Breng een bezoek aan de Stad van Sinterklaas in Archeon

Op de dagen 21, 22, 25, 28 en 29 november en 2 december kan je een bezoek brengen aan de Stad van Sinterklaas in Archeon. Elke woensdag, zaterdag en zondag logeert Sinterklaas in het huis van de pottenkoopman en logeren de pieten in een grote pietenslaapkamer.

De inpakpiet, de paardenpiet, de ezelpiet en de timmerpiet, ze zijn er allemaal. En laten we de pepernotenpiet niet vergeten, hij bakt heel veel pepernoten in de bakkerij van Archeon. Maar er is nog veel meer te beleven in de Stad van Sinterklaas.

Pietendiploma

In de pietenhuisjes kunnen alle kinderen verschillende opdrachten doen, zoals pakjes gooien, rijmen met de rijmpiet, kleuren met de tekenpiet, pakjes schieten met pijl en boog, schrijven met een veer en nog veel meer. Als jij dit allemaal net zo goed kan als de pieten kunnen, dan behaal je een Pietendiploma!

Tentoonstelling 'Het verhaal van Nicolaas'

Ook leuk voor de kinderen: het verhaal van Nicolaas. Een leerzaam verhaal waar onze Sint nou vandaan komt. Want waarom zingen we eigenlijk ‘wie komt er alle jaren…’? Eeuwen geleden werd hij geboren in een Turks stadje en het was direct duidelijk dat dit een hele bijzondere jongen was. Hij is een Sint en hij heet Nicolaas, tegenwoordig noemen we hem kortweg Sinterklaas. Kom alles te weten over deze wonderdoener en redder in nood.

Sinterklaas is woensdagmiddag (25 november en 2 december) van 13:00 uur tot 17:00 uur en zaterdag en zondag (21, 22, 28 en 29 november) van 10:00 uur tot 16:00 uur in Archeon aanwezig. Let op: voor jouw bezoek aan Archeon dien je vooraf te reserveren.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 15:05

Oud-Alphenaar Raymond de Looze publiceert zelfhulpboek dat nét even anders is dan anders

Tijdens de coronacrisis zitten veel mensen in de reflectiestand: wat wil ik nou eigenlijk, wat betekent dit voor mij en waar sta ik nu? Dat bracht oud-Alphenaar Raymond de Looze op het idee om een zelfhulpboek te schrijven, maar dan alleen net even anders. “Het vertrekpunt van DIY Goeroe is dat alleen jij kunt bepalen wat jou helpt.”

Romeinen vandaag 11:55

ROMEINEN Boomstamkano

Tijdens de bouw van Ipse de Bruggen in Zwammerdam zijn drie Romeinse vrachtschepen en drie Romeinse boomstamkano's gevonden. De grote transportschepen voeren over de Rijn met hun goederen. De boomstamkano's werden gebruikt door vissers.

Overige vandaag 09:35

Gemeentehuis van Alphen te zien in serie Keizersvrouwen

Zoek je nog wat om te doen deze zondag? Kijk dan de serie Keizersvrouwen op Netflix. Daar kun je namelijk het gemeentehuis van Alphen in zien. Al gelijk in de eerste aflevering speelt een scène zich af op de iconische trappen in het Alphense gemeentehuis.

Coronavirus in Alphen gisteren 15:17

Alphenaren twijfelen of ze zich zullen inenten met coronavaccin

Wereldwijd wordt er onderzoek gedaan naar vaccins tegen het nieuwe coronavirus. De eerste vaccins tegen corona worden in de komende maanden verwacht. Wij vroegen Alphenaren of zij van plan zijn om zich te laten inenten.