Josh Walet

Gemeente stopt met boetes na rechtszaak over privéparkeerterrein

Sinds september 2023 werden er onterecht boetes uitgedeeld aan het Stationsplein in Alphen. Bezoekers hebben bij de Gemeente meerdere malen benaderd om de handhavers te laten stoppen, waar voor een lange tijd geen gehoor op kwam. Na een zaak hebben de bedrijven aan het Stationsplein hun strijd gewonnen tegen onterechte parkeerboetes van de Gemeente.

Een handvol bedrijven had de rechter eind november ingeschakeld, nadat zij sinds september herhaaldelijk bekeuringen ontvingen voor hun eigen parkeerterrein. De rechter gaf beide partijen twee weken om tot een oplossing te komen, maar gezien de lopende onderhandelingen kregen ze uitstel.

Inbreuk op eigendom

De bedrijven eisten een einde aan de 'inbreuk op het eigendom'. Het betwiste parkeerterrein met bijna twintig plekken behoort tot hun eigendom. De Gemeente stemde uiteindelijk in met de eis van de bedrijven. In ruil daarvoor zullen de bedrijven de bestrating aanpassen en parkeerbeugels installeren.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Eten en drinken vandaag 09:23

WIN twee tegoedbonnen van El Caballo ter waarde van €50!

Bij El Caballo kun je genieten van de authentieke Argentijnse keuken. Heb jij zin in een avondje lekker uiteten? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de twee tegoedbonnen ter waarde van €50!  

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.