Josh Walet

Geen code zwart in Alrijne Ziekenhuis: “We kunnen noodzakelijke zorg blijven geven”

Niet acute operaties worden uitgesteld en de bezoekregeling is aangescherpt, maar van code zwart is volgens Alrijne Ziekenhuis geen sprake.

Half november bracht Alrijne het bericht naar buiten dat zij genoodzaakt waren om een aantal niet acute operaties uit te stellen vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen in de regio. Op dat moment benadrukte het ziekenhuis dat de acute zorg altijd door zal gaan.

Geen code zwart

In de media is echter het beeld ontstaan dat Alrijne vanwege de grote toestroom aan coronapatiënten niet genoeg bedden heeft voor iedereen die acute zorg nodig heeft, maar daar neemt Alrijne afstand van. Van code zwart is geen sprake.

We zien inderdaad het aantal opnames van patiënten met corona stijgen, maar van code zwart is geen sprake. We kunnen noodzakelijke zorg blijven geven aan iedereen die het nodig heeft. Kortom, patiënten die acute zorg nodig hebben, worden niet naar huis gestuurd.

Onlangs gaf Alrijne een kijkje achter de schermen op de SEH, IC en corona verpleegafdeling.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.

Werkzaamheden Raadhuisstraat 21 jun. 2024 15:12

Werkzaamheden en bereikbaarheid Raadhuisstraat

Deze week zijn de werkzaamheden aan de aanleg van de riolering en het straatwerk in de Raadhuisstraat verdergegaan. Het nieuwe straatwerk is inmiddels volledig vernieuwd van gevel tot gevel tot aan Dirty Harry Tattoos. Lees hieronder een overzicht van de werkzaamheden die volgende week (week 26) zullen plaatsvinden: