Alphens EV

Coronavirus gooit roet in het eten: Open Dag Alrijne Ziekenhuis afgeblazen

Een ritje op een dialysefiets, verkleden als operatieassistent en gezondheidstestjes. Dit zouden bezoekers kunnen doen op de Open Dag van Alrijne Ziekenhuis in Alphen aan den Rijn. Maar nu het coronavirus is vastgesteld in Alphen, gaat deze feestelijke open dag niet door.

Het is altijd een uniek kijkje achter de schermen, de Open Dag in het Alrijne Ziekenhuis in Alphen. Honderden medewerkers zouden aan jong en oud de nieuwste medische technieken laten zien, meer vertellen over werken bij Alrijne en laten zien wat er zoal achter de schermen gebeurt om 24/7 goede zorg te bieden. Maar dit jaar gooit het coronavirus roet in het eten. De Open Dag is namelijk afgeblazen.

“De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen adviseert in overleg met het RIVM om de Open Dag op 21 maart niet door te laten gaan”, laat Charlotte Slagter van Alrijne weten. “Alrijne volgt dit advies, dat betekent dus dat de Open Dag op 21 maart niet doorgaat.” Er komt een nieuwe datum voor de Open Dag. Verder volgt het ziekenhuis de richtlijnen van het RIVM.

Kijk voor actuele informatie over het coronavirus op de website van het RIVM.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg vandaag 16:26

Je kunt het Mantelzorgcompliment weer aanvragen!

Mantelzorg is zorgen voor een naaste, vaak uit liefde voor een partner, kind, familielid, vriend of buur. Deze zorg lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Zonder deze onbetaalde hulp zou het leven voor veel mensen er heel anders uitzien. Daarom willen de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem alle mantelzorgers die langdurig en intensief voor hun dierbare zorgen, met het Mantelzorgcompliment bedanken voor hun enorme inzet.

Sport vandaag 14:50

Tempo C1 uit Alphen aan den Rijn wint NK Korfbal

De C1 van Korfbalvereniging Tempo uit Alphen aan den Rijn heeft de afgelopen weken op het veld een ongeëvenaarde reeks neergezet door alle wedstrijden te winnen. Afgelopen zaterdag stonden ze op het Nederlands Kampioenschap en wisten ze de felbegeerde titel mee naar huis te nemen.

Dieren vandaag 13:53

Dierenambulance redt hanen uit benarde situatie in Aarkanaal

Vorige week dinsdag deden zich bijzonder trieste omstandigheden voor langs het Aarkanaal achter ARC, waar twee jonge hanen in een schrijnende situatie werden aangetroffen. De dierenambulance deelde op Facebook het volgende: "Vaak denken we dat we alles wel gezien hebben, totdat het tegendeel weer bewezen wordt."

Evenement vandaag 11:28

Bereid je voor op de Alphense Bruggenrun

Op donderdag 20 juni vindt de 14e editie van de Alphense Bruggenrun plaats. Deze unieke hardlooptocht voert dwars door het oude centrum van Alphen aan den Rijn, met twee afstanden om uit te kiezen en talloze bruggen om te trotseren: de 10 km (33 bruggen) en de 5 km (21 bruggen). De 5 km route is ook uitstekend geschikt om op eigen tempo te wandelen. Het thema van dit jaar is "Oranje Boven", dus deelnemers worden aangemoedigd om in het oranje te verschijnen!

Sport vandaag 10:32

De eerste halve week van de Sportontmoeting zit erop

Woensdag 12 juni begon de Sportontmoeting van dit jaar met dertien deelnemende Alphense sportverenigingen, twee meer dan in 2023. De commissie Sportontmoeting hoopt dat er volgend jaar nog meer verenigingen zullen deelnemen.