Josh Walet
Advertorial JA in de Horeca

Bram (20) zegt JA in de Horeca: “Tevreden gasten toveren een grote glimlach op mijn gezicht”

Bram (20) werkt al een paar jaar met veel plezier bij Van der Valk Avifauna. Voor hem is een baan in de horeca veel meer dan alleen werken. “Natuurlijk is het hard werken, maar het is vooral ook gezellig. En juist die gezelligheid maakt het zo mooi.”

Van der Valk Avifauna, wie kent het niet? Met 94 hotelkamers, diverse restaurants, een casino, rederij en verschillende horeca uitgiftepunten is het één van de grootste horeca familiebedrijven van Nederland. Om dit allemaal draaiende te houden rekent Van der Valk Avifauna op een groot team aan medewerkers. Van bediening en koks tot aan front office medewerkers en managers. Samen laten zij gasten genieten van al het goeds dat Van der Valk Avifauna te bieden heeft.

Manusje-van-alles

Eén van die medewerkers is Bram. Een paar jaar terug kwam hij bij Van der Valk Avifauna terecht vanwege zijn stage. Daarna is hij bij het familiebedrijf blijven hangen. Sindsdien werkt hij daar fulltime. En niet geheel onbelangrijk: dat doet hij met veel plezier. “Bij Van der Valk Avifauna draait het om gastvrijheid, je thuis voelen en plezier hebben in je werk. Je merkt aan alles dat ze het beste willen voor de gasten én het personeel. Een gouden combinatie als je het mij vraagt.”

“Tijdens mijn stage stond ik eigenlijk alleen achter de receptie, maar dat is inmiddels wel veranderd. Nu sta ik overal. De ene dag sta ik bij de front office, de andere dag sta ik in de bediening”, vertelt hij. “Bij de front office ben je echt het visitekaartje van het bedrijf. In de bediening zorg je dat het gasten aan niets ontbreekt. Daarnaast heb je veel wisselende gasten: in het weekend mensen die een dagje uit zijn, doordeweeks veel zakelijke gasten. Al die afwisseling maakt het werk voor mij erg leuk. Geen dag is hetzelfde!”

Hard werken met ruimte voor gezelligheid

Wat werken in de horeca voor Bram nog meer zo leuk maakt is de onderlinge gezelligheid met collega’s. “Ik ga er geen doekjes om winden: een baan in de horeca is echt hard werken. Maar je komt bij ons wel terecht in een hecht, gezellig team dat altijd voor elkaar klaar staat. Bij Van der Valk Avifauna werken we niet alleen voor de gast, maar ook voor elkaar. Een baan in de horeca ervaar ik dan ook als veel meer dan alleen werken. We zijn serieus als het moet, lollig als het kan. En die ruimte voor gezelligheid maakt het zo mooi. Voorlopig zit ik hier dan ook nog prima op mijn plek!”

Werken wanneer JIJ wil

Van der Valk Avifauna zoekt collega’s voor doordeweeks, na schooltijd, in de avonden en weekenden. Je kunt dus werken wanneer je wil. “Van der Valk Avifauna kijkt echt naar jouw wensen en behoeften. Ook of je juist veel afwisseling wil zoals ik, of juist graag op één plek wilt blijven staan. Alles is bespreekbaar.” Bram heeft ook nog een tip voor wie een baan in de horeca overweegt. “Heb je twijfels of werken in de horeca wel bij jou past? Vraag gewoon eens een gesprek aan! Door samen te kijken naar wat wel en juist niet bij je past, ontdek je ongetwijfeld dat er veel meer mogelijk is dan je nu misschien denkt.”

Bram zegt JA tegen werken in de Horeca. Word jij zijn nieuwe collega? Solliciteer direct op één van de openstaande vacatures bij Van der Valk Avifauna. Of neem een kijkje bij de andere horeca vacatures op JAindeHoreca.nl.

JAindeHoreca-bram.png


Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Doekje voor het bloeden

De menstruatiemotie heeft het natuurlijk gehaald in de Alphense gemeenteraad. Oftewel er komt een pilot op middelbare scholen om gratis maandverband en tampons te verstrekken.

Politiek gisteren 17:26

Algemene Beschouwingen deze keer niet erg spannend

Voor het vaststellen van de begroting voor het komende jaar hebben de Alphense politieke partijen hun mening gegeven in de Algemene Beschouwingen. Donderdag 30 juni hebben de meeste fractievoorzitters hun mening gegeven.

Advertorial JA in de Horeca gisteren 17:13

Julia (19) zegt JA in de Horeca: “Wijn is mijn nieuwe passie geworden”

Al een jaar vind je Julia (19) in de bediening bij Wijnbar&Zo. Met veel plezier laat zij gasten kennismaken met de lekkerste wijnen. “Eigenlijk ben ik een soort personal assistant, want ik sta altijd klaar voor de gasten. Ik voel aan wat ze nodig hebben en bezorg ze een gezellige tijd. Het leukste is als ik ze kan verrassen!”

Blog Fase 2, lees je mee?! gisteren 16:41

Brick by brick

Steen voor steen is het laatste huis in het rijtje gesloopt. Afgepeld als een ui. Tijdens de sloop van het laatste huis heb ik de hele dag in de stress gezeten omdat ik aan het werk was (dus niet thuis). Gelukkig is alles goed gegaan.

Politiek plein gisteren 15:58

Toekomstvisie voor De Werf als broedplaats

Dit jaar nog komt er een toekomstvisie voor De Werf, waarin het uitgangspunt is opgenomen dat de locatie de functie van creatieve broedplaats moet hebben. Dat was de strekking van de overgenomen motie van GroenLinks tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn op 30 juni.