Junis Kinderopvang
Advertorial Onderwijs en opvang

Geslaagde voetbal- en korfbaldag van Junis Kinderopvang

Na twee jaar kon Junis deze meivakantie eindelijk weer sportdagen organiseren. Op donderdag 5 mei vond de vijfde editie plaats van de bekende ARC voetbaldag. Nieuw dit jaar was de korfbaldag bij KV Tempo, op dinsdag 3 mei. In totaal hebben ongeveer 325 kinderen van verschillende BSO-locaties zich van hun sportiefste kant laten zien.

Afgelopen donderdag waren zo’n 175 kinderen aanwezig bij SV ARC voor de voetbaldag. In de ochtend hebben de jongste kinderen voetbalspelletjes gespeeld, zoals het oversteekspel, Belgisch voetbal en dribbelkampioen. Het toernooi was een groot succes. Uiteindelijk stonden Op Koers, Kompas, Waterlopers en BuitenSpel in de halve finale. Op Koers won met 6-0 deze editie en nam de prijs mee naar de BSO.

Ook werd dit jaar weer een aanmoedigingsprijs weggegeven aan de meest enthousiaste groep. Hiervoor werd onder andere gekeken naar de yell, de aankleding en het spandoek. In de ochtend won De Verrekijker deze prijs. Zij hadden hun eigen creatieve voetbalshirts aan. In de middag ging deze prijs naar de Matrozen, ook zij hadden creatieve voetbalshirts en een mooi spandoek.

Tekst loopt door onder de foto

Eén van de winnaars van de aanmoedigingsprijs junis.JPG
Eén van de winnaars van de aanmoedigingsprijs. Foto: Junis Kinderopvang

Eerste editie Junis-Korfbaldag 

Junis organiseert al een aantal jaren voetbaldagen. Dit jaar vond de allereerste Junis-Korfbaldag plaats op dinsdag 3 mei. Onder leiding van een grote groep enthousiaste vrijwilligers, leden en jeugdtrainers van KV Tempo hebben de kinderen kennisgemaakt met korfbal. In de ochtend waren de jongste kinderen van 4 tot 7 jaar aan de beurt. Zij hebben een gezamenlijke training gehad waarbij spelletjes werden gedaan zoals vangen en gooien, verdedigen, aanvallen en schieten. Ook hebben zij wedstrijdjes gedaan met, maar ook tegen de pedagogisch medewerkers en vrijwilligers van Tempo.

In de middag was het de beurt aan de kinderen van 7 jaar en ouder. Zij hebben een parcours aan verschillende oefeningen afgelegd waarbij ze hebben gegooid, gevangen, verdedigd en aangevallen. Daarnaast hebben de verschillende BSO-groepen wedstrijdjes tegen elkaar gespeeld. Na afloop kregen alle kinderen een goodiebag van Tempo mee en een mooie medaille als herinnering. Een deelneemster van de korfbaldag, Anna, vertelt dat ze haar allereerste medaille heeft gewonnen en hier erg blij maar vooral trots op is!

Organisatie

Dankzij een grote groep vrijwilligers, leden en jeugdtrainers van KV Tempo is de korfbaldag een groot succes geworden. Bij de voetbaldag waren enthousiaste vrijwilligers vanuit ARC en familieleden van de organisatoren aanwezig om alles in goede banen te leiden. De Lidl heeft tijdens de voetbaldag voor een lekker stuk fruit gezorgd en de Hoogvliet voor een flesje water. De organisatoren van Junis Kinderopvang, pedagogisch medewerkers Janneke Goudkuil en Joran Uitzetter, zijn erg tevreden over de geslaagde sportdagen en kijken uit naar de volgende edities.

foto korfbaldag junis.jpeg


Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 09:16

Vleugel PI ontruimd vanwege brand in cel

In de penitentiaire inrichting aan de Eikenlaan in Alphen aan den Rijn is maandagochtend brand uitgebroken in een cel. Uit voorzorg werd de vleugel ontruimd.

Weekoverzicht gisteren 17:02

Het nieuws van week 22 lees je in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van een geslaagde editie van het Zomerspektakel aan het Meer en een zwaargewonde agent na valse melding tot aan een verhitte bijeenkomst over de opvang van vluchtelingen. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Kunst en Cultuur gisteren 15:34

CinePlus in Castellum

Elke woensdag én iedere eerste donderdag en derde dinsdag van de maand nemen enthousiaste filmliefhebbers van 50+ plaats in de bioscoopstoelen van Castellum. Tijdens de CinePlus worden speciaal geselecteerde kwaliteitsfilms vertoond, waar bezoekers van kunnen genieten na een gastvrij ontvangst met een kopje koffie/ thee en wat lekkers.