Josh Walet

Organisatie hakt de knoop door: geen 20 van Alphen in 2021

Voor het eerst sinds 1953 zal een editie van de 20 van Alphen worden afgelast. Het bestuur heeft namelijk besloten om de 2021 editie van het jaarlijkse hardloopevenement niet door te laten gaan. Dit omdat het op dit moment nog niet duidelijk is of de situatie rondom corona het in maart toestaat om grote evenementen te organiseren.

De vele onzekere factoren in combinatie met een minimale voorbereidingstijd hebben ertoe geleid dat is besloten om het evenement af te gelasten. “We wilden niets liever dan dat de 20 van Alphen in 2021 gewoon doorgang kon vinden”, zegt Ronald Verkade, voorzitter van de 20 van Alphen. “Het was dan ook een lastige beslissing.”

Geen alternatieve editie

Begin november werd er nog druk nagedacht over een alternatieve 20 van Alphen, een editie die helemaal coronaproof was. Denk aan minder deelnemers, een aangepast programma, alternatieve routes buiten het centrum en het scheiden van de start en finish. Maar het mocht niet baten. De huidige situatie rondom corona biedt geen ruimte om het grootschalige evenement door te laten gaan.

“We hebben lange tijd ons best gedaan om de ‘1,5 meter editie’ te kunnen organiseren. We zijn van mening dat bewegen ontzettend belangrijk is. Vooral nu, een fase waarin veel mensen noodgedwongen thuiswerken en de mogelijkheid tot sporten beperkter is. Echter, we krijgen het niet rond. Op zo’n moment moet je dan ook je verantwoordelijkheid nemen en het evenement pas weer laten plaatsvinden als het ook echt kan, zonder concessies aan veiligheid, sfeer en het programma.”

Vooruitkijken

Het is voor het eerst sinds 1953 dat het Alphense hardloopfestijn wordt afgelast. De organisatie betreurt dit, maar de organisatie wil vooral vooruitkijken. “We richten ons vizier nu op de toekomst. Dit betekent dat we doorkijken naar de 20 van Alphen op 13 maart 2022 en zeker ook daarna. We zullen de onverwachte extra tijd gebruiken om het evenement zelf door te ontwikkelen.”

Het bestuur van de 20 van Alphen kijkt ernaar uit om de inwoners van Alphen aan den Rijn en omliggende gemeenten in maart 2022 weer als deelnemer, vrijwilliger, sponsor en/of toeschouwer te mogen ontvangen tijdens de 56e editie van de 20 van Alphen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Cultuur vandaag 16:26

Romeinse grens dwars door gemeente Alphen aan den Rijn

De Limes, de grens rond het Romeinse Rijk, loopt dwars door de gemeente. Daarmee is Alphen aan den Rijn een van de hoofdrolspelers in het dossier Nedergermaanse Limes, de grens die door Unesco dinsdag 27 juli op de Werelderfgoedlijst is geplaatst. Maar: hoe ziet die grens er aan het begin van onze jaartelling uit?

Overige vandaag 15:33

Jongeren in jeugdzorg presenteren hun Top Tien in Parkvilla

Woensdag 28 juli presenteren jongeren in jeugdzorg samen met de hoofdrolspeler van de film I don’t wanna dance hun Top Tien: de belangrijkste kenmerken van mensen die voor hen het verschil maken. Dit doen zij in Parkvilla, waar ook de filmvertoning plaatsvindt.

Advertorial Winkels vandaag 14:41

Woensdag Wijndag: de heerlijke Viognier van Les Bertholets

Deze keer geeft wijnspeciaalzaak La Bodega ’87 je inspiratie voor een fantastische wijn bij Aziatische gerechten, zomerse salade of een kipgerecht. Deze week gaan ze voor de Viognier van Les Bertholets! ⁠