De zwembaden zijn weer open

Na tien weken gesloten te zijn geweest, openen zwembad De Hoorn en zwembad AquaRijn deze ochtend, op maandag 18 mei, weer hun deuren.

Het RIVM kwam een week geleden met de boodschap dat binnenzwembaden weer open mogen. De beide zwembaden starten met zwemlessen voor kinderen en banen zwemmen. Directeur Remco Pielstroom: “Wij hebben ons hier enorm op verheugd. We hebben de kinderen en (vaste) gasten gemist. Afgelopen weken is er in beide accommodaties hard gewerkt aan onderhoud. Zo is er in De Hoorn geverfd en is er in AquaRijn een horecakeuken gerealiseerd. Daarnaast hebben wij maatregelen getroffen om weer open te kunnen.”

Banen zwemmen

Om veilig open te kunnen heeft De Thermen2 flink wat richtlijnen moeten opstellen. Zo kunnen mensen alleen tussen 07:00 en 13:00 uur banen zwemmen nadat zij gereserveerd hebben, telefonisch of via de website. Daarnaast zijn de douches buiten gebruik en mogen er maximaal 30 personen per bad zwemmen. Remco: “Omdat we zoveel mogelijk mensen willen laten zwemmen, mogen mensen maximaal 50 minuten zwemmen, 10 minuten omkleden. Daarnaast dienen zij binnen de lijnen te zwemmen en mogen zij niet inhalen." Het banen zwemmen kan zowel in de binnenbaden als het buitenbad.

Zwemlessen

Ook voor kinderen van zwemlessen zal het flink wennen zijn. Zo nemen ouders/begeleiders al in de hal bij de zwemlescoördinator afscheid van hun kind. Deze begeleidt de kinderen veilig het zwembad in. Remco: “Kinderen verkleden zich voor de les aan de badrand, daarom moeten zij alvast zwemkleding aan onder hun kleding. Na het zwemmen mogen ouders het zwembad in om te helpen. Het lastige van deze situatie is dat kinderen gewoon hun ding kunnen doen. Het zijn hoofdzakelijk de ouders waar wij in verband met de 1,5 meter-regel rekening mee moeten houden. Verder hopen we dat iedereen weer heerlijk kan komen banen zwemmen of zwemlessen."


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Muziek gisteren 15:07

Talent van de maand: Roberto van Raamsdonk

De 22-jarige Roberto van Raamsdonk (Rovara) uit Alphen timmert hard aan de weg. Samen met de winnaar van The X Factor in Australië, Joey Djia brengt hij deze maand een single uit. “Ik ben heel erg trots op het resultaat.”

De Heerlijkheid van Alfen gisteren 13:24

De Heerlijkheid van Alfen: strategisch Alphen

Alphen was in de middeleeuwen en later niet alleen een gezapig dorp van boeren en turfgravers. Vlakbij lag een belangrijk strategisch punt waar hard om werd gevochten: de Goudse sluis. Gastauteur Bertus Brokamp is Alphenaar, militair historisch geograaf, maakt harnassen en doet steekspelen in het openluchtmuseum Archeon. Hij heeft zich verdiept in de militaire kant van de Alphense geschiedenis.

Advertorial Winkels gisteren 11:12

Primera Aarhof start met digitaliseren van oud beeld-, en geluidsmateriaal

Voor veel mensen een bekende vraag: wat doen we met al die oude negatieven? Of: zou het niet zonde zijn als onze trouwfilm verloren zou gaan? Primera Jacobs in Winkelcentrum Aarhof heeft het antwoord. Je kunt sinds kort terecht voor het digitaliseren van kostbare dia's, negatieven, alle gangbare videoformaten zoals VHS, MiniDV, Hi8, Super8, Vinyl, en nog veel meer!

Coronavirus in Alphen gisteren 10:17

Aquasport, peuterzwemmen en recreatief zwemmen hervat

Vanaf maandag 8 juni start De Thermen2 weer met Aquarobics, Seniorfit, Peuterzwemmen en Recreatief zwemmen. De Thermen2 mocht de zwembaden in Alphen aan den Rijn drie weken geleden weer openen. De herstart van zwemlessen en banenzwemmen bleek zo soepel te zijn verlopen dat een volgende stap gezet kan worden.

Heel Alphen Beweegt gisteren 09:33

#HeelAlphenBeweegt brengt Alphenaren in beweging

Bewegen is belangrijk. Door te bewegen blijf je gezond en zit je lekkerder in je vel. Bewegen, en daarmee zorgen voor je gezondheid, is essentieel voor jong en oud. Maar bewegen heeft ook een sociale component, want het zorgt voor een gevoel van verbondenheid. Daarom wordt op maandag 8 juni gestart met #HeelAlphenBeweegt.

Blog Opinie 5 jun. 2020 19:59

MINERVA Vakantie

Hoewel de grenzen opengaan en de vliegtuigen worden afgestoft, denk ik toch dat er veel meer mensen dan andere jaren gewoon thuis vakantie gaan vieren. Dat mag geen probleem zijn, want er is een mooie warme zomer voorspeld.