Bibliotheek Rijn en Venen
Advertorial Kunst en Cultuur

De Volkskeuken – gerechten en verhalen uit de Marokkaanse keuken

Op donderdagavond 25 augustus staat Bibliotheek Alphen in het teken van de Marokkaanse keuken tijdens een nieuwe editie van De Volkskeuken. “We serveren een heerlijk tweegangenmenu met verhalen over het eten en de Marokkaanse cultuur. Een avond om te proeven van nieuwe culturen en kennis te maken met nieuwe mensen.”

Méér dan alleen eten

Gastspreker Seloua en haar zus Fetiha zijn in Nederland geboren en opgegroeid, maar hebben veel meegekregen van de culturen en tradities uit Marokko. Ze hebben het land meerdere keren bezocht. Marokko kent een erg lange geschiedenis met veel invloeden van over de hele wereld. Hierdoor heeft het één van de meest rijke keukens. Tijdens een heerlijk tweegangenmenu vertellen de gastsprekers je alles over het eten en hun cultuur en maak je kennis met nieuwe mensen. Ook is er de gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

Edward Tuheteru is de moderator tijdens deze avond. De Volkskeuken wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Kasuaris.

De Volkskeuken

Tijdens De Volkskeuken krijg je méér dan alleen eten geserveerd. “We brengen deze avonden ook een mooi verhaal naar je tafel. Want verhalen, daar zit de Alphense cultuur vol mee: familieverhalen, migratieverhalen of verhalen over streekproducten. Allemaal maken ze deel uit van het Alphense erfgoed. Tijdens deze gezellige avond leer je iets bij, heb je leuke gesprekken en krijg je een lekker gerecht geserveerd.”

Meegenieten?

Bij de toegangsprijs van € 10 is het eten inbegrepen, drankjes zijn te koop bij de bar. Het diner start om 18:30 uur, inloop vanaf 18:15 uur. Reserveer tijdig een plek als je erbij wilt zijn. Aanmelden kan op bibliotheekrijnenvenen.nl.


Meer nieuws

Stadsdichter vandaag 09:47

Hittegolf: een gedicht van de Alphense stadsdichter

Deze zomer deelt stadsdichter Lars Ferwerda elke week een gedicht. Het thema? Dat is uiteraard Alphen aan den Rijn. Zo maak jij op een andere manier kennis met onze woonplaats. Dit keer: de Zegerplas.

Weer in Alphen gisteren 14:12

Komend weekend veel vallende sterren te zien

Je hebt er vast wel eens van gehoord, vallende sterren! Kleine lichtflitsjes die met hoge snelheid door de lucht, de ene feller en groter dan de ander. Deze vallende sterren worden veroorzaakt door stofdeeltjes uit de ruimte die met hoge snelheid de dampkring van onze Aarde binnendringen, en vervolgens opbranden. Met als gevolg, een lichtflits! 

Advertorial Overige gisteren 11:08

Bramsoosboot wegens succes herhaald

Genieten op het water met een overheerlijk frietje? Dat kan! Brugwachtertje aan den Rijn en Overbuurman Bram Ladage varen opnieuw met de BramSoosboot.