Gemeente Alphen aan den Rijn

Gemeente zoekt naam-inspiratie voor Galloway kalveren

In Alphen lopen verschillende kuddes Galloway-runderen rond, die helpen de natuur te beheren. De naamgeving van stamboomrunderen volgt het alfabet, net als bij orkanen. Alle Galloways die dit jaar geboren worden krijgen een naam met de letter C.

De kuddes Galloways zijn onderdeel van het ecologisch natuurbeheer van de gemeente. Ze houden het gras kort, en dragen met hun grazen en mest bij aan een diverser flora en fauna. De eerste jongen van dit jaar worden over een paar weken verwacht in Park Zegersloot.

In het afgelopen jaar zijn er in de kuddes aan het Weteringpad en in Park Zegersloot maar liefst dertien Galloway-kalfjes geboren: Bea, Boe, Boukje, Bono, Blondie, Binky, Blonkie, Boris, Badr, Ben, Bowie, Belinda en Beppie. Gerard was de vader van vier; blonde stier Zoelu van de overige. Ook dit jaar zullen zij weer voor nakomelingen zorgen.

Voor de naamgeving van de kalveren van afgelopen jaar is geput uit de lange lijst met naamsuggesties die bewoners aan hebben gedragen op de Facebookpagina van de gemeente. Je kunt ook dit jaar weer jouw suggestie voor een naam in een reactie op het Facebookbericht van de gemeente achterlaten. Wie weet wordt de naam die jij aandraagt dan wel gekozen. Nog een kleine opmerking: de naam ‘corona’ wordt uitgesloten.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 16:10

Inwoners van deze Alphense buurten krijgen een warmtescan

In het kader van energiebesparing stimuleert de gemeente woningeigenaren om hun energierekening terug te dringen. Zo’n 3000 koopwoningen in de wijk Ridderveld krijgen een gratis warmtescan met bijbehorend advies over de isolatie. Welke buurten hiervoor in aanmerking komen, lees je hier. 

Advertorial Sport vandaag 15:22

Ontdekkingsreis golf bij golfclub Liemeer

Fred Schröder, bestuurslid, zegt: “Wij vragen ons regelmatig af: wat willen potentiële golfers en wat kunnen wij vanuit onze club bieden om hen eens goed met golf kennis te laten maken en zo voor lessen en eventueel een passend lidmaatschap te interesseren?’’

Coronavirus in Alphen vandaag 14:27

Prikken in Alphen begint vermoedelijk pas vanaf 1 maart

De verwachting was eerst dat op 1 februari de eerste vaccins toegediend konden worden in Alphen, maar de startdatum is nu opgeschoven naar 1 maart. Een woordvoerder van de GGD laat weten dat dit allemaal afhangt van de beschikbaarheid van de vaccins.