Josh Walet
Advertorial JA in de Horeca

Bram (20) zegt JA in de Horeca: “Tevreden gasten toveren een grote glimlach op mijn gezicht”

Bram (20) werkt al een paar jaar met veel plezier bij Van der Valk Avifauna. Voor hem is een baan in de horeca veel meer dan alleen werken. “Natuurlijk is het hard werken, maar het is vooral ook gezellig. En juist die gezelligheid maakt het zo mooi.”

Van der Valk Avifauna, wie kent het niet? Met 94 hotelkamers, diverse restaurants, een casino, rederij en verschillende horeca uitgiftepunten is het één van de grootste horeca familiebedrijven van Nederland. Om dit allemaal draaiende te houden rekent Van der Valk Avifauna op een groot team aan medewerkers. Van bediening en koks tot aan front office medewerkers en managers. Samen laten zij gasten genieten van al het goeds dat Van der Valk Avifauna te bieden heeft.

Manusje-van-alles

Eén van die medewerkers is Bram. Een paar jaar terug kwam hij bij Van der Valk Avifauna terecht vanwege zijn stage. Daarna is hij bij het familiebedrijf blijven hangen. Sindsdien werkt hij daar fulltime. En niet geheel onbelangrijk: dat doet hij met veel plezier. “Bij Van der Valk Avifauna draait het om gastvrijheid, je thuis voelen en plezier hebben in je werk. Je merkt aan alles dat ze het beste willen voor de gasten én het personeel. Een gouden combinatie als je het mij vraagt.”

“Tijdens mijn stage stond ik eigenlijk alleen achter de receptie, maar dat is inmiddels wel veranderd. Nu sta ik overal. De ene dag sta ik bij de front office, de andere dag sta ik in de bediening”, vertelt hij. “Bij de front office ben je echt het visitekaartje van het bedrijf. In de bediening zorg je dat het gasten aan niets ontbreekt. Daarnaast heb je veel wisselende gasten: in het weekend mensen die een dagje uit zijn, doordeweeks veel zakelijke gasten. Al die afwisseling maakt het werk voor mij erg leuk. Geen dag is hetzelfde!”

Hard werken met ruimte voor gezelligheid

Wat werken in de horeca voor Bram nog meer zo leuk maakt is de onderlinge gezelligheid met collega’s. “Ik ga er geen doekjes om winden: een baan in de horeca is echt hard werken. Maar je komt bij ons wel terecht in een hecht, gezellig team dat altijd voor elkaar klaar staat. Bij Van der Valk Avifauna werken we niet alleen voor de gast, maar ook voor elkaar. Een baan in de horeca ervaar ik dan ook als veel meer dan alleen werken. We zijn serieus als het moet, lollig als het kan. En die ruimte voor gezelligheid maakt het zo mooi. Voorlopig zit ik hier dan ook nog prima op mijn plek!”

Werken wanneer JIJ wil

Van der Valk Avifauna zoekt collega’s voor doordeweeks, na schooltijd, in de avonden en weekenden. Je kunt dus werken wanneer je wil. “Van der Valk Avifauna kijkt echt naar jouw wensen en behoeften. Ook of je juist veel afwisseling wil zoals ik, of juist graag op één plek wilt blijven staan. Alles is bespreekbaar.” Bram heeft ook nog een tip voor wie een baan in de horeca overweegt. “Heb je twijfels of werken in de horeca wel bij jou past? Vraag gewoon eens een gesprek aan! Door samen te kijken naar wat wel en juist niet bij je past, ontdek je ongetwijfeld dat er veel meer mogelijk is dan je nu misschien denkt.”

Bram zegt JA tegen werken in de Horeca. Word jij zijn nieuwe collega? Solliciteer direct op één van de openstaande vacatures bij Van der Valk Avifauna. Of neem een kijkje bij de andere horeca vacatures op JAindeHoreca.nl.

JAindeHoreca-bram.png


Meer nieuws

Straatraadsels gisteren 13:56

Waar komt de naam van het ‘Rooie Dorp’ vandaan?

Het is misschien wel één van de meest bekende wijken in Alphen aan den Rijn: het Rode Dorp, in de volksmond ook wel ‘Rooie Dorp’ genoemd. Maar hoe komt deze Alphense wijk eigenlijk aan zijn naam?

De sfeer van het Zomerspektakel gisteren 12:31

Van Koninginnedag tot slot-act op het Zomerspektakel: het verhaal van Helemaal Top

In 2017 stond Helemaal Top voor het eerst op het podium van het Zomerspektakel aan het Meer, een hele eer voor het trio. Nu, zes jaar later, mag de band de zondagavond afsluiten. We spreken Toine Kremer over de essentie van Helemaal Top, hun optredens bij het Zomerspektakel en de voorbereiding op het komende festivalseizoen.

Advertorial Activiteiten voor kids gisteren 10:58

Ontmoet Bob de Bouwer bij winkelcentrum De Aarhof

Het succes van Bob de Bouwer kent geen grenzen en is razend populair bij kinderen zowel in Nederland als in de rest van Europa. Overal waar Bob de Bouwer verschijnt loopt het storm. De televisieheld zal ook in Alphen komen. Op 3 juni komt Bob de Bouwer naar winkelcentrum De Aarhof.