Josh Walet

Gespecialiseerd team uit Alphen ondersteunt reddingsactie in Alblasserdam

In Alblasserdam heeft een man een paar uur vastgezeten in de kruipruimte van een woning. Een gespecialiseerd team uit Alphen kwam ter plaatse om de man uit de kruipruimte te redden. Inmiddels is de man bevrijd.

Het Specialisme Technische Hulpverlening (STH) van brandweer Hollands Midden, dat op Kazerne Alphen is gestationeerd, was samen met diverse hulpdiensten ter plaatse om de man uit de kruipruimte te halen. De man kon niet op eigen kracht uit de kruipruimte komen en hulpdiensten waren ook niet in staat om hem uit deze positie te bevrijden. De man is nu bevrijd en wordt voor de zekerheid nagekeken door het ambulancepersoneel, zo meldt Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid.

De STH-teams zijn specialistische teams die worden ingezet bij incidenten waarbij instorting dreigt of de slachtoffers met de standaard basisinzet niet te bereiken zijn. Het gaat hier om incidenten die zich zelden voordoen, maar waarvan de impact bijzonder groot is.

De foto van het STH-team komt uit het archief.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer gisteren 19:58

Eisenhowerlaan weer open voor verkeer na weekendafsluiting

Donderdagavond ging de Eisenhowerlaan een lang weekend dicht. In die tijd is dag en nacht doorgewerkt om een duiker te vervangen en de weg vervolgens te asfalteren. Maandagochtend vroeg ging de weg weer open.

Advertorial Coronavirus in Alphen gisteren 18:43

Corona sneltest locatie in Alphen: binnen 15 minuten weet je de uitslag

De ondernemers vader Frangken Tuhumena en zoon Jason Tuhumena lanceren dinsdag de corona sneltest point aan de Ondernemingsweg 4 in Alphen aan den Rijn. “Alphen heeft hiermee haar eigen kwalitatief hoogstaande corona sneltest. Binnen 15 minuten na de test ontvang je per mail de uitslag of je wel of geen corona hebt. Ook geeft de test aan of je in het verleden reeds corona hebt gehad.”

Advertorial Sport gisteren 17:37

Wandelen versus hardlopen

Nu veel sporten weer stilliggen, gaan we spontaan op zoek naar alternatieven om toch een beetje in beweging te blijven. Wandelen en hardlopen zijn beide laagdrempelige sporten, die je heel eenvoudig uit kunt oefenen en waar je niet zoveel spullen voor nodig hebt. Maar welke sport is nu eigenlijk beter? Kun je beter 5 km gaan hardlopen of heeft 5 km wandelen toch de voorkeur?