Stichting Voedselbank Alphen aan den Rijn

Dankzij Stichting Voedselbank Alphen aan den Rijn en Neverland een geweldige vakantie

Voor de achtste keer heeft Stichting Voedselbank Alphen aan den Rijn het mogelijk gemaakt dat kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar een heerlijke week konden beleven op zomervakantiekamp Neverland.

Stichting Neverland organiseert zomervakantiekampen voor kinderen die vanwege hun thuissituatie niet altijd op vakantie kunnen. Een groep enthousiaste vrijwilligers zorgt er samen met de kinderen voor dat het een te gekke week wordt waar het hele jaar op kan worden teruggekeken.

Ook dit jaar gingen er via de Stichting Voedselbank Alphen aan den Rijn meerdere kinderen naar dit zomerkamp. En volgens de voedselbank was het ook dit jaar weer een succes. Op hun Facebookpagina laten zij weten dat alle kinderen zeer enthousiast terug kwamen van hun week zomerkamp.

Enthousiaste verhalen

“Op de terugreis hebben wij al hele enthousiaste verhalen gehoord over hetgeen zij allemaal hebben beleefd. Het weer heeft natuurlijk goed meegewerkt, want wat hebben zij genoten. Watergevechten, een dropping, vossenjacht, hutten bouwen, een spellencircuit en nog veel meer activiteiten. Teveel om allemaal op te noemen.”

Ook gingen de kinderen dit jaar naar de Efteling. Dit was voor veel kinderen het hoogtepunt van hun vakantie. “Zij keken hun ogen uit van alle mooie attracties in speeltuin Kindervreugd. Maar dat was natuurlijk niet alles, ook de hele spannende attracties werden natuurlijk bezocht. Met glimmende ogen van plezier werd verteld waar zij allemaal in gezeten hadden, zoals de Baron, de Python, Droomvlucht en Fata Morgana.”

 “Al met al is het weer een enorm geslaagde vakantie geweest.” Deze vakantie werd mede mogelijk gemaakt door verschillende kerken en busbedrijf Arriva Nederland. En natuurlijk alle vrijwilligers.

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Maatschappelijk gisteren 17:16

Wethouder neemt buurttuin symbolisch in gebruik

Tijdens de Burendag afgelopen zaterdag in ‘Het Kruispunt’ heeft wethouder Gert Jan Schotanus de buurttuin in gebruik genomen. Met de tuin wil ‘Het Kruispunt’ iets betekenen voor de wijk. Maar ze willen ook hun liefde voor de natuur laten zien.

Verkeer en vervoer gisteren 14:55

Extra drempel aangelegd in drukke Karel Doormanstraat

Veel geparkeerde auto’s, kinderen die afgezet worden bij het kinderdagverblijf en de speeltuin bezoeken. En vergeet het bouwverkeer niet. De Karel Doormanstraat in het Alphense Rode Dorp is op dit moment een drukke straat. Bewoners maken zich zorgen om de verkeersveiligheid.

Sport gisteren 12:31

Medailles voor AZC tijdens regiokampioenschappen

Vorige week was eindelijk weer de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de zwemmers van AZC: de limieten wedstrijd in Alkmaar. Dit weekend stond de eerste echte krachtmeting van het seizoen op het programma: de Regionale kampioenschappen estafette in Papendrecht.