Bibliotheek Rijn en Venen
Advertorial Kunst en Cultuur

De Volkskeuken – gerechten en verhalen uit de Afghaanse keuken

Op dinsdagavond 21 juni staat Bibliotheek Alphen in het teken van de Afghaanse keuken tijdens een nieuwe editie van De Volkskeuken. Ze serveren een heerlijk tweegangenmenu met verhalen over het eten en de Afghaanse cultuur. Een avond om te proeven van nieuwe culturen en kennis te maken met nieuwe mensen.

Méér dan alleen eten

Deze editie is Feriba de gastspreker en wordt er gekookt door Fatima en Sajjad. Feriba komt uit Afghanistan, een land waar veel verschillende culturen en volkeren leven. Een divers land met gebergtes, valleien, vlaktes en woestijngebied. Helaas is het in Afghanistan al jaren onrustig. Tijdens een tweegangmenu vertelt Feriba over haar eerste jaren in Nederland. Over de gekke, ontroerende en ook grappige momenten over de verschillen en de overeenkomsten tussen de Nederlandse en de Afghaanse cultuur. Ook is er de gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

Edward Tuheteru is de moderator tijdens deze avond. De Volkskeuken wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Kasuaris.

De Volkskeuken

Tijdens De Volkskeuken krijg je méér dan alleen eten geserveerd. Ze brengen deze avonden ook een mooi verhaal naar je tafel. Want verhalen, daar zit de Alphense cultuur vol mee: familieverhalen, migratieverhalen of verhalen over streekproducten. Allemaal maken ze deel uit van het Alphense erfgoed. Tijdens deze gezellige avond leer je iets bij, heb je leuke gesprekken en krijg je een lekker gerecht geserveerd.

Meegenieten?

Bij de toegangsprijs van € 10 is het eten inbegrepen, drankjes zijn te koop bij de bar. Het diner start om 18:30 uur, inloop vanaf 18:15 uur. Reserveer tijdig een plek als je erbij wilt zijn. Aanmelden kan op www.bibliotheekrijnenvenen.nl of via de directe link.


Meer nieuws

Eten en drinken gisteren 16:52

Ray’s Barbecue Place deelt recept voor Beef Rib Fingers

De ribs van varkensvlees kennen we allemaal, maar de Beef Rib Fingers zijn nog redelijk onbekend. Zonde want deze ribs zijn niet alleen heerlijk maar ook in relatief korte tijd te bereiden. Daarom heeft Ray van Ray’s Barbecue Place besloten zijn heerlijke recept voor Beef Rib Fingers te delen.

Evenementen gisteren 15:18

Programma VakantieSpel 2022 is bekend!

Het is nu toch echt bijna zover. Het VakantieSpel 2022 gaat maandag 15 augustus van start. De organisatie kijkt ernaar uit om alle deelnemers en vrijwilligers weer te kunnen ontvangen. Het programma voor Het VakantieSpel 2022 is inmiddels ook bekend.

Advertorial Kunst en Cultuur gisteren 12:34

Nieuwe seizoen Royal Opera House bij Parkvilla

Parkvilla brengt live opera en ballet op het grote doek vanuit het wereldberoemde Royal Opera House in Covent Garden, Londen. Voorstellingen die worden ervaren of je er zelf bij bent. Dit seizoen met klassiekers als The Nutcracker, Aida en Madama Butterfly, maar ook twee premières: Mayerling en The Royal Ballet: A Diamond Celebration.

Politie en handhaving gisteren 11:49

Go Sharing scooters blokkeren Van Boetzelaerstraat

In de Van Boetzelaerstraat in Alphen aan den Rijn staan sinds afgelopen weekend een flink aantal scooters van het verhuurbedrijf GO Sharing. Politieagent F. Heijmink maakte daar een melding van.