Eetbaar Alphen organiseert diverse lezingen

Vanuit het actieprogramma Duurzaamheid 2017-2020 werkt de gemeente aan het vergroten van de bewustwording rondom duurzaamheid. Zij stimuleert inwoners, organisaties en bedrijven om zelf aan de slag te gaan met duurzaamheid. Om een duwtje in de rug te geven, organiseert Duurzaam Alphen, met als onderdeel Eetbaar Alphen, drie verschillende lezingen.

Op deze manier krijgen inwoners tips hoe zij zelf een bijdrage kunnen leveren aan een duurzame levensstijl en zo meewerken aan de doelstelling om in 2020 CO2-neutraal te zijn.

Lezing 1 - Werken met de natuur. Introductielezing permacultuur.

Liesbeth van Bemmel werkt, samen met haar partner Erik, aan Alphens grootste stadslandbouwproject: de aanleg van Voedselbos Benthuizen. Zij doet dit volgens het principe van permacultuur: een ecologisch duurzame manier van moes-tuinieren met respect voor de natuur. In deze lezing vertelt Liesbeth van Bemmel wat permacultuur is en hoe je dit in je eigen tuin toe kunt passen om jouw tuin eetbaar te maken. De lezing is ook geschikt voor mensen met een kleine tuin of alleen een balkon!

Meer informatie: www.alphenaandenrijn.nl/duurzaamheid
Wanneer? Woensdag 15 mei 2019
Hoe laat? 13:30 tot 14:00
Waar? Bibliotheek Alphen Centrum

Lezing 2 - Pluktuin Thuis

Het kweken van je eigen kruiden is niet alleen duurzaam, het is ook nog eens heel leuk en ontspannend en kan net zo goed op een balkon als in een tuin. Weet je niet hoe je moet beginnen? Afra van Ruiten, zelf al meer dan 10 jaar de trotse beheerder van een kruidentuin aan de Doornenburg, helpt je graag. Tijdens deze informatieve lezing vertelt zij hoe je een kruidentuin opzet en onderhoudt.

Meer informatie: www.alphenaandenrijn.nl/duurzaamheid
Wanneer? Woensdag 19 juni 2019
Hoe laat? 13:30 tot 14:00
Waar? Bibliotheek Alphen Centrum

Lezing 3 - Lokaal voedsel van je eigen coöperatie

Met een klein groepje een duurzaam, kleinschalig landbouwbedrijf runnen onder leiding van een professionele boer(in). Dat is wat Herenboeren Groene Hart doen. Samen bepalen de leden wat er verbouwd wordt en hoe. Lia Tan, zelf lid, vertelt hoe het werkt en wat je zelf kan doen in je eigen tuin of balkon.

Meer informatie: wwww.alphenaandenrijn.nl/duurzaamheid
Wanneer? Woensdag 17 juli 2019
Hoe laat? 13:30 tot 14:00
Waar? Bibliotheek Alphen Centrum


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 08:56

Alphense drinkt te veel en veroorzaakt ongeluk

Op dinsdagavond 21 januari is er een ongeluk gebeurd op de Simon van Capelweg in Noorden. Het ongeluk werd veroorzaakt door een 34-jarige automobiliste uit Alphen die zwaar onder invloed van alcohol verkeerde.

Advertorial Winkels gisteren 18:32

BTW weg ermee bij MediaMarkt

Vanaf donderdag 23 januari tot en met zondag 26 januari is het weer één groot feest. MediaMarkt houdt de komende dagen weer de oude vertrouwde BTW actie. Ook in Alphen barst deze actie weer los!

Gemeente gisteren 18:32

Holocaustmonument 'Levenslicht' onthuld

Vandaag om 17:00 uur is het holocaustmonument 'Levenslicht' onthuld door burgemeester Liesbeth Spies en kinderburgemeester Elmehdi Sassa. Het tijdelijke kunstwerk is van 22 tot en met 31 januari voor iedereen te bezichtigen in het atrium van het gemeentehuis.

Gemeente gisteren 17:07

Commotie rondom ‘verwijderen’ skatepark Heempark

Bij skatepark Heempark in Alphen is recentelijk een bord geplaatst met daarop ‘Door vandalisme zijn we genoodzaakt dit toestel te verwijderen’. Reacties van Alphenaren volgden massaal, reacties waarin ze hun ongeloof en verontwaardiging hierover uitten. De gemeente laat nu weten dat het skatepark gerepareerd zal worden in plaats van verwijderd.

Overige gisteren 16:27

“Ik wilde niet opgeven”

Van maandag 20 op dinsdag 21 januari deed Steven Heppener (16) uit Alphen een gooi naar het wereldrecord karten op de kartbaan in Zoetermeer. Helaas moest hij na 17 uur opgeven. Steven laat weten hoe het nu, een dag later, met hem gaat en hoe hij het heeft ervaren.