PFM Group

De PFM Group breidt Engelse activiteiten uit door overname CoreTech Solutions

Het Alphense bedrijf PFM, specialist in bezoekersstroom analyses en communicatieoplossingen voor drive-thru restaurants, heeft per 22 januari 2021 het in Engeland gevestigde CoreTech Solutions overgenomen.

CoreTech is marktleider in IT infrastructuur voor de Britse winkelvastgoedsector. De financiering van de overname is tot stand gekomen in samenwerking met Catalyst Corporate advisors uit Amsterdam en NEOS Direct Lending. BDO Utrecht en AKD Amsterdam hebben PFM bijgestaan in de due diligence en juridische zaken.

Fundament

Complexe klantoplossingen hebben de laatste jaren de samenwerking tussen PFM en CoreTech versterkt. Met de acquisitie van CoreTech wordt een breder, professioneel fundament gelegd onder de Engelse activiteiten van PFM. De fusie van beide bedrijven in de PFM Holding UK Ltd zorgt voor een unieke combinatie om de sterk groeiende groep opdrachtgevers de juiste dienstverlening te kunnen bieden.

Ambitie

Met de overname wordt zowel het personeels- als klantbestand uitgebreid. De omzet groeit met meer dan 100 procent in de UK als gevolg van zowel organische als autonome groei. Na overname bedraagt de geconsolideerde omzet van de PFM Group circa € 15M. PFM zet de komende jaren in op verdere internationale groei door middel van een ambitieuze M&A strategie.

Over PFM en CoreTech Solutions 

De PFM Group, opgericht in 1982, is een van Europa’s meest toonaangevende technologie adviesbureaus gespecialiseerd in passanten analyses en communicatiesystemen. Door waardevolle inzichten te bieden worden klanten in staat gesteld de bedrijfsvoering te optimaliseren.

CoreTech werd opgericht tijdens de recessie van 2008 en groeide snel uit tot marktleider in de Britse IP-infrastructuurmarkt. Het groeiende klantenbestand omvat veel toonaangevende spelers uit de winkelvastgoed- en transportsector. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 14:34

Bezuinigen op sporthallen en zwembad

In de bezuinigingsplannen van het Alphense college van burgemeester en wethouders zit ook een aantal maatregelen voor de sportvoorzieningen. Er wordt vooralsnog maar één binnenhal aan De Bijlen gebouwd en zwembad De Hoorn wordt waarschijnlijk afgestoten.

Advertorial Muziek vandaag 13:18

Een tribute aan Steely Dan zoals nooit tevoren

In de wereld van Steely Dan-liefhebbers staat The Royal Dutch Scam hoog aangeschreven, zowel nationaal als internationaal. Met een tienkoppige band van topmuzikanten, onder leiding van frontman Lo van Gorp, weten ze de magie van Steely Dan's legendarische studio-albums zoals 'Gaucho' en 'Aja' moeiteloos tot leven te brengen op het podium.

Politiek vandaag 12:06

Gratis anderhalf uur parkeren in Alphens centrum wordt afgeschaft

De eerste anderhalf uur gratis parkeren in de grote parkeergarages, achter de slagboom, wordt afgeschaft. Voortaan is het eerste halfuur gratis en het uur erna kost 1 euro. Het algemene parkeertarief gaat na deze anderhalf uur met vijftig cent per uur omhoog naar 3 euro.

Overige vandaag 10:49

Veilig met de fiets de weg op

Alphen Vitaal organiseert in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, fietsservice Totaal en een fysiotherapeut Djim Kromhout een tweedaagse fietscursus speciaal voor volwassenen en senioren die zich onzeker voelen op de fiets.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 09:23

The Center of Beauty Institute wint prestigieuze Beauty Award

Na een ondernemersreis van bijna acht maanden heeft The Center of Beauty Institute de prestigieuze Beauty Award 2024 gewonnen voor Dé Beste Schoonheidssalon van Nederland. "Ik kan het bijna niet geloven. Wat begon als een droom, werd een plan en uiteindelijk een doel," aldus eigenaresse Carmen. "Het doel om mee te doen met de Beauty Award was om ervan te leren, mezelf verder te ontwikkelen en mijn bedrijf eens goed onder de loep te nemen."