Josh Walet

Gluren bij de Buren in Alphen gaat door, ook culturele instellingen openen de deuren

Gluren bij de Buren treedt in 2021 eenmalig naar buiten. En wel op een uitzonderlijk zonnige datum: acts uit alle windstreken strijken neer op zondag 5 september. In Alphen kun je niet alleen in de tuin genieten van leuke acts, maar ben je ook bij culturele instellingen welkom.

Op zondag 5 september zullen Gluren bij de Buren en Struinen in de Tuinen voor het eerst hun krachten bundelen en in meerdere gemeenten tegelijkertijd plaatsvinden, waaronder ook in de gemeente Alphen aan den Rijn. Na een lange winter worden eindelijk de bloemetjes weer buiten gezet en kunnen honderden cultuurmakers hun kunsten naar hartenlust tonen voor een lokaal publiek.

In alle wijken en buurten van gemeente Alphen aan den Rijn kun je genieten van singer-songwriters, theatermakers, koren, rappers, noem maar op. Tussen 12:00 en 17:00 uur treden diverse acts op. Gluren bij de Buren is op zoek naar gezellige tuineigenaren en leuke acts die aankomende editie mee willen doen. Een optreden duurt 30 minuten. Aanmelden voor deelname met je tuin of act is mogelijk tot 1 augustus 2021 via www.glurenbijdeburen.nl/alphen-aan-den-rijn.

Een primeur is dat in de gemeente Alphen aan den Rijn ook culturele instellingen deel uitmaken van het programma. Tussen 12:00 en 17:00 uur openen culturele instellingen namelijk voor het eerst gezamenlijk hun deuren als ‘warmmaker’ voor het aanbod dat er komend seizoen in onze gemeente op het programma staat. Met preview-optredens, workshops en andere activiteiten.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Kunst en Cultuur gisteren 16:36

Hermitage: The Power of Art film én college

Na de special met Frida Kahlo organiseert Parkvilla een passe-partout met de film De Hermitage: The Power of Art. Voorafgaand aan de indrukwekkende film geeft kunsthistorica en docente Karin Braamhorst een inleiding.

Wonen en bouwen gisteren 15:10

Het is goed gesteld met het onderhoud van sociale huurwoningen in Alphen

Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat zeker 80.000 sociale huurwoningen in Nederland flinke gebreken vertonen. Veel woningen scoren slecht of zeer slecht. In Alphen aan den Rijn blijkt dat mee te vallen. En daar is woningcorporatie Woonforte maar wat trots op.

Blog Sport gisteren 14:29

VC Castellum JA1 begint het seizoen met winst

Afgelopen vrijdag 17 september nam de JA1 onder support van de thuistribune het op tegen de JA1 van Leython DC Leiderdorp. De teams hadden elkaar niet lang hoeven te missen, aangezien een week geleden de Alphenaren 4-0 van Leython gewonnen hadden in een oefenwedstrijd. Overmoedigheid weerhield het team er echter niet van om opnieuw een topwedstrijd neer te zetten. De uitslag van de wedstrijd was 4-0 voor Castellum.