JA in de Horeca

Het aantal vacatures in de horeca rijst de pan uit. De vraag naar personeel is groot, maar te weinig mensen kiezen voor een baan in de horeca. Daar moet wat aan gedaan worden. Alphense horecagelegenheden bundelen daarom hun krachten. Zij pakken het personeelstekort collectief én lokaal aan met de campagne ‘JA in de Horeca’. Want werken in de horeca? Dat is écht leuk!

Nieuws

Advertorial JA in de Horeca 5 jul. 2022 17:27

Chiara (19) zegt JA in de Horeca: “Ik heb onwijs veel plezier in mijn werk”

Het is hard werken in de horeca. Maar Chiara (19) doet dat altijd met een grote glimlach op haar gezicht. “Ik vind het zo leuk om bij Wet ’n Wild te werken. De sfeer binnen het team is geweldig en het contact met de gasten is heel leuk. Elke dag komen er weer nieuwe leuke herinneringen bij!”

Advertorial JA in de Horeca 1 jul. 2022 17:13

Julia (19) zegt JA in de Horeca: “Wijn is mijn nieuwe passie geworden”

Al een jaar vind je Julia (19) in de bediening bij Wijnbar&Zo. Met veel plezier laat zij gasten kennismaken met de lekkerste wijnen. “Eigenlijk ben ik een soort personal assistant, want ik sta altijd klaar voor de gasten. Ik voel aan wat ze nodig hebben en bezorg ze een gezellige tijd. Het leukste is als ik ze kan verrassen!”

Advertorial JA in de Horeca 30 jun. 2022 16:04

Tim (23) zegt JA in de Horeca: “Het voelt als vakantie in Alphen”

Als 14-jarig jongetje begon Tim bij Wet ’n Wild met een ‘snuffelstage’. Nu, negen jaar later, heeft hij zich opgewerkt tot restaurant manager. “Een hele nieuwe uitdaging, een andere rol, maar ik zal ook altijd op de vloer blijven.”

Advertorial JA in de Horeca 29 jun. 2022 17:23

Daan (28) zegt JA in de Horeca: “Ik ben nog geen dag met tegenzin naar werk gegaan”

De keuken van Maggie Blue is het tweede thuis van Daan (28). Als zelfstandig werkend kok bereidt hij de lekkerste gerechten voor de gasten. “De horeca is en blijft een vak waar je mensen vermaakt. Als medewerker ben je van toegevoegde waarde, want je draagt bij aan een gezellige avond voor de gasten.”

Advertorial JA in de Horeca 28 jun. 2022 18:41

Remko (48) zegt JA in de Horeca: “Het bloed kruipt waar het niet gaan kan”

Al bijna tien jaar werkt Remko (48) bij Brasserie de Alphense Burgemeester. Althans, wel met een kleine tussenpauze. “Ik wilde een keer wat anders proberen, maar al snel voelde ik dat er iets ontbrak. Wat ik miste was de gezelligheid met de gasten. En dus besloot ik weer terug de horeca in te gaan.”

Advertorial JA in de Horeca 27 jun. 2022 17:37

Deborah (30) zegt JA in de Horeca: “De keuze om terug te keren was niet moeilijk”

Wie al in het vernieuwde Alle Hens is geweest, zal Deborah (30) ongetwijfeld gezien hebben. Als allround medewerker houdt zij alles op de vloer in de gaten. “Op het terras, achter de bar, in de keuken - ik doe echt alles. Door de vrijheid en ruimte die ik krijg zit ik hier helemaal op mijn plek!”

Advertorial JA in de Horeca 26 jun. 2022 14:27

Ellen (50) zegt JA in de Horeca: “Ik geniet van omgaan met gasten”

Voor veel Alphenaren is Ellen (50) een bekend gezicht in de horeca. Niet gek, want ze zit inmiddels al 35 jaar in het vak. Destijds begon ze als leerling bij ’s Molenaarsbrug. Inmiddels is ze, samen met Chefkok Rolf, alweer acht jaar het gezicht van Grand Café Eight.

Advertorial JA in de Horeca 23 jun. 2022 18:14

Amber (21) zegt JA in de Horeca: “Als iemand dat zegt, ben ik dat wel”

Al vijf jaar werkt Amber voor Martin en Selina Kalkhoven. Sinds 1 juni mag zij zich de restaurant manager van Maggie Blue noemen. “Ik heb eindelijk de stap durven nemen om alleen nog maar te gaan doen wat ik het allerleukste vind: fulltime werken in de horeca.”

JA in de Horeca 7 jun. 2022 19:00

Student, huismoeder of oud-manager? Zeg ‘JA’ tegen een baan in de Horeca!

De deuren van de horeca staan weer wagenwijd open. Toch is er één groot probleem: personeelstekort. Er staan meer vacatures open dan ooit tevoren. Met de campagne ‘JA in de Horeca’ bundelen Alphense restaurants en cafés hun krachten om nieuw personeel aan te trekken. Want werken in de horeca? Dat is écht leuk!