De Vos Danscentrum

Een verrassingsdefilé voor 25-jarig bestaan De Vos Danscentrum

Compleet verrast waren Ronald en Mieke de Vos op maandag 1 juni toen zij plotseling een enorme optocht van cursisten door de straat aan zagen komen. Het was een verrassingsdefilé ter ere van het 25-jarig jubileum van De Vos Danscentrum. “We werden er helemaal emotioneel van”, vertelt Ronald de Vos.

Zestig jaar geleden begon familie Van der Moezel de dansschool, die vanaf 1982 door Ruud Vermij werd gerund. Vanaf 1995 namen Ronald en Mieke de Vos het over. Nu, 25 jaar later, zijn zij de langstzittende dansschooleigenaren van het pand in de Zaalbergstraat in Alphen.

Een grote verrassing

Maar wat een feestelijk jubileumjaar had moeten worden, liep iets anders. “Een heel jaar lang zou alles in het teken staan van ons 25-jarig bestaan. Hier zijn we in september 2019 mee begonnen en deze week zouden we een groot feest geven omdat we op 1 juni 2020 precies 25 jaar zouden bestaan”, begint Ronald. “Maar toen kwam corona om de hoek kijken en moesten we noodgedwongen onze dansschool sluiten. Sinds 16 maart kunnen we niks doen, dat is echt een grote teleurstelling.”

De festiviteiten waren allemaal afgeblazen, want hoe kun je nou een 25-jarig jubileum vieren als de dansschool gesloten moet blijven? Maar daar dachten de zonen en schoondochters van Mieke en Ronald anders over. Zij organiseerden een verrassingsdefilé, waarbij een groot aantal cursisten al dansend langs kwam bij de dansschool. “Dat was echt een onvergetelijk moment. We hadden het ook echt totaal niet verwacht, het was echt een geweldige verrassing.”

Dubbel gevoel

Het zorgde zelfs voor een emotioneel moment. “In 25 jaar hebben we veel mooie dingen meegemaakt, maar dit is echt een onvergetelijk moment. Dit in combinatie met de tijd waarin we nu zitten, zorgde ervoor dat we er emotioneel van werden. We kunnen nu niet doen wat we graag willen doen, dus het was ook een dubbel gevoel. Je bent enorm blij met alle felicitaties, maar dat we dicht moeten blijven gaat ons ook aan het hart. Dat is heel lastig, want we hadden het ons heel anders voorgesteld.”

Maar bovenal zijn Mieke en Ronald dankbaar. “Op dat soort momenten besef je pas hoe belangrijk je gezin en dansvrienden zijn, want ze leven en voelen echt met je mee. En het mooie is dat we nu nog steeds kunnen nagenieten. De cursisten hadden allemaal een prachtige bloem bij zich, dus ons hele huis staat vol met bloemen. We willen iedereen dan ook hartelijk bedanken voor alle lieve kaartjes, bloemen en presentjes!”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!