Stichting Droomdag

Collectieve droomdag voor gezin uit Alphen: van boeven vangen tot rijden in een limousine

Op 17 juli verwelkomt Stichting Droomdag twaalf gezinnen vanuit heel Nederland op de rode loper bij Center Parcs De Eemhof in Zeewolde. Ook een gezin uit Alphen aan den Rijn is hierbij aanwezig.

“Dankzij de aandacht, support en medewerking van zowel vrijwilligers als sponsoren wordt de indrukwekkende droomdag voor zoveel families georganiseerd. Uniek!” aldus directeur Anneke de Boer. Stichting Droomdag verzorgt droomdagen voor gezinnen waarvan een van de ouders een oncologische of levensbedreigende ziekte heeft en het jongste kind onder de 16 jaar is.

Boeven vangen

De dag begint met een hartelijke ontvangst over de rode loper en daarna is het tijd voor een kop koffie met gebak. Vervolgens gaat het gezin naar de eerste activiteit, dat nog een verrassing is. En uiteraard volgen er op deze droomdag nog veel meer verrassende belevenissen. Dit kan variëren van het rijden in een limousine tot het vangen van een heuse boef. “Het programma wordt gebaseerd op de wensen van het gezin en vindt plaats in samenwerking met diverse bedrijven/sponsoren.”

Indien nodig, worden er uiteraard rustmomenten voor het gezin ingebouwd. “Een droomdag is volledig verzorgd, inclusief eten en drinken. Vrijwilligers van Stichting Droomdag leggen de complete dag vast op foto en film, zodat er nog lang nagenoten kan worden van dit speciale avontuur. Echt een herinnering voor het leven”, concludeert De Boer.

_met familie in limo.jpeg Stichting Droomdag

Impact gezin

Een zieke ouder heeft een grote impact op het gezin. Kinderen hebben vaak al jong mantelzorgtaken. Tijdens de droomdag neemt een vrijwilliger van Stichting Droomdag deze taken even over en mag iedereen zijn of haar natuurlijke gezinsrol hebben. Volop en onbezorgd genieten van elkaar staat centraal. Een dag waarbij de dagelijkse zorgen, angsten en onzekerheden even naar de achtergrond verschuiven. Een welverdiende droomdag waar het gezin naar uit mag kijken.

De afgelopen jaren heeft Stichting Droomdag een flinke groei doorgemaakt, waardoor onlangs het vijfhonderdste gezin een droomdag heeft gekregen. Deze dagen zijn mogelijk door de inzet van ruim tachtig vrijwilligers en worden volledig gefinancierd door sponsoren en giften.

Meer weten over Stichting Droomdag? www.droomdag.nl.  


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 13:08

Europese Flitsmarathon: intensieve controles voor verkeersveiligheid

Van maandag 15 tot en met zondag 21 april houdt de Europese politieorganisatie Roadpol de zogenoemde 'flitsmarathon'. Er wordt die week in verschillende Europese landen, waaronder ook in Nederland, zowel overdag als 's nachts intensiever op snelheid gecontroleerd.

Muziek vandaag 11:53

Herdenkingsconcert op 4 mei in Adventskerk

Op zaterdagavond 4 mei, direct na de herdenkingsbijeenkomst bij het Oude Gemeentehuis in het Burgemeester Visserpark in Alphen aan den Rijn, zal er een herdenkingsconcert plaatsvinden in de Adventskerk. Onder leiding van stadsorganist Simon Stelling zal het Kamerkoor Cantabile het Requiem van John Rutter uitvoeren.

Evenement vandaag 10:36

Parkinson Café Alphen biedt voorlichting over seksualiteit en intimiteit bij Parkinson

Het Parkinson Café Alphen organiseert elke vierde woensdag van de maand een bijeenkomst waar mensen met Parkinson, hun families en zorgverleners samenkomen voor voorlichting, informatie en gezelligheid. Op 24 april 2024 presenteert seksuoloog Woet Gianotten een informatieve sessie over 'Seksualiteit en intimiteit bij Parkinson'. In zijn presentatie behandelt Woet een reeks onderwerpen waarbij duidelijk wordt dat de impact van Parkinson op seksualiteit en intimiteit geen taboe hoeft te zijn.

Calamiteiten vandaag 09:48

Brand uitgebroken in loods op bedrijventerrein de Schans

Gisteravond, 14 april, is er brand uitgebroken in een loods op bedrijventerrein de Schans in Alphen aan den Rijn. De brandweer werd omstreeks 22:30 uur gealarmeerd voor het incident bij de firma Indaver Compost, een bedrijf gespecialiseerd in de compostering van bioafval en de productie van groen gas en vloeibare CO₂.

Advertorial Muziek vandaag 09:21

Janke Dekker's muzikale reis naar kracht en inspiratie

Wat als je man in een krantenartikel beschuldigd wordt van grensoverschrijdend gedrag? Janke Dekker uitte haar gevoelens in haar dagboek. De meesten zouden dit diep onder de grond stoppen, maar Janke besloot er een indrukwekkend theaterstuk van te maken, genaamd 'Ik volg gewoon mijn hart'.