Junis Kinderopvang
Advertorial Onderwijs en opvang

Geslaagde voetbal- en korfbaldag van Junis Kinderopvang

Na twee jaar kon Junis deze meivakantie eindelijk weer sportdagen organiseren. Op donderdag 5 mei vond de vijfde editie plaats van de bekende ARC voetbaldag. Nieuw dit jaar was de korfbaldag bij KV Tempo, op dinsdag 3 mei. In totaal hebben ongeveer 325 kinderen van verschillende BSO-locaties zich van hun sportiefste kant laten zien.

Afgelopen donderdag waren zo’n 175 kinderen aanwezig bij SV ARC voor de voetbaldag. In de ochtend hebben de jongste kinderen voetbalspelletjes gespeeld, zoals het oversteekspel, Belgisch voetbal en dribbelkampioen. Het toernooi was een groot succes. Uiteindelijk stonden Op Koers, Kompas, Waterlopers en BuitenSpel in de halve finale. Op Koers won met 6-0 deze editie en nam de prijs mee naar de BSO.

Ook werd dit jaar weer een aanmoedigingsprijs weggegeven aan de meest enthousiaste groep. Hiervoor werd onder andere gekeken naar de yell, de aankleding en het spandoek. In de ochtend won De Verrekijker deze prijs. Zij hadden hun eigen creatieve voetbalshirts aan. In de middag ging deze prijs naar de Matrozen, ook zij hadden creatieve voetbalshirts en een mooi spandoek.

Tekst loopt door onder de foto

Eén van de winnaars van de aanmoedigingsprijs junis.JPG
Eén van de winnaars van de aanmoedigingsprijs. Foto: Junis Kinderopvang

Eerste editie Junis-Korfbaldag 

Junis organiseert al een aantal jaren voetbaldagen. Dit jaar vond de allereerste Junis-Korfbaldag plaats op dinsdag 3 mei. Onder leiding van een grote groep enthousiaste vrijwilligers, leden en jeugdtrainers van KV Tempo hebben de kinderen kennisgemaakt met korfbal. In de ochtend waren de jongste kinderen van 4 tot 7 jaar aan de beurt. Zij hebben een gezamenlijke training gehad waarbij spelletjes werden gedaan zoals vangen en gooien, verdedigen, aanvallen en schieten. Ook hebben zij wedstrijdjes gedaan met, maar ook tegen de pedagogisch medewerkers en vrijwilligers van Tempo.

In de middag was het de beurt aan de kinderen van 7 jaar en ouder. Zij hebben een parcours aan verschillende oefeningen afgelegd waarbij ze hebben gegooid, gevangen, verdedigd en aangevallen. Daarnaast hebben de verschillende BSO-groepen wedstrijdjes tegen elkaar gespeeld. Na afloop kregen alle kinderen een goodiebag van Tempo mee en een mooie medaille als herinnering. Een deelneemster van de korfbaldag, Anna, vertelt dat ze haar allereerste medaille heeft gewonnen en hier erg blij maar vooral trots op is!

Organisatie

Dankzij een grote groep vrijwilligers, leden en jeugdtrainers van KV Tempo is de korfbaldag een groot succes geworden. Bij de voetbaldag waren enthousiaste vrijwilligers vanuit ARC en familieleden van de organisatoren aanwezig om alles in goede banen te leiden. De Lidl heeft tijdens de voetbaldag voor een lekker stuk fruit gezorgd en de Hoogvliet voor een flesje water. De organisatoren van Junis Kinderopvang, pedagogisch medewerkers Janneke Goudkuil en Joran Uitzetter, zijn erg tevreden over de geslaagde sportdagen en kijken uit naar de volgende edities.

foto korfbaldag junis.jpeg


Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 16:29

Alphense Rietveldsluis weer open vanwege einde droogte

Afgelopen zomer was het heel droog in Nederland, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit zorgde voor watertekort waardoor er enkele maatregelen genomen werden door het Hoogheemraadschap van Rijnland. De laatste maatregelen worden nu opgeheven.

Verkeer en vervoer vandaag 15:42

Inchecken met je betaalpas? Bij Arriva kan dat sinds kort in Alphen aan den Rijn

Reizen in de bussen van Arriva in Alphen aan den Rijn is nu nog makkelijker. Reizigers kunnen behalve met hun OV-chipkaart, vanaf 5 oktober ook in- en uitchecken met een betaalpas of creditcard - ook op een mobiel. In steeds meer provincies en regio’s is deze nieuwe betaalvorm in het OV beschikbaar.

Advertorial Handel en dienstverlening vandaag 14:59

Martens Riool Onderhoud is er √°ltijd voor jou

We hebben het allemaal wel eens gehad. Je komt thuis en je ontdekt dat je WC verstopt zit of dat er ineens kleine, hartvormige, zwarte vliegjes in je gang zitten. Wie kan je bellen om te helpen? Martens Riool en Onderhoud.

Kinderen vandaag 14:09

Kinderboekenweek 2022: Gi-ga-groen! is begonnen

Van woensdag 5 oktober tot en met zondag 16 oktober is het Kinderboekenweek. Tijdens de Kinderboekenweek staat als altijd het kinderboek centraal. Door het hele land, en dus ook in Alphen aan den Rijn, worden activiteiten georganiseerd. Op scholen, bij bibliotheken, en in boekhandels.