Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn

Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn heeft er vier nieuwe duofietsen bij

Op zaterdag 18 september heeft zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid vier nieuwe duofietsen overhandigd aan de stichting Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn. Met deze nieuwe aanwinsten telt de fietsvloot van de stichting nu twaalf duofietsen.

Met de vier nieuwe fietsen kan Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn beter aan de sterk groeiende vraag naar het fietsen op een duofiets voldoen. Ook wethouder Han de Jager van Alphen aan den Rijn was aanwezig bij de overhandiging, die plaatsvond bij het kantoor van Zorg en Zekerheid in Alphen aan den Rijn.

“Als zorgverzekeraar zien wij het belang van een gezonde leefstijl. Daar willen wij graag in investeren. Sport en bewegen zijn belangrijk voor een lang gezond leven,” vertelt Casper van den Bergh van Zorg en Zekerheid. "Dankzij Fietsmaatjes kunnen mensen in beweging blijven. Maar het is meer dan dat, het haalt mensen ook uit een sociaal isolement. Ook dat draagt bij aan een goede gezondheid. Daarom is Fietsmaatjes een initiatief dat wij van harte ondersteunen.”

Van den Bergh overhandigde de sleutels van de nieuwe fietsen aan de voorzitter van Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn, Jan te Riele. “Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn is gestart op 29 februari 2020 en heeft sindsdien een enorme groeispurt gemaakt”, legt Te Riele uit. “Er komen maandelijks vele aanmeldingen bij ons binnen. De verwachting is dat dit zich nog een tijdje zal voortzetten. Aan het eind van dit jaar zullen we zo’n 400 gasten en vrijwilligers hebben. We zijn ons daarom nu al aan het voorbereiden op verdere uitbreiding in 2022.”

De gemeente Alphen aan den Rijn denkt daarin graag mee met de stichting, vertelt wethouder De Jager. “Momenteel bekijken we welke steun we als gemeente kunnen bieden. Want Fietsmaatjes is een initiatief dat uitstekend past binnen het leefstijl- en sociaalmaatschappelijke beleid van onze gemeente. Mooi ook dat we juist zaterdag stil mochten staan bij dit initiatief, op de eerste dag van de Nationale Sportweek, waarvoor Alphen dit jaar één van de gaststeden is. Bewegen is belangrijk voor de fysieke en mentale weerbaarheid van iedereen. Van harte ondersteunen wij dan ook een organisatie als Fietsmaatjes.”

Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn is blij met de steun van Zorg en Zekerheid en de gemeente. Ook de lokale middenstand kan op dank van de stichting rekenen. Gek van Fietsen is partner voor het onderhoud van fietsen en banketbakkerij Stevers is een trouwe sponsor. Ook andere bedrijven zijn betrokken bij Fietsmaatjes, onder andere voor de stallingen van de elektrisch aangestuurde duofietsen.

De stichting is momenteel op zoek naar nieuwe vrijwilligers om met gasten te gaan fietsen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden op de website www.fietsmaatjesalphenaandenrijn.nl, of mailen naar info@fietsmaatjesalphenaandenrijn.nl


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.

Overige vandaag 11:59

Nieuwe supermarkt geopend in Driehoorne: Food Lovers Lekker Makkelijk

Donderdag 25 april heeft Mark Vriezema samen met zijn gezin en medewerkers het stokje overgenomen van Anton van Rijn en zet daarmee dit mooie initiatief voort. Voor de bewoners van Driehoorne een fantastische winkel aan huis met zelfs de mogelijkheid om boodschappen te laten bezorgen.

Politiek vandaag 11:01

Raad wil meer Hbo-studenten als stagiair in Alphen

De Alphense gemeenteraad vindt dat er te weinig aandacht is voor het bieden van stageplekken en voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, inclusief gemeente, en het Hbo. Daarom heeft de raad een motie ingediend om een praktische manier te vinden om dit toch voor elkaar te krijgen.

Maatschappelijk vandaag 10:31

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.

Advertorial Evenementen vandaag 09:15

Danjil op Sama Sama Maluku Festival

De in Alphen geboren Danjil Tuhumena is allang geen onbekende meer in onze regio. De carrière van Danjil begon als 3-jarige drummer in de familie band ‘The Family Song’. Na het veel te vroege overlijden van vader Marcus Tuhumena stopte The Family Song en is Danjil zijn muzikale weg blijven volgen.

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.