Alphens

Bouw Amadeushuis in de Raadhuisstraat officieel van start gegaan

In het bijzijn van onder meer wethouder Gerard van As werd vrijdag de officiële handeling verricht voor de start van de bouw van de 27 appartementen/studio’s voor ouderen in de Raadhuisstraat.

Op de kruising van de Raadhuisstraat en de Hofzichtstraat, waar vroeger smederij en later ‘witgoed’ van der Velden was gevestigd, wordt een nieuw complex gebouwd. De ontwikkelende belegger Dunavast uit Leiden heeft het perceel begin dit jaar gekocht en gaat 27 zorgappartementen/studio’s realiseren. De bouw duurt naar verwachting ongeveer een jaar.

Een paar weken terug was al begonnen met de bouw, maar vrijdagochtend werd de officiële handeling verricht in het bijzijn van onder meer wethouder Gerard van As. Op het bouwterrein stond een doek met daarop het ontwerp van het Amadeushuis. Zodra op de rode knop werd gedrukt, ging het vuurwerk rondom het doek af en brandde het ontwerp langzaam weg. 

Tekst loopt door onder de foto

start-bouw-raadshuisstraat-amadeushuis2.jpg

De zorgappartementen zullen onderdeel worden van Fundis uit Gouda. Deze organisatie heeft als doel hoogwaardige zorg aan te bieden aan kwetsbare ouderen en chronisch zieken. Naar verwachting zullen zij vanaf 2022 in deze zorgvraag kunnen voorzien op deze nieuwe locatie.  

Het U-vormige gebouw biedt plaats aan een woonkamer, keuken en inpandige parkeervoorziening op de begane grond, en 27 appartementen op de verdiepingen. Naast de benodigde ruimtes voor techniek en personeel, zal er ook een logeerkamer aanwezig zijn. De patio zal ingericht worden als tuin: een extra stukje groen in het centrum van Alphen.

Bloemen Architecten heeft een ontwerp gemaakt, waarbij mede op aandringen van de gemeente en de welstandscommissie, veel aandacht is gegeven aan de uitstraling. Er is gekozen voor een gevelontwerp dat meerdere verschillende pandjes suggereert, passend bij de schaal van de omliggende bebouwing. Hiermee moet het een aanwinst voor het Alphense centrum worden. Duurzaamheid en kwaliteit zijn onderdeel van het bestek.

Hieronder impressies van de zorgappartementen in de Raadhuisstraat.

zorgappartementen raadhuisstraat.png

zorgappartementen-raadhuisstraat-bloemen-architecten2.png

zorgappartementen-raadhuisstraat-bloemen-architecten1.png


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.