Ingezonden

De Kruyf geeft recreatief boksen een nieuw gezicht

Bij judo wordt het niveau van de beoefenaar aangegeven in gekleurde banden, maar bij recreatief boksen ontbrak een dergelijk systeem nog. Als het aan Boksschool Teus de Kruyf ligt komt daar verandering in. De bondvoorzitter is in ieder geval positief over het initiatief van De Kruyf.

Boksen stijgt sterk in populariteit en dan vooral wanneer het gaat om recreatief boksen. Momenteel voelen zo’n 250.000 mensen zich aangetrokken tot deze sport die veel van de conditie vraagt. De Alphense Boksschool Teus de Kruyf speelt in op deze recreatieve sportbeoefening. ''Ik wil het interessanter maken voor de liefhebbers”, aldus ‘supervisor’ De Kruyf. 

''En ook gestructureerder. Je moet een doel hebben. Bij judo kun je hogerop en dat zie je aan de kleur band. Van wit, oranje, groen, blauw, bruin tot zwart. Bij recreatief boksen bestond dit niet. De recreanten boksen op hun eigen manier en weten niet waar ze staan. Daar ga ik verandering in brengen. Met als basis het boxingskillsprogramma.”

Pilot

Onlangs deden 22 leden aan de pilot mee. Het ging er officieel aan toe met als opening een keuring door bondsarts Ed van Wijk. De Kruyf werd vervolgens tijdens warming-up, oefeningen op drie niveaus, cooling-down en vragen beantwoorden bijgestaan door de examinatoren Marie-Louise de Kruyf en Reinout Frenken. Aansluitend ontvingen de deelnemers een certificaat en een t-shirt. Voor niveau 1 een wit shirt met logo en één streep, geel voor niveau 2 met twee strepen, oranje voor niveau 3 met drie strepen. Er kan gewerkt worden naar 6, dit is het hoogste niveau.

''Het begin was hoopvol en uitdagend”, zegt De Kruyf. ''Iedereen was zeer enthousiast. We gaan snel de volgende cursus voorbereiden. Op deze manier kunnen we de breedtesport uitbreiden en gaan de boksers veiliger en beter boksen.” De Kruyf hoopt dat dit initiatief door de boksbond NBB wordt ondersteund. Inmiddels is dit reeds gebeurd. Bondsvoorzitter Boris van der Vorst was niet karig met zijn complimenten: ''Wat een geweldig initiatief. Wat mij betreft een lichtend voorbeeld hoe we de sport nog interessanter kunnen maken voor andere doelgroepen.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht gisteren 16:44

Het nieuws van week 23 samengevat in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen? Van te kort aan horecapersoneel en een pilot om de terrassen langer open te houden tot aan het Europees Kampioenschap dat deze week aftrapte en Thomas Berge die het aan de stok kreeg met handhavers. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht. 

Werken gisteren 14:10

Het nieuwe vacature aanbod van week 23

Op zoek naar leuke baan of een nieuwe uitdaging in Alphen of omgeving? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Alphens.nl heeft haar eigen vacaturepagina. Op deze pagina zijn diverse soorten vacatures in verschillende branches te vinden. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Handelsnederzetting

Als er een castellum 'in the middle of nowhere' wordt gebouwd, verschijnt er binnen de kortste keren ook een handelsnederzetting. Dat zal in Alphen aan den Rijn niet anders zijn geweest. In zo'n kampdorp wonen gezinnen van soldaten, ambachtslieden en handelaren.

Overige gisteren 10:12

Betalen Alphense hondenbezitters straks geen hondenbelasting meer?

Een hond is je beste vriend, maar daar moet je jaarlijks wel wat voor over hebben. Althans, in de helft van de gemeenten in Nederland moet je nu nog hondenbelasting betalen, maar een meerderheid van de Tweede Kamer wil van de belasting af. En dat scheelt Alphense hondenbezitters jaarlijks tientallen euro’s.