Gemeente Alphen aan den Rijn

Coronavirus: gemeenteraad en hoorzittingen

Raadsactiviteiten zijn tot en met 6 april geannuleerd met uitzondering van de raadsvergadering van 26 maart. Hoorzittingen van de Commissie Bezwaarschriften en de Extern Adviseurs van de Gemeente Alphen aan den Rijn gaan niet door.

Raadsvergadering

Deze vindt in aangepaste vorm plaats. Raadsleden zitten op voldoende afstaand van elkaar. Er is geen pers en publiek fysiek aanwezig. De vergadering wordt live uitgezonden. Op de agenda staan alleen de ingeplande hamerstukken. Er is geen gelegenheid voor (schriftelijke) stemverklaringen, moties en amendementen. Ook is er geen vragenhalfuur en er wordt er geen besluitenlijst vastgesteld.

Hoorzittingen

In verband met landelijke maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus, en in lijn met de werkwijze van Rechtbanken, annuleren zowel de Commissie Bezwaarschriften als de Extern Adviseurs van de Gemeente Alphen aan den Rijn alle hoorzittingen die niet als urgent worden beschouwd.

Onder urgent wordt bijvoorbeeld verstaan: urgentieverklaring huisvesting en noodzakelijke voorziening voor eerste levensbehoefte. Voor de behandeling van urgentiezaken kunnen alternatieve communicatiemiddelen worden ingezet.

Voor vragen kun je contact opnemen met het secretariaat van de Commissie Bezwaarschriften via telefoon: 0172 465 983 of E-mail: commissiebezwaarschriften@aadr.nl.

Voor vragen over bezwaarschriften Participatiewet of Wet maatschappelijke ondersteuning stuur je een e-mail naar het secretariaat van de Extern Adviseurs bezwaarpw@alphenaandenrijn.nl of bezwaarwmo@alphenaandenrijn.nl.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Algemeen gisteren 18:12

De hele zomervakantie de beste kinderfilms bij Castellum!

Vier je zomervakantie met Tante Rita! De familie Dubbel doet mee aan een chocoladewedstrijd, maar door problemen in de chocolaterie moeten ze verhuizen naar een camping. Wanneer de kakkineuze Ria Bakzeil hoort van hun deelname, gebeuren er vreemde dingen en lijkt het alsof de familie gesaboteerd wordt.

Algemeen gisteren 14:02

Veiligheidsdag 2024: Kom naar Fort Alpha voor een spannende uitdaging

Op zaterdag 31 augustus 2024 staat Alphen aan den Rijn in het teken van de jaarlijkse Veiligheidsdag. Dit evenement vindt o.a. plaats bij Fort Alpha en biedt tussen 11:00 en 14:00 uur tal van activiteiten voor jong en oud. Een van de hoogtepunten is de uitdagende stormbaan, waar deelnemers de kans krijgen om de snelste tijd neer te zetten en een bijzondere prijs te winnen.

Algemeen gisteren 12:03

Jeugdleden Castellum doen verdienstelijk mee aan NK Beachvolleybal

In het weekend van 6 en 7 juli vond het NK Jeugd Beachvolleybal plaats bij Irene Beach in Bilthoven en Zomerkade in Huizen. In totaal streden 136 teams in diverse leeftijdscategorieën om de felbegeerde titel: Nederlands Kampioen! Daarbij waren ook 3 jeugdleden van Castellum aanwezig die verdienstelijk meestreden om de medailles.

Algemeen 23 jul. 2024 13:36

Natuurmomenten doet oproep voor betere waterkwaliteit

In Nederland is de waterkwaliteit een toenemend probleem, en ook in Alphen aan den Rijn hebben wij te maken met de gevolgen van slechte waterkwaliteit. Natuurmonumenten roept inwoners daarom op om de petitie voor schoon water te tekenen.