Archieffoto

Draag je steentje bij tijdens de vrijwilligersactie van NLdoet op 10 en 11 maart

De grootste vrijwilligersactie van Nederland staat ook dit jaar weer op de planning. Op 10 en 11 maart organiseert het Oranje Fonds de landelijke actie NLdoet. Ook in Alphen aan den Rijn kunnen inwoners de handen uit de mouwen steken. Lees hier meer over de vrijwilligersacties.

Elk jaar organiseert het Oranje Fonds deze grote vrijwilligersactie. NLdoet zet vrijwilligerswerk tijdens deze actie in de spotlights, waarbij iedereen wordt uitgenodigd om een steentje bij te dragen. Tijdens de vrijwilligersactie maak je kennis met vrijwilligerswerk en je helpt een sociaalmaatschappelijke organisatie.

Wil jij ervaren hoe het is om een vrijwilliger te zijn? Dat kan tijdens NLdoet, want in Alphen aan den Rijn zijn er al tiental klussen waar vrijwilligers hard nodig zijn. Hier een aantal klussen op een rijtje:

  • Schaftkeet schilderen en ombouwen tot mobiel bewakingspost om toezicht te kunnen houden aan het zwembadrandje bij de Zegerplas en andere activiteiten
  • Klusjes in en rond de school bij Vrije School Ridderspoor
  • Opfrissen van stuurhuis Varend Monument
  • Helpen bij het upgraden van Dorpshuis en muziektent Aarlanderveen
  • Een leuke dag bezorgen aan de cliënten van Ipse de Bruggen tijdens: Oud Hollandse spellendag
  • Opknappen van de jeugdruimte bij Stichting Jeugdwerk Hazerswoude Rijndijk
  • Grote schoonmaak bij Scouting Uithoek
  • Speeltuin in Jacob van Damstraat weer speelklaar maken
  • Handje helpen bij het bouwen van Buurttuin De Schittering
  • Onderhoud aan speeltuin Vreugdeoord

Steek jij graag de handen uit de mouwen en word jij enthousiast van mensen helpen? Meld je dan hier aan als vrijwilliger. Heeft jouw organisatie nou een mooie klus, waar je wel wat hulp bij kunt gebruiken? Meld dan hier je klus aan.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.

Overige vandaag 11:59

Nieuwe supermarkt geopend in Driehoorne: Food Lovers Lekker Makkelijk

Donderdag 25 april heeft Mark Vriezema samen met zijn gezin en medewerkers het stokje overgenomen van Anton van Rijn en zet daarmee dit mooie initiatief voort. Voor de bewoners van Driehoorne een fantastische winkel aan huis met zelfs de mogelijkheid om boodschappen te laten bezorgen.

Politiek vandaag 11:01

Raad wil meer Hbo-studenten als stagiair in Alphen

De Alphense gemeenteraad vindt dat er te weinig aandacht is voor het bieden van stageplekken en voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, inclusief gemeente, en het Hbo. Daarom heeft de raad een motie ingediend om een praktische manier te vinden om dit toch voor elkaar te krijgen.

Maatschappelijk vandaag 10:31

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.

Advertorial Evenementen vandaag 09:15

Danjil op Sama Sama Maluku Festival

De in Alphen geboren Danjil Tuhumena is allang geen onbekende meer in onze regio. De carrière van Danjil begon als 3-jarige drummer in de familie band ‘The Family Song’. Na het veel te vroege overlijden van vader Marcus Tuhumena stopte The Family Song en is Danjil zijn muzikale weg blijven volgen.