Junis Kinderopvang
Advertorial Onderwijs en opvang

Geslaagde voetbal- en korfbaldag van Junis Kinderopvang

Na twee jaar kon Junis deze meivakantie eindelijk weer sportdagen organiseren. Op donderdag 5 mei vond de vijfde editie plaats van de bekende ARC voetbaldag. Nieuw dit jaar was de korfbaldag bij KV Tempo, op dinsdag 3 mei. In totaal hebben ongeveer 325 kinderen van verschillende BSO-locaties zich van hun sportiefste kant laten zien.

Afgelopen donderdag waren zo’n 175 kinderen aanwezig bij SV ARC voor de voetbaldag. In de ochtend hebben de jongste kinderen voetbalspelletjes gespeeld, zoals het oversteekspel, Belgisch voetbal en dribbelkampioen. Het toernooi was een groot succes. Uiteindelijk stonden Op Koers, Kompas, Waterlopers en BuitenSpel in de halve finale. Op Koers won met 6-0 deze editie en nam de prijs mee naar de BSO.

Ook werd dit jaar weer een aanmoedigingsprijs weggegeven aan de meest enthousiaste groep. Hiervoor werd onder andere gekeken naar de yell, de aankleding en het spandoek. In de ochtend won De Verrekijker deze prijs. Zij hadden hun eigen creatieve voetbalshirts aan. In de middag ging deze prijs naar de Matrozen, ook zij hadden creatieve voetbalshirts en een mooi spandoek.

Tekst loopt door onder de foto

Eén van de winnaars van de aanmoedigingsprijs junis.JPG
Eén van de winnaars van de aanmoedigingsprijs. Foto: Junis Kinderopvang

Eerste editie Junis-Korfbaldag 

Junis organiseert al een aantal jaren voetbaldagen. Dit jaar vond de allereerste Junis-Korfbaldag plaats op dinsdag 3 mei. Onder leiding van een grote groep enthousiaste vrijwilligers, leden en jeugdtrainers van KV Tempo hebben de kinderen kennisgemaakt met korfbal. In de ochtend waren de jongste kinderen van 4 tot 7 jaar aan de beurt. Zij hebben een gezamenlijke training gehad waarbij spelletjes werden gedaan zoals vangen en gooien, verdedigen, aanvallen en schieten. Ook hebben zij wedstrijdjes gedaan met, maar ook tegen de pedagogisch medewerkers en vrijwilligers van Tempo.

In de middag was het de beurt aan de kinderen van 7 jaar en ouder. Zij hebben een parcours aan verschillende oefeningen afgelegd waarbij ze hebben gegooid, gevangen, verdedigd en aangevallen. Daarnaast hebben de verschillende BSO-groepen wedstrijdjes tegen elkaar gespeeld. Na afloop kregen alle kinderen een goodiebag van Tempo mee en een mooie medaille als herinnering. Een deelneemster van de korfbaldag, Anna, vertelt dat ze haar allereerste medaille heeft gewonnen en hier erg blij maar vooral trots op is!

Organisatie

Dankzij een grote groep vrijwilligers, leden en jeugdtrainers van KV Tempo is de korfbaldag een groot succes geworden. Bij de voetbaldag waren enthousiaste vrijwilligers vanuit ARC en familieleden van de organisatoren aanwezig om alles in goede banen te leiden. De Lidl heeft tijdens de voetbaldag voor een lekker stuk fruit gezorgd en de Hoogvliet voor een flesje water. De organisatoren van Junis Kinderopvang, pedagogisch medewerkers Janneke Goudkuil en Joran Uitzetter, zijn erg tevreden over de geslaagde sportdagen en kijken uit naar de volgende edities.

foto korfbaldag junis.jpeg


Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement vandaag 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport vandaag 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten vandaag 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek vandaag 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement vandaag 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.