstart. Zij was meteen enthousiast en heeft het koffertje opgehaald.

Voorlezen is belangrijk
Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Voorlezen versterkt bovendien de band met je baby. Vanuit deze gedachten is BoekStart ontstaan, een programma waarin kinderen van 0 tot 4 jaar samen met hun ouders van boeken kunnen genieten. Vanaf het moment dat een kind drie maanden is, kun je samen al ‘speellezen’ (plaatjes kijken, praten en zingen).


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Polderen
Blog Opinie gisteren 19:55

MINERVA Polderen

De provincie Zuid-Holland heeft dan eindelijk ook een nieuwe coalitie. Als een van de laatste in Nederland. Net als elders zijn hier een paar kunststukjes uitgehaald om Forum voor Democratie eruit te houden.