GroenLinks

GroenLinks: renoveer brug biezen voor rondvaarten

De fractie van GroenLinks heeft Artikel 40-vragen aan het college gesteld over het renoveren van een brug in de Boskoopse straat Biezen.

Volgens GroenLinks wacht deze brug al lange tijd op renovatie, waardoor de brug niet open kan en er veel minder mogelijkheden zijn voor rondvaarten in het gebied. Aanleiding voor het stellen van de vragen is het feit dat een andere brug wel uitvoerig wordt gerenoveerd en dan weer open kan, terwijl zich achter de brug geen doorgaand water meer bevindt.

GroenLinks raadslid Frits Teule licht toe: “De Biezen is ongetwijfeld één van de mooiste straten van Boskoop. De brug ter hoogte van Rent A Car Service Boskoop wacht al lang op renovatie, zodat het weer een doorgaande waterweg wordt voor toerisme en beroepsvaart. Het steekt de VVV Boskoop en de Dorpsraad Boskoop dat dit nog niet is gebeurd. Te meer omdat de brug bij firma P. de Frankrijker en Zonen nu wel uitvoerig wordt hersteld en dan weer kan openen, terwijl het beweegbaar maken van de brug hier juist zinloos was: achter de brug is de sloot niet meer bevaarbaar. We hebben daarom hierover vragen aan het college gesteld.”

Dit zijn de door GroenLinks ingediende Artikel 40-vragen:

  • Is er begrip voor dat betrokkenen in Boskoop niet begrijpen dat de brug bij fa. De Frankrijker wél gerenoveerd wordt en de brug ter hoogte van de fa. RACS (nog) níet?
  • Deelt u de mening dat dat de vergaande compleetheid van de renovatie van de brug bij De Frankrijker (fundering, beweegbaar maken, slagbomen enz. ) wellicht teveel van het goede is en ook op langere termijn (dus vermijdbare) onderhoudskosten met zich meebrengt?
  • Is het mogelijk om (een deel van) de gelden bestemd voor de renovatie van de brug bij Fa. De Frankrijker alsnog aan te wenden voor een beweegbare brug bij Fa. RACS?
  • En als dat allemaal niet mogelijk blijkt te zijn, kan dan de gewenste brug bij Fa. RACS op andere gronden / met andere middelen toch meegenomen worden in de korte termijn renovatie van De Biezen?

Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Magazine 2021 gisteren 16:34

100 jaar Albert Heijn in Alphen aan den Rijn

In 2021 was het een eeuw geleden dat Albert Heijn zich vestigde in Alphen aan den Rijn. Op 1 maart 1921 opende er namelijk voor het eerst een winkel van Albert Heijn in de Julianastraat. Dat filiaal is inmiddels alweer jaren gesloten, maar Albert Heijn is nog steeds te vinden in het Alphense straatbeeld. Het jubileum is wel een mooi moment om terug te blikken op de afgelopen honderd jaar. Duik je mee in de geschiedenis van de Albert Heijn in Alphen aan den Rijn? 

Werken gisteren 14:40

De nieuwste vacatures van week 3

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, vind je hier.

Limesjaar 2022 gisteren 11:51

ROMEINEN De kade

Het Romeinse castellum in Alphen aan den Rijn, Albaniana, is gebouwd langs de oever van de rivier de Rijn. In de Romeinse tijd was de Oude Rijn de snelstromende hoofdstroom in de delta van de machtige rivier.

Alphens Magazine 2021 gisteren 09:39

(On)bekende Alphenaar Rianne Kompier: "Ik heb mijn zinnen gezet op het WK Freerunnen"

Als je de 20-jarige Rianne Kompier vraagt of zij zichzelf ziet als een bekende Alphenaar, dan zal ze daar ontkennend op antwoorden. Rianne, die tot de vaderlandse top in het freerunnen behoort, heeft met haar sport (in het verleden ook turnen) vaak in kranten en op websites gestaan. “Maar ik denk niet dat mensen mij dan op straat herkennen, dus ik zie mezelf toch meer als een onbekende Alphenaar.” 

Alphens Magazine 2021 22 jan. 2022 16:50

‘Het bunkertje’ onder de Salvatorikerk verdwijnt

We schrijven 1969 als na een innige samenwerking tussen de Hervormde en Alphense kerken onder de Salvatorikerk een jeugdsociëteit genaamd ‘Het Bunkertje’ haar deuren opent. Uitgangspunt was de jeugd vanaf 18 jaar elkaar te laten ontmoeten en ze zodoende weghouden van Café Markx en Midas.