Ingezonden

De Kruyf geeft recreatief boksen een nieuw gezicht

Bij judo wordt het niveau van de beoefenaar aangegeven in gekleurde banden, maar bij recreatief boksen ontbrak een dergelijk systeem nog. Als het aan Boksschool Teus de Kruyf ligt komt daar verandering in. De bondvoorzitter is in ieder geval positief over het initiatief van De Kruyf.

Boksen stijgt sterk in populariteit en dan vooral wanneer het gaat om recreatief boksen. Momenteel voelen zo’n 250.000 mensen zich aangetrokken tot deze sport die veel van de conditie vraagt. De Alphense Boksschool Teus de Kruyf speelt in op deze recreatieve sportbeoefening. ''Ik wil het interessanter maken voor de liefhebbers”, aldus ‘supervisor’ De Kruyf. 

''En ook gestructureerder. Je moet een doel hebben. Bij judo kun je hogerop en dat zie je aan de kleur band. Van wit, oranje, groen, blauw, bruin tot zwart. Bij recreatief boksen bestond dit niet. De recreanten boksen op hun eigen manier en weten niet waar ze staan. Daar ga ik verandering in brengen. Met als basis het boxingskillsprogramma.”

Pilot

Onlangs deden 22 leden aan de pilot mee. Het ging er officieel aan toe met als opening een keuring door bondsarts Ed van Wijk. De Kruyf werd vervolgens tijdens warming-up, oefeningen op drie niveaus, cooling-down en vragen beantwoorden bijgestaan door de examinatoren Marie-Louise de Kruyf en Reinout Frenken. Aansluitend ontvingen de deelnemers een certificaat en een t-shirt. Voor niveau 1 een wit shirt met logo en één streep, geel voor niveau 2 met twee strepen, oranje voor niveau 3 met drie strepen. Er kan gewerkt worden naar 6, dit is het hoogste niveau.

''Het begin was hoopvol en uitdagend”, zegt De Kruyf. ''Iedereen was zeer enthousiast. We gaan snel de volgende cursus voorbereiden. Op deze manier kunnen we de breedtesport uitbreiden en gaan de boksers veiliger en beter boksen.” De Kruyf hoopt dat dit initiatief door de boksbond NBB wordt ondersteund. Inmiddels is dit reeds gebeurd. Bondsvoorzitter Boris van der Vorst was niet karig met zijn complimenten: ''Wat een geweldig initiatief. Wat mij betreft een lichtend voorbeeld hoe we de sport nog interessanter kunnen maken voor andere doelgroepen.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.