Josh Walet

Organisatie hakt de knoop door: geen 20 van Alphen in 2021

Voor het eerst sinds 1953 zal een editie van de 20 van Alphen worden afgelast. Het bestuur heeft namelijk besloten om de 2021 editie van het jaarlijkse hardloopevenement niet door te laten gaan. Dit omdat het op dit moment nog niet duidelijk is of de situatie rondom corona het in maart toestaat om grote evenementen te organiseren.

De vele onzekere factoren in combinatie met een minimale voorbereidingstijd hebben ertoe geleid dat is besloten om het evenement af te gelasten. “We wilden niets liever dan dat de 20 van Alphen in 2021 gewoon doorgang kon vinden”, zegt Ronald Verkade, voorzitter van de 20 van Alphen. “Het was dan ook een lastige beslissing.”

Geen alternatieve editie

Begin november werd er nog druk nagedacht over een alternatieve 20 van Alphen, een editie die helemaal coronaproof was. Denk aan minder deelnemers, een aangepast programma, alternatieve routes buiten het centrum en het scheiden van de start en finish. Maar het mocht niet baten. De huidige situatie rondom corona biedt geen ruimte om het grootschalige evenement door te laten gaan.

“We hebben lange tijd ons best gedaan om de ‘1,5 meter editie’ te kunnen organiseren. We zijn van mening dat bewegen ontzettend belangrijk is. Vooral nu, een fase waarin veel mensen noodgedwongen thuiswerken en de mogelijkheid tot sporten beperkter is. Echter, we krijgen het niet rond. Op zo’n moment moet je dan ook je verantwoordelijkheid nemen en het evenement pas weer laten plaatsvinden als het ook echt kan, zonder concessies aan veiligheid, sfeer en het programma.”

Vooruitkijken

Het is voor het eerst sinds 1953 dat het Alphense hardloopfestijn wordt afgelast. De organisatie betreurt dit, maar de organisatie wil vooral vooruitkijken. “We richten ons vizier nu op de toekomst. Dit betekent dat we doorkijken naar de 20 van Alphen op 13 maart 2022 en zeker ook daarna. We zullen de onverwachte extra tijd gebruiken om het evenement zelf door te ontwikkelen.”

Het bestuur van de 20 van Alphen kijkt ernaar uit om de inwoners van Alphen aan den Rijn en omliggende gemeenten in maart 2022 weer als deelnemer, vrijwilliger, sponsor en/of toeschouwer te mogen ontvangen tijdens de 56e editie van de 20 van Alphen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.

Overige vandaag 11:59

Nieuwe supermarkt geopend in Driehoorne: Food Lovers Lekker Makkelijk

Donderdag 25 april heeft Mark Vriezema samen met zijn gezin en medewerkers het stokje overgenomen van Anton van Rijn en zet daarmee dit mooie initiatief voort. Voor de bewoners van Driehoorne een fantastische winkel aan huis met zelfs de mogelijkheid om boodschappen te laten bezorgen.

Politiek vandaag 11:01

Raad wil meer Hbo-studenten als stagiair in Alphen

De Alphense gemeenteraad vindt dat er te weinig aandacht is voor het bieden van stageplekken en voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, inclusief gemeente, en het Hbo. Daarom heeft de raad een motie ingediend om een praktische manier te vinden om dit toch voor elkaar te krijgen.

Maatschappelijk vandaag 10:31

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.

Advertorial Evenementen vandaag 09:15

Danjil op Sama Sama Maluku Festival

De in Alphen geboren Danjil Tuhumena is allang geen onbekende meer in onze regio. De carrière van Danjil begon als 3-jarige drummer in de familie band ‘The Family Song’. Na het veel te vroege overlijden van vader Marcus Tuhumena stopte The Family Song en is Danjil zijn muzikale weg blijven volgen.