Archieffoto

Geen 20 van Alphen in 2021: dit vinden Alphenaren ervan

Donderdag 10 december werd het definitief: de editie van de 20 van Alphen gaat voor het eerst sinds 1953 niet door. De organisatie heeft dit besloten omdat er op dit moment nog te veel duidelijk is of de situatie rondom corona het in maart toestaat om grote evenementen te organiseren. Wij vroegen Alphenaren hoe zij de 20 van Alphen zouden organiseren als zij in de organisatie zouden zitten.

‘’Extra starttijden’’

Tesse heeft de 20 van Alphen altijd al een leuk evenement gevonden. ‘’Maar sinds een paar jaar ren ik niet meer mee.’’ Heel erg vindt ze het persoonlijk dus niet dat het evenement niet door gaat. ‘’Maar ik snap ook echt wel dat mensen hier enorm van balen. Alphenaren kunnen hier helemaal naartoe leven, maar het is wel logisch dat het niet door gaat als je het mij vraagt.’’ Als de 21-jarige Alphense het zelf zou moeten organiseren, zou ze het wel weten. ‘’Ik zou vakken hebben gemaakt waarin je dan moest wachten voor de start. Ook zou ik extra starttijden hebben toegevoegd, het aantal deelnemers verminderen en publiek niet toestaan.’’

‘’Voor mij maakt het niet uit’’

‘’Ik moet eigenlijk zeggen dat het me niet zo veel uitmaakt’’, zegt Charlotte. ‘’Ik heb er niks mee, maar ook niks tegen.’’ Vroeger heeft Charlotte wel meegelopen met de 20 van Alphen. ‘’Dat hoorde gewoon bij de opvoeding. Dat werd geregeld vanuit school of sportclub.’’ Nu zij ouder is geworden geeft ze er niet zo veel meer om. ‘’Ik ben nu 28, dan ga ik niet meer voor de lol hardlopen’’, lacht ze. Ze heeft dan ook niet nagedacht over hoe zij het evenement zou organiseren. ‘’Waarschijnlijk gewoon niet.’’

‘’Gewoon een jaar overslaan’’

De Alphense Mario is eigenlijk wel blij met deze beslissing. ‘’Ik vind het een goede beslissing, en ook mooi dat ze deze op tijd hebben genomen’’, laat hij weten. Zelf loopt hij niet meer mee met de 20 van Alphen. ‘’Maar ik heb wel altijd met plezier meegelopen. Het is zeker een leuk evenement in gezondere tijden.’’ Als het aan Mario ligt had hij het hetzelfde aangepakt als de organisatie nu doet. Hij is duidelijk: ‘’Gewoon een jaartje overslaan. Mensen zijn eigenwijze wezens. Die kunnen zich niet aan bepaalde regels houden.’’

‘’Ik ga zelf wel hardlopen’’

Voor Kevin is de beslissing om het evenement af te gelasten een domper. ‘’Sinds vorig jaar ren ik de 1 kilometer met mijn zoontje. Hij keek er zo naar uit.’’ De zoon van Kevin is net 7 geworden. ‘’Hij begrijpt het wel, maar vindt het zeker jammer.’’ Kevin zelf begrijpt het ook. ‘’Het is wel al vroeg van tevoren beslist, maar daar zal wel een goede reden achter zitten.’’ Toen we hem vroegen over zijn ideeën om de 20 van Alphen zelf te organiseren had hij al gelijk een idee. ‘’Ik ga zelf met mijn zoon alsnog de 20 van Alphen lopen, alleen dan bij ons in de wijk. Hoe vet zou het zijn als iedereen dit zou doen!’’


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!