Gemeente

Eetbaar Alphen organiseert diverse lezingen

Vanuit het actieprogramma Duurzaamheid 2017-2020 werkt de gemeente aan het vergroten van de bewustwording rondom duurzaamheid. Zij stimuleert inwoners, organisaties en bedrijven om zelf aan de slag te gaan met duurzaamheid. Om een duwtje in de rug te geven, organiseert Duurzaam Alphen, met als onderdeel Eetbaar Alphen, drie verschillende lezingen.

Op deze manier krijgen inwoners tips hoe zij zelf een bijdrage kunnen leveren aan een duurzame levensstijl en zo meewerken aan de doelstelling om in 2020 CO2-neutraal te zijn.

Lezing 1 - Werken met de natuur. Introductielezing permacultuur.

Liesbeth van Bemmel werkt, samen met haar partner Erik, aan Alphens grootste stadslandbouwproject: de aanleg van Voedselbos Benthuizen. Zij doet dit volgens het principe van permacultuur: een ecologisch duurzame manier van moes-tuinieren met respect voor de natuur. In deze lezing vertelt Liesbeth van Bemmel wat permacultuur is en hoe je dit in je eigen tuin toe kunt passen om jouw tuin eetbaar te maken. De lezing is ook geschikt voor mensen met een kleine tuin of alleen een balkon!

Meer informatie: www.alphenaandenrijn.nl/duurzaamheid
Wanneer? Woensdag 15 mei 2019
Hoe laat? 13:30 tot 14:00
Waar? Bibliotheek Alphen Centrum

Lezing 2 - Pluktuin Thuis

Het kweken van je eigen kruiden is niet alleen duurzaam, het is ook nog eens heel leuk en ontspannend en kan net zo goed op een balkon als in een tuin. Weet je niet hoe je moet beginnen? Afra van Ruiten, zelf al meer dan 10 jaar de trotse beheerder van een kruidentuin aan de Doornenburg, helpt je graag. Tijdens deze informatieve lezing vertelt zij hoe je een kruidentuin opzet en onderhoudt.

Meer informatie: www.alphenaandenrijn.nl/duurzaamheid
Wanneer? Woensdag 19 juni 2019
Hoe laat? 13:30 tot 14:00
Waar? Bibliotheek Alphen Centrum

Lezing 3 - Lokaal voedsel van je eigen coöperatie

Met een klein groepje een duurzaam, kleinschalig landbouwbedrijf runnen onder leiding van een professionele boer(in). Dat is wat Herenboeren Groene Hart doen. Samen bepalen de leden wat er verbouwd wordt en hoe. Lia Tan, zelf lid, vertelt hoe het werkt en wat je zelf kan doen in je eigen tuin of balkon.

Meer informatie: wwww.alphenaandenrijn.nl/duurzaamheid
Wanneer? Woensdag 17 juli 2019
Hoe laat? 13:30 tot 14:00
Waar? Bibliotheek Alphen Centrum


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws